Winactie Living Dinosaurs expo in Rotterdam

Is je zoon of dochter gek van dinosauriërs? Dan mag je de expo Living Dinosaurs niet missen. Machtig grote dinosauriërs kijken je hier schrikbarend levendig aan. Vanaf 7 februari tot en met 15 juni 2014 te zien in Post Rotterdam. Doe mee met onze winactie en maak kans op gratis kaarten!

Levensgrote dino’s

Zodra ik het Post Rotterdam gebouw aan de Coolsingel binnentreed, waar de expo huist, hoor ik allerlei exotische geluiden, gebrul en gekrijs. Ik snel me naar binnen om de levensechte dinosauriërs te zien. Gelijk om de hoek van de ingang sta ik oog in oog met een enorm beest, een apatosaurus. Hij lijkt te ademen en spert zijn ogen open. Een jongetje van 7 roept: ‘Zijn ze in het echt zoooo groot?’ De apatosauris was met een gewicht van vier volwassen olifanten en een lengte van soms wel 22,5 meter, zeker géén kleintje.

Jurassic Parc

Wat verderop staat een nog grotere dinosauriër. Ik zie hem al van grote hoogte toekijken. De Mamenchisaurus (in werkelijkheid soms wel 7 meter hoog en 19 meter lang), de grootste van de tentoonstelling. Het is net Jurassic Park, maar dan in het echt. Dankzij de animatronic-technologie bewegen ze levensecht. Naast hem staan nog twee griezels, vleeseters zo blijkt uit de tekst, die andere soortgenoten met haar en huid verslonden. Dan begrijp je de herkomst van het woord dinosauriërs: van het Griekse deinos ‘verschrikkelijk’ of ‘aangstaanjagend groot’ en van sauros ‘hagedis’.

Dinosauriër tijdperk, lang, lang geleden

Maar wanneer leefden al deze wonderlijke monsters? In de ‘evolutiehal’ krijg ik met een schematische tijdslijn uitleg. Ongeveer 235 miljoen jaar geleden verschenen de eerste dino’s. Niet zonder slag of stoot. Aardverschuivingen, vulkanisme en meteorietinslagen gingen eraan vooraf. De tijdslijn laat zien wanneer het eerste leven begon, hoe onze gemeenschappelijke voorouder er vermoedelijk uitzag, half vis, half amfibie. En dit weten we allemaal dankzij de vondst van fossielen.

Het ei of de kip, wat was eerder?

Hoogleraren Gribnau en Grootegoed hebben bijgedragen aan de inrichting van de Evolutiehal. Ze zijn kort gezegd expert op het gebied van de ontwikkeling van het leven op aarde. Gribnau vertelt me dat we ons bestaan danken aan alle veranderingen in lichaamsbouw die tijdens de evolutie zijn opgetreden. Ook als we om ons heen kijken, naar dieren, kunnen we nog een hoop leren. De nog ‘levende dinosauriërs’, de vogels, zien we nog iedere dag. Dan te bedenken dat 340 miljoen jaar eerder het ei met een harde schaal en vruchtwater werd ‘uitgevonden’. Dat was er dus eerder dan de kip.

Dino-dierentuin

Maar voordat ik de tentoonstelling verlaat en ik buiten met een andere blik naar vogels kijk, maak ik eerst nog even een rondje in deze dierentuin van dinosauriërs. Langs de triceratops, tyrannosaurus rex en alle andere, niet uit te spreken en 66 miljoen jaar geleden verdwenen, levensechte, bewegende dinosauriërs. Nu in Rotterdam!

Voor meer info, kijk op: www.livingdinosaurs.nl

WINACTIE

Wil je ook naar de expo Living Dinosaurs? We mogen twee familiekaarten weggeven, elk geldig voor twee volwassenen en drie kinderen t.w.v. 57 euro. Surf naar onze facebookpagina, like ons, en wie weet ben jij een van de kanshebbers! Deze actie loopt tot 10 maart 2014

2 gedachten over “Winactie Living Dinosaurs expo in Rotterdam”

  1. Sorry, maar deze tentoonstelling is zo’n afknapper! we stonden met zijn vieren (twee volwassenen en twee kinderen) na 20 minuten weer buiten en hadden alles gezien. Het is veel te duur voor wat het te bieden heeft. Workshops voor de kinderen kosten ook nog eens EUR 7,50 per kind, bovenop de entreeprijs.

    Mijn advies: niet doen, zonde van je geld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven