Winactie met Playmobil

Wie is niet opgegroeid met Playmobil? Playmobil  bestaat al veertig jaar. In 1974 ontwierp Hans Beck, de eerste Playmobil ridder, indiaan en bouwvakker. Om dit feestje te vieren mogen wij acht Playmobil clowns weggeven. Doe mee met onze winactie! Deze actie is inmiddels afgelopen

playmobil bestaat veertig jaar - piratenschipZiekenhuisje en piraatje spelen

Als achtjarige was ik in het bezit van een heus Playmobil ziekenhuis. Met twee bedjes en zusters met kapjes op. In de bedjes legde ik allerlei poppetjes waaronder ook de Playmobil politieman van mijn broer. Daar liet ik de zusters goed voor zorgen. Steevast werd de politieman stevig verbonden met papieren zakdoeken. Ook mijn man heeft herinneringen aan Playmobil. Hij wenste als klein jongetje vurig een piratenschip. Nu nog vindt hij het jammer dat hij die nooit heeft gehad. En zelfs zijn ouders betreuren het nog. Oei. Het geeft wel aan dat Playmobil bij de meesten thuis in de speelgoedkist zat.

Geschiedenis van Playmobil

Zulk sterk jeugsentiment maakt het leuk iets over de geschiedenis van Playmobil te leren. Zo zijn sinds 1978 ruim 16 miljoen exemplaren van die zeer gewilde piratenschepen in vele kleuren en maten over de hele wereld bij blije jongetjes en meisjes terechtgekomen. Alleen niet bij mijn arme man.  In 1986 komt er een piratenkapitein bij, het eerste met een rond buikje. Onder de bijna vierduizend versies die sinds het allereerste figuurtje in 1974 zijn verschenen, kunnen we ook onze Koning Willem en koningin Maxima rekenen. Telkens bedenken de designers van Playmobil nieuwe figuren en speelsets die eigentijds zijn. Wat te denken van Playmobil City Life met o.a. een heus winkelcentrum?

Playmobil tentoonstellingen

Wil je nog meer weten over Playmobil dan is het wellicht leuk om naar het Historisch Pfalz Museum in het Duitse Speyer te gaan. Het museum neemt de bezoeker mee langs de gischiedenis aan de hand van de Playmobil figuren en speelsets. De tentoonstelling loopt tot 22 juni 2014. Dichter bij huis -in het Speelgoedmuseum in Deventer -is de tentoonstelling ‘Op avontuur met Playmobil’ gestart. Deze tentoonstelling is nog het hele jaar te zien.

Playmobil clownWinactie

Wil je kans maken op een Playmobil clown? We mogen acht van deze kleurrijke figuurtjes weggeven. Ga naar onze facebookpagina like ons, en wie weet ben jij een van de kanshebbers! Deze actie loopt t/m 23 april 2014.

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

6 gedachten over “Winactie met Playmobil”

  1. Waarom nu weer alleen voor mensen die op facebook zitten.
    Ik zit niet op facebook omdat ik daar problemen heb gehad.
    Ik ben een nieuwsbrieflezeres en wil ook graag meedoen met deze leuke winacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven