Winactie! De bloemetjes en..Maya de Bij

Maya de BijWie herinnert ze nog, de kinder(teken)films uit jouw jeugd? Candy, Heidi, de Freggels, de Smurfen, Inspector Gadget, de Troetelbeertjes. Eén van mijn favorieten was Maya de Bij, met haar vriendjes in de idyllische bloemenweide.  De begintune zong ik steevast mee. De immer vrolijke bij is nu, zo’n 30 jaar later, nog even jeugdig maar zit door de moderne techniek nét wat strakker in haar vel. De eerste 3D afleveringen, als gevolg van een remake door Studio 100, werden in 2012 uitgezonden. Het jaar waarin Maya de Bij haar 100e verjaardag vierde. Hoewel ook de begintune is veranderd, blijft de serie heel herkenbaar. Het is leuk om te zien dat mijn dochters, net als in mijn jongere jaren, aan de buis gekluisterd zijn wanneer Maya met Willy op avontuur gaat.

 

 Maya de Bij van Studio 100 is een kleurrijke en avontuurlijke serie voor de jongste kijkers

Het aanzetten van de nieuwste dvd ‘De bril van Barry’ was door dochterlief dan ook snel gepiept. “Mam..het Maya de Bij2liedje klinkt anders..En Maya de Bij praat een beetje raar..” klonk het ineens verbaasd vanuit de woonkamer. Ah, de taal bleek per ongeluk op Vlaams te staan. Al snel stonden de neusjes weer dezelfde kant op, om op te gaan in de 5 verhalen die de DVD rijk is. En eerlijk gezegd, ik word er zelf nog steeds net zo vrolijk van als toen. De bloemen, de zon, de weide, de onschuldige schattige insecten.. In de tekenfilmversie dan. Want ja, dat zijn het eigenlijk he, insecten: Maya en Willy de bijtjes, Max de worm, Barry de vlieg, Tekla de spin, Ben de mestkever en Shelby de slak..om er maar een paar op te noemen. In ‘real life’ zijn ze een stuk minder onschuldig, vinden de dames. Want wanneer er even later buiten wordt gespeeld, rennen ze vanuit de tuin na een kwartier alweer gillend naar binnen omdat ze een bij dachten te zien vliegen. Dat dat weleens Maya de Bij zou kunnen zijn..daar kwam ik niet mee weg.

We houden het voorlopig maar bij de bloemetjes en de bijtjes van Maya de Bij, de digitale versie.

Wil jij de dvd ‘De bril van Barry’ van Maya de Bij winnen? Vul dan snel het onderstaande formulier in, geef antwoord op de vraag en like onze pagina!

Deze winactie loopt tot en met 15 mei 2015.

Maya de Bij3

[Form id=”71″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven