I love you to the moon and back, my little Winter Bear

Wat een enorm ontroerend liedje is dit, Winter Bear. Geschreven door een Nederlandse opa samen met zangeres Coby Grant. Een opa die zijn verdriet een plekje wil geven, het verdriet van de 38 weken oude stil geboren baby van zijn zoon en schoondochter.

Als troost en ter herinnering aan de baby schreef hij deze song samen met de Australische zangeres.

Brok in mijn keel van de song Winter Bear

Je hoeft zelf dit verdriet niet doorleefd te hebben om enorm door het nummer Winter Bear geraakt te worden. Deze song maakt dat je voelt wat deze familie doormaakt. ‘To the moon and back’ … je wenst niemand dit verdriet toe.

Tot voor een aantal jaren geleden kende ik de uitdrukking ’to the moon and back’ eigenlijk helemaal niet zo goed. Totdat ik via social media kennis maakte met Corry. Corry, mama van Fiene* en Teun.

To the moon and back

Net zoals in Winter Bear benoemt ook Corry met regelmaat haar ’to the moon and back’ voor haar dochtertje Fiene die een onbekende aandoening had. Hanneke -vriendin van Corry- schreef over het proces wat Corry en haar man doormaakten het boek Drie maanden roze. Een boek waarbij ik mijn tranen niet kon bedwingen. Hanneke heeft ten tijde van het schrijven van dat boek nog een blog bijgehouden over hoe zij die tijd ervaren heeft. Wij mochten bij de boekpresentatie aanwezig zijn en hebben daar Corry leren kennen, een hele sterke, lieve vrouw.

Net als de baby in Winter Bear heeft ook Fiene het niet gered om haar leven hier op aarde te leven.

Voor alle ouders

Eigenlijk was deze song bedoeld als een lied voor de familie, maar inmiddels is wel duidelijk dat vele ouders herkenning voelen bij dit prachtige ontroerende nummer van Coby Grant en de Nederlandse opa die verder niet in publiciteit wil komen.

Bij het horen van een nummer als dit kan ik -ondanks dat mijn kinderen gezond en wel zijn- alleen maar hopen dat dit verdriet voor ons ver weg blijft. Een ouder zou zijn (of haar kind) nooit moeten ‘overleven’. Ik kan me niet voorstellen dat er een sterker verdriet bestaat dan dat.

<3 voor alle ouders en andere gezinsleden die met dit verdriet moeten dealen. Dag in, dag uit.

“Muziek heeft met menselijke verbinding te maken. In staat zijn iemand te raken, mensen samenbrengen in vreugde, verdriet, liefde, pijn, met muziek kun je zoveel bereiken en het is een taal die door heel veel mensen wordt verstaan.” Aldus Coby Grant.

1 gedachte over “I love you to the moon and back, my little Winter Bear”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven