Winkelnieuws, de trekvogels van mijn Ogenblik

Genietend van de laatste mooie zomerdagen, rommelen de vrolijke Oeliewoelie’s nog wat in hun tuintjes en sprokkelen ze fluitend en zingend alvast het hout bij elkaar voor het komende seizoen. De dagen worden al korter en de temperatuur zal nu ook snel gaan zakken tot aan het vriespunt.

Voor de dieren breken ook harde tijden aan. Reden dus om zich klaar te gaan maken voor de winter. Maar voordat de winterslapers gaan slapen, stoppen ze hun buikjes eerst nog behoorlijk vol zodat zij de koude maanden kunnen overleven. Egeltje Stekeltje trekt zich dan terug in zijn holletje en gaat onder zijn dikke dekentje liggen. Een paar uur later is hij al in een diepe slaap verzonken en zal pas in het voorjaar weer wakker worden.

Voor Fred de eekhoorn is dit niet het geval. Hij is super druk bezig om eten te verzamelen en het te verstoppen op veilige plekjes in het bos. En als het dan zover is, wordt hij tijdens de koude dagen af en toe eens wakker gemaakt door een Oeliewoelie. Zij zullen zoals elk jaar, een wandelingetje gaan maken, een sneeuwballengevecht houden met de andere Oeliewoelie’s, en zoeken op een van de geheime plekjes naar het verstopte eten. Dit zullen ze dan gezellig met z’n allen opeten…. Daarna zal Fred met een rond buikje (en voorzien van de laatste bosnieuwtjes) weer in een diepe slaap vallen en dromen over de leuke dag die hij samen met z’n vriendjes heeft beleefd….

De vogels Max en Mara houden niet van een winterslaap en al hélemaal niet van de kou!! Vandaag hebben ze dan ook de knoop doorgehakt en besloten om nóg zuidelijker te vliegen. Ze hebben dus nog een flinke tocht voor de boeg. Ojee, het hele bos is in rep en roer!

Want twee Oeliewoelie’s hebben al zoveel mooie verhalen gehoord van die twee, dat ze besloten hebben om dit jaar achterop hun rug mee te vliegen en ook te overwinteren in een ver en warm land!

Je begrijpt het dus wel; Dat wordt een afscheid met héle dikke tranen…

Iedereen in het bos zal ze gaan uitzwaaien en wensen die 2 een erg fijn verblijf in het onbekende land en kijken stiekem toch ook wel weer uit naar hun terugkomst in de Lente. Hopelijk boordevol leuke verhalen en nieuwe spulletjes die ze daar gekocht hebben. (Wordt dus nog vervolgd….;-)

Zwaai je ze mee uit?

En de vogels? Tja, die zijn van plan om voorgoed in het warme zuiden te blijven. Dus wil je er nog één vangen, en hem of haar overtuigen te blijven? Dan moet je snel zijn!

Voor € 22,50 willen ze graag blijven en goed verzorgd worden. En als het even kan, ook nog in een kindvriendelijke, aangename en warme kamer vertoeven. Ja,ja, ze hebben veel wensen. Maar een Oeliewoelie offert zich dan vrijblijvend op om met hem/haar mee te vliegen en bij je neer te strijken. Zij zorgen dan samen voor veel gezelligheid tijdens hun verblijf bij jou!!

En voor de lezeressen van MamsatWork geldt: Wanneer je de actiecode MAW1011 invult bij je bestelling, ontvang je de korting van € 12,50.

En OP=OP…., dus vlieg naar de shop voor zo’n geweldige trekvogel!


Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top