Een wimperlift, wat is dat, hoe gaat dat en hoe ziet wimperlifting eruit?

Al maanden kijk ik met interesse naar vrouwen met een volle wimperlook door extensions of wimperlifting. Prachtig vind ik het, die net-niet-helemaal-echt wimpers. En je ziet ze ook echt overal! Niet in mijn vriendengroep, maar wel bij een medewerkster in de supermarkt, bij aardig wat bn-ers en óók de juf op school heeft ze! Inmiddels ben ik zelf zover dat ik het wel eens wil proberen. Alleen ben ik nog een beetje huiverig bij het idee dat het ook zoveel onderhoud kost. Je moet je wimperextensions toch iedere paar weken weer op laten vullen om ervoor te zorgen dat ‘de gaten’ er niet invallen. En ik ken mezelf… ik ben niet zo goed in dit alles wat veel tijd kost. Behalve werken 😉 .

Zo heb ik jaren gelnagels gehad, totdat de ‘must’ om er iedere 3-4 weken weer voor weg te gaan me teveel werd. Klaar ermee. Het moet makkelijk zijn. En als het even kan ook graag mooi. Maar zeker als je opgroeiende kinderen hebt, met daarnaast een druk sociaal leven en een drukke baan of eigen bedrijf, dan is het toch lastig om iedere paar weken weer op de stoel van een schoonheidsspecialiste te zitten of liggen. Vandaar ook dat de massage aan huis me zo goed bevalt denk ik. Daar hoef ik de deur niet voor uit.

Herken je dat? Dat je jezelf eigenlijk wel wat beter zou willen verzorgen, maar er de tijd niet voor kan vinden? Nina kwam voor mij met de oplossing, namelijk wimperlifting.

wimperlifting voor en na
Links = voor, rechts = na; maar dat had jij al lang gezien natuurlijk!

Wimperlifting voor een mooier effect met je natuurlijke wimpers

Nina van Studio Nina van Veluw is namelijk specialist in wimpers en wenkbrauwen. Ik ging dan ook naar haar toe met het idee dat ik wimperextensions zou gaan laten zetten. Maar na een uitvoerig gesprek met haar kwamen we tot de conclusie dat wimperlifting misschien wel een veel beter idee zou zijn. We komen voor mij op de keuze van wimperlifting omdat ik graag een mooiere krul in mijn wimpers wil hebben zonder dat het veel onderhoud kost. Klinkt goed voor alle werkende moeders, toch? Daarnaast wil ik graag dat mijn wimpers iets meer opvallen, maar het hoeft niet té opvallend te zijn. Ik hou van een mooie grote oogopslag en ik ben al heel blij met het effect van mijn ooglidcorrectie. Het hoeft voor mij dan ook niet to much te worden.

Lees ook: er ouder uitzien, accepteren of er wat mee doen?

Wat is wimperlifting?

Met wimperlifting zorg je ervoor dat je eigen wimpers mooier krullen. Als je geen extensions wilt of kunt dragen, dan is de Elleebana One Shot Lash Lift een heel mooi alternatief wat bij veel vrouwen toepasbaar is. Het is dus een behandeling voor je eigen wimpers waarbij geen valse wimpers worden gebruikt. Ik heb redelijk lange wimpers van mezelf, maar ze staan wel recht naar voren. Die mooie krul die ik in mijn haren heb zit dus niet in mijn wimpers, jammer maar helaas 😉 . De wimperlifting zorgt ervoor dat ze -na een behandeling van ongeveer 50 minuten- wel van een mooie natuurlijke krul voorzien zijn.

Een krul die er ook de komende weken niet uitgaat. Een stuk handiger dan in mijn puberteit waarbij ik als een dolle met een krultang en mascara tekeer ging om een verpletterende oogopslag te krijgen. Nu sta ik op en zijn mijn wimpers nog steeds voorzien van een mooie krul waarbij ik toch een hele natuurlijke oogopslag heb. En dat 4 tot 6 weken lang, zonder extra onderhoud.

wimperlifting voor behandeling
Mijn wimpers voor de wimperlift; gezicht al volledig schoongemaakt

Hoe gaat een wimperlift behandeling?

Ik ga proberen het je een beetje uit te leggen. Allereerst wordt je gezicht schoongemaakt, alle make-up wordt verwijderd en je gezicht wordt ontvet. Daarna worden mijn onderwimpers afgeplakt zodat ze niet per ongeluk mee naar boven gekruld worden 😉 .

wimperlifting, afgeplakte onderwimpers
Mijn onderwimpers zijn afgeplakt

Dan kan de echte wimperlifting beginnen. Nina start met het neerleggen van siliconen rods waar ze mijn bovenwimpers overheen legt. De behandeling bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel wordt de krul van mijn eigen wimper eruit gehaald en tijdens het tweede deel van de wimperlifting wordt er een nieuw krul ingebracht, de krul die mijn oogopslag nét dat beetje extra geeft. Het goedje waar dit mee gebeurt brengt bij mij de geur van vroeger terug. Het ruikt een beetje als het permanentspul wat mijn moeder vroeger gebruikte. Gelukkig is het niet hetzelfde, deze emulsie die bij deze behandeling gebruikt wordt heeft namelijk gelijk een verzorgende werking voor je wimpers.

wimperlifting, siliconen rods
De siliconen rods zijn neergelegd en mijn wimpers zijn er overheen gekamd

wimperlifting met siliconen rods

Nina is enorm secuur tijdens de wimperlifting en er liggen dan ook 2 ‘wekkertjes’ naast me om ieder oog qua tijd strak in de gaten te houden. Niet te kort en niet te lang, het moet exact op de tijd die ervoor staat. Dat geeft voor mij ook de professionaliteit van Nina weer. Ze werkt bekwaam, geeft goede adviezen en denkt ook nog eens met je mee.

wimperlifting na de behandeling

Hoe lang houdt de krul bij wimperlifting en waar moet je op letten?

En na 50 minuten is mijn wimperlifting een feit. Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe look en krijg als advies mee dat ik de eerste 24 uur na de wimperlifting mijn wimpers nog niet nat mag laten worden en dat ik de eerste 48 uur nog geen mascara mag gebruiken. That’s all. Verder hoef je met niets speciaal rekening te houden en kan je alles met wimperlifting. Douchen of zwemmen? Totaal geen probleem.

wimperlifting na

Je leest overigens ook van resultaten die nog langer aanhouden, maar dat heeft alles te maken met de groei van je eigen wimpers. Je wimpers doorgaan namelijk een groeicyclus met 3 stadia.

  • Anagene fase; je wimpers groeien actief
  • Catagene fase; de wimper stopt met groeien en het haarzakje krimpt
  • Telogene fase; rustfase van de wimper voordat hij uitvalt en er een nieuwe groeit

Normaal gesproken duurt de groeicyclus ongeveer 30 dagen en de 3 stadia bij elkaar 45-90 dagen. Per persoon verschillend. Daarmee kan je dus ook niet goed inschatten hoe lang jij plezier zal hebben van je wimperifting, want als je wimper eenmaal is uitgevallen dan is de nieuwe wimper zijn ‘lift’ kwijt en staat die weer in zijn oorspronkelijke vorm.

Omdat je wimpers allemaal in een verschillende fase zitten heb je een natuurlijk verloop naar je eigen wimpervorm welke niet steeds opgevuld hoeft te worden.

Wimperlifting of wimperextensions ?

Het feit dat ik niet persé over 3-4 weken weer in de stoel hoef te zitten voor onderhoud aan mijn wimpers is voor mij een groot voordeel van wimperlifting ten opzichte van wimperextensions. Als ik geen tijd heb kan het ook op een later moment, zonder dat ik er onverzorgd of ‘voor schut’ bijloop. Een prettig idee vind ik.

Momenteel gebruik ik overdag geen mascara en dan nog vind ik het er mooi uitzien. Wél gebruik ik standaard mijn eyeliner, waarvan ik denk dat dit die niet meer zou hoeven te gebruiken als ik wimperextensions zou laten zetten. In het weekend, of met een feestje zet ik mijn wimpers nog een beetje extra aan met wat mascara voor een nog mooier resultaat.

Vooralsnog ben ik dus erg tevreden over mijn wimperlift, maar ik blijf nieuwsgierig naar wimper extensions 😉 . Dus ook daar ga ik zeker nog een keertje voor zitten. Het lijkt me dan ook júist heel mooi om te zien hoe dat eruit ziet en wat het verschil is tussen beiden als je de foto’s naast elkaar legt.

Hoe sta jij hierin? Heb je er al eens over nagedacht om iets aan je wimpers te laten doen, en had je überhaupt al eens van wimperextensions gehoord? Waar gaat jouw voorkeur naar uit denk je?

 

wimperlifting, extensions en wenkbrauwen

Heb je ook interesse in wimperlifting of extensions? Ik kan je Studio Nina van Veluw van harte aanbevelen. Trouwens ook als je je wenkbrauwen wilt laten doen! Als kadootje heeft ze mijn wenkbrauwen netjes bijgewerkt met threading en ze ook nog een klein beetje extra kleur gegeven. Ziet er een stuk beter uit zo, niet? Op de bovenste foto kan je heel goed het verschil zien. Schijnbaar kan je dat zelf ook leren, maar mij niet gezien. Je hebt er niet voor niets specialisten in.

 

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

2 gedachten over “Een wimperlift, wat is dat, hoe gaat dat en hoe ziet wimperlifting eruit?”

  1. ik heb juist een jaar lang wimperextentions gehad en vond het heerlijk! Oke, bij de eerste set lig je een aardige tijd in de stoel maar DAT was mijn me-time. even geen moeder, partner, dochter of gastouder zijn. Geen zin om te kletsen, geen probleem en stil in de stoel liggen (soms in slaap vallen) Elke dag super mooie wimpers die geen tijd kosten. Af en toe even “borstelen” en klaar is kees. HEERLIJK!! Helaas heb ik na een jaar een allergie ontwikkeld voor de lijm die ze gebruiken dus erg op zoek naar een alternatief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven