Wijzer uit elkaar: informatie over scheiden en wat daar bij komt kijken

Het overkomt 1 op de 3 huwelijken en is daarmee misschien ‘normaal’. Maar toch, als het jou overkomt, is er weinig zo aangrijpend en veranderend als een echtscheiding. Afgezien van alle emoties moet er ook nog eens een hoop geregeld worden. Al helemaal als je kinderen hebt. Op Wijzer Uit Elkaar vind je informatie over scheiden. Hier lees je meer over het initiatief.

Lees ook: Voogdij regelen voor kinderen: het waarom, hoe en wat

Informatie over scheiden

Waar vind je informatie over scheiden, als je besluit om uit elkaar te gaan? Scheiden of uit elkaar gaan is nooit leuk en alles wat erbij komt kijken is vaak een grote brei aan informatie. Afgezien van een emotionele kwestie, is scheiden namelijk ook een hoop geregel. De Raad voor Rechtsbijstand heeft daarom een onafhankelijke website gelanceerd waar mensen informatie kunnen vinden over alles wat met scheiden te maken heeft. Op www.wijzeruitelkaar.nl staat per categorie informatie over zaken als alimentatie, hoe het beste te communiceren, financiële vraagstukken zoals het verdelen van bezittingen, en omgang met de kinderen. Deze praktische website is bedoeld voor wie denkt aan scheiden, in scheiding ligt of al gescheiden is.

De Raad van Rechtsbijstand is er voor iedereen die juridische hulp of advies nodig heeft. En dat scheiden, afgezien van verdrietig, ook heel juridisch is, staat wel vast. Hoe regel je het met de financiën? En met de zorg voor de kinderen? Hoe is jullie hypotheek geregeld, en ga zo maar door. Zaken waar je hoofd niet bepaald naar staat als je gaat scheiden. Maar wel allemaal dingen die bekeken en geregeld moeten worden. Daarvoor is Wijzer uit Elkaar opgericht. Zo hoef je niet zelf te gaan zoeken naar informatie over scheiden. Die vind je op één centraal punt.

Wijzer uit elkaar

“Op internet is het lastig om onafhankelijke en neutrale informatie te vinden over echtscheidingen en alles wat daarmee te maken heeft. Aldus Ingrid von Burg, van de Raad van Rechtsbijstand.  “Mensen die in scheiding liggen, zijn naarstig op zoek naar relevante informatie en antwoorden. Op vragen als ‘wat gebeurt er met de kinderen?’, ‘hoe vertel ik het mijn partner?’, ‘kan ik in mijn huis blijven wonen?’ En ga zo maar door. Met wijzeruitelkaar.nl proberen wij daar een antwoord op te geven. Ook schenken wij aandacht aan de periode na de scheiding, het zogenaamde na-huwelijk. Als een van de ex-partners een nieuwe relatie krijgt, dan verandert de situatie voor alle partijen. Hoe ga je daar dan mee om?”, aldus Ingrid von Burg van de Raad voor Rechtsbijstand.

Wijzer uit Elkaar is dus een platform voor mensen die gaan scheiden, in scheiding liggen of al gescheiden zijn. Je leest er dus niet alleen informatie over scheiden… Maar ook hoe je na de scheiding het beste met al die veranderingen om kan gaan.

Lees ook: Scheiden met kinderen, hoe doen we dat netjes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven