Damesschoenen trends voor de winter 2020/2021

Het is alweer te lang geleden dat ik de moeite heb genomen om een leuk trendblog te schrijven over fashion, schoenen, juwelen en meer aanverwante zaken. Maar de inspiratie begon weer te borrelen voor een blog over winterschoenen trends voor dames voor de winter van 2020/2021. Uiteraard omdat ik zelf nieuwe schoenen heb gekocht, haha. Wil je weten welke trends er dit najaar en deze winter op ons af komen? Lees dan snel verder!

Ieder jaar (en ieder seizoen) zien we weer nieuwe trends voorbij komen. Dit jaar (2020/2021) zijn de winterschoenen trends voor dames veelzijdig! En dat is fijn, want dat betekent dat er voor veel dames winterschoenen naar hun smaak te vinden zijn in de winkel en online.

Want niets is vervelender dan dat je zelf een bepaalde smaak hebt, maar het type schoen waar jij warm voor loopt niet kan vinden omdat ze simpelweg niet in de mode zijn.

Schoenen trend winter 2020 dames

In deze winter vinden we dus schoenen voor dames met veel verschillende kenmerken:

  1. Hoge laarzen
  2. Winterschoenen voor dames met een vierkante neus
  3. Westernlaarzen
  4. Combat boots en Chelsea boots
  5. Lakleren winterschoenen
  6. Schoenen in de kleur wit
  7. Dad sneakers
hoge laarzen winter 2020
Bron: Pinterest
winterschoenen voor dames
Bron: Pinterest
laarzen trend dames
Bron: Pinterest

1. Hoge laarzen in de winter van 2020/2021

Jeej, de hoge laarzen zijn weer in! Ik hou ervan. Geen laarzen die over mijn knie gaan, dat gaat me net wat te ver. Ook al vind ik dat bij slanke dames wel mooi hoor, met een warme gebreide jurk erboven bijvoorbeeld. Maar de winterschoenen voor dames in de vorm van hoge laarzen reiken deze winter tot net onder de knie.

Waar we jaren geleden deze hoge laarzen veel over een jeans heen droegen, zie we ze nu ook vaak gecombineerd met midi jurkje. Heel tof! Ik ga in ieder geval mijn laarzen collectie weer eens lekker uit de kast trekken!

vierkante neuzen is de winterschoenen trend voor dames
Bron: Pinterest
schoenen met vierkante neuzen
Bron: Pinterest

2. De vierkante neus is weer terug in de dames winterschoenen

Het ene jaar zie je de schoenen, pumps en laarzen in een dikke vette punt uitlopen, het jaar erop gaan we voor rond en nu is het weer de trend om winterschoenen met vierkanten neuzen te dragen. En je hoort mij niet klagen, want stiekem vind ik deze neuzen niet alleen het mooiste van allemaal, de winterschoenen met een vierkante neuzen dragen toch ook veel comfortabeler dames?

western boots winter 2020
Bron: Pinterest
Prachtige vintage westernlaarzen
Bron: Pinterest
rode westernlaarzen dames
Bron: Pinterest

3. Mijn favorieten aller tijden; de western laarzen

Een aantal jaren geleden schreef ik al een artikel over de cowboylaarzen trend, en de western laarzen zijn sinds die tijd niet meer van het toneel verdwenen. Dan kan je toch wel stellen dat deze trend een blijvertje is onder de winterschoenen voor dames, niet? En laten western laarzen nu net mijn favoriete type damesschoenen zijn! Of zomerschoen -ook goed- als het nog niet te warm is. Je combineert ze makkelijk met een stoere jeans of een kèk jurkje. Hebbuh!

combat boots winterschoenen voor dames
Bron: Pinterest
dames winterschoenen, combat boots combineer je zo
Bron: Pinterest

Over de trend van de Combat en de Chelsea boots heb ik mixed feelings. Sommige Combat boots zijn prachtig (die heerlijke stoere met veters, dikke zolen en hier en daar wat gespen en glim), maar het type Chelsea boots is niet zo mijn ding. Maar hé, ieder zijn smaak toch? Dat maakt de winterschoenen trends voor dames in 2020/2021 nu juist zo leuk.

lakleren schoenen, trend winter 2020/2021
Bron: Pinterest
schoenen van lakleer voor dames trend
Bron: Pinterest

5. Lakleren winterschoenen voor dames

De lakleren winterschoenen voor dames vind je in allerlei varianten. De schoenentrends van hierboven voor de winter 2020/2021 vind je dan ook allemaal wel in een lakleren variant. Van gewone platte schoen tot Combat boot en van de western laarsjes tot aan de hoge laarzen… lak is in!

witte laarzen in de winter 2020 voor dames
Bron: Pinterest
trend in de winter 2020 zijn schoenen en laarzen voor dames in wit
Bron: Pinterest

6. Winter witte schoenen, hoe mooi (en een tikkie onpraktisch)

Prachtig zijn ze zeker, de winterschoenen in de kleur wit. Maar wel voor de dames die hun winterschoenen ook een beetje netjes kunnen houden, want wit wordt snel vies natuurlijk. Bij ons in het buitengebied is het niet zo’n praktische keuze, maar gaaf vind ik ze wel.

Dad sneakers, nog steeds trendy deze winter
Bron: Pinterest
witte Dad sneakers
Bron: Pinterest

7. De Dad sneakers, ook nog steeds trendy!

Ook de Dad sneakers zijn nog steeds trendy en vind je als winterschoenen voor dames in deze winter terug. Gelukkig maar, want ik ben me tijdens de eerste trend periode al helemaal te buiten gegaan aan deze heerlijke comfy sneakers. Blij dus dat ik ze ook deze winter gewoon door kan dragen en toch nog über trendy ben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven