10 heerlijke winter recepten die smaakvol én makkelijk zijn

Nog even en het is weer zover. Wij hebben de eerste stamppot van dit seizoen alweer gegeten waardoor ik nu ook zin heb in andere lekkere klassieke winter recepten. Het grote voordeel van de winter, zalig comfort food dat vaak ook nog eens makkelijk te maken is.

Wil je inspiratie opdoen , check dan mijn blog met deze 10 lekkere winter recepten, van klassiekers tot aan de hippe variant. Eet smakelijk alvast!

10 heerlijke winter recepten

Van stamppot tot hachee en van erwtensoep tot aan een heerlijke risotto, een aantal van deze winter recepten worden niet voor niets klassiekers genoemd. Ze zijn op hun lekkerst als het buiten guur weer is en het haardvuur binnen knispert.

recept hachee maken

1. Grootmoeders hachee

Een van de lekkerste recepten die ik in de winter maak is grootmoeders hachee. Een recept van mijn moeder (en dus van de grootmoeder van mijn kinderen 😉 . Heerlijk vol van smaak en super mals. Ik maak het recept zelf in de slowcooker, maar je kan hem ook uitstekend in de pan maken natuurlijk.

winter recepten
Bron: boodschappen.nl

2. Spinaziestamppot met gegrilde paprika en chorizo

Een stamppot, maar dan wellicht anders dan je gewend bent. Deze heerlijke spinazie stamppot vond ik bij op een website waar ze heel veel stamppot recepten hebben.

Wat ik vooral lekker vind aan dit soort stamppot recepten is dat ze niet ‘standaard’ zijn. Begrijp me niet verkeerd, een gewone hutspot kan ook heerlijk zijn, maar verandering van spijs doet eten, toch?

spaghetti met gehaktballen

3. Een old-time favoriet: spaghetti met gehaktballen

Eigenlijk willen de kinderen dit recept iedere week wel eten, maar omdat ik graag afwissel komt dat er niet van. Toch is deze spaghetti met gehaktballen écht super lekker ook al is het misschien niet helemaal een van de typische winter recepten die je zou verwachten.

Maar als je deze één keer hebt gekookt, dan weet ik zeker dat ook jouw gezin er vaker om roept!

makkelijk erwtensoep recept slowcooker

4. Erwtensoep, een van de onmisbare winter recepten

Erwtensoep, you love it or you hate it. Sommige mensen gruwelen ervan, maar gelukkig lusten ze hier maar al te graag erwtensoep. Kijk bij onze slowcooker recepten voor het erwtensoep gerecht dat je natuurlijk ook gewoon in de pan kan maken als je geen slowcooker hebt.

rundvlees slowcooker recept

5. Zoet rundvlees recept

Een echt rundvlees recept is voor ons voorbestempeld tot het winterseizoen. Ik maak dit soort recepten nu eenmaal sneller in de winter dan in de zomer. In dat laatste seizoen kies ik veel meer voor salades. Afijn, dit rundvlees recept is in ieder geval een blijvertje voor ons.

6. Nog een stamppot in de winter recepten top 10; zuurkoolstamppot

Het is niet vreemd natuurlijk dat er in de winter recepten top 10 meerdere stamppot staan. Ook de zuurkoolstamppot mag niet ontbreken in onze favorieten top 10.

Wel handig om te weten; ik spoel de zuurkool eerst even een klein beetje af, en uiteraard gaat er ananas in voor het zoetje. Dat maakt deze stamppot nu juist zo lekker vinden wij.

orzo met broccoli in slowcooker of pan

6. Comfort food; orzo met broccoli niet weg te denken uit de winter recepten

Ik ben een echte pasta liefhebber. En hoewel ik een stamppot op zijn tijd ook erg lekker vind ga ik toch voor pasta als ik ‘moet’ kiezen. Dit orzo broccoli recept is wat mij betreft zo’n echt comfort food recept. Ontzettend lekker winter recept dat ik ook graag eten als ik me even niet zo happy voel.

7. Risotto met chorizo, champignons en erwtjes

Over comfort food gesproken. Deze risotto met chorizo mag ook zeker bij de winter recepten niet ontbreken. Voor diegene die hun aardappels in de winter graag afwisselen met wat andere koolhydraten 😉 .

Ik ben zelf niet zo van de erwtjes normaal gesproken, maar in dit recept vind kik ze erg goed tot hun recht komen.

hongaarse goulash recepten voor de winter

8. Hongaarse goulash

Ieder jaar weer een van de favoriete lunches als we op wintersport gaan. De Hongaarse goulash. Heerlijk met een stevige boterham erbij en een typische klassieker onder de winter recepten.

chili con carne slowcooker

9. Chili con carne uit de slowcooker

Een echt voedend recept dat we in de winter allemaal wel kunnen gebruiken. Deze chili con carne maak ik zelf graag weer in de slowcooker, maar kan je natuurlijk ook in de pan maken.

Het is een chili con carne recept met een kleine zoete touch waardoor ik hem zelf echt super lekker vind. Laat me zeker even weten wat jij ervan vindt als je hem een keer geprobeerd hebt.

10. Winter recept ouderwetse jachtschotel klassieker

Jachtschotel heb ik nog nooit zelf gemaakt, hoe erg is dat. Toch hoort hij bij de klassiekers van de winter recepten dus mag hij ook niet in deze top 10 ontbreken. Alhoewel ik je dus niet echt kan aangeven dat hij ook bij mijn favoriete top 10 hoort.

Ik zal hem snel eens maken en ik denk (mijn eigen smaak kennende) dat het wel iets voor mij is.

Weet jij nog lekkere winter recepten die eigenlijk niet mogen ontbreken in deze lijst? Ik lees graag je reactie hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven