Wintersport kleding kind: waar moet je allemaal op letten?

Er gaan dit jaar weer veel Nederlanders op wintersportvakantie. Veel gezinnen nemen ook hun kinderen mee op deze actieve vakantie. Het is dan belangrijk om ook voor de kids goede wintersport kleding te kopen. Er wordt vaak over ‘warme kleding’ gesproken als men het over wintersportkleding heeft, zoals truien en winterjassen. Het doel van wintersport kleding is echter niet om de lichaamstemperatuur van je kind te verhogen, maar om de temperatuur in evenwicht te houden, doordat hun lichaam nog niet volgroeid is verliezen kinderen veel sneller warmte dan volwassenen. Het is dan ook belangrijk dat de wintersport kleding er voor zorgt dat je kind net zoveel warmte aanmaakt als wordt verloren in koude omstandigheden. Waar kan je nog meer op letten bij het kopen van wintersport kleding voor ’n kind?

Wintersport kleding kind: waar let je op?

Natuurlijk kan je jouw stoere kids niet zomaar in willekeurige wintersport kleding van de piste af sturen. Ze willen wél helemaal de blits maken in hun modieuze outfits. Maar er cool uitzien tijdens het wintersporten is niet het enige wat telt. Waar moet je allemaal op letten bij wintersport kleding voor je kind?

Ventilatie

Aan de ene kant is het belangrijk dat je kind warm moet blijven op momenten dat hij  stil staat of bijvoorbeeld in de lift zit, maar aan de andere kant is het goed als een jas ‘ademt’. Dit is vooral belangrijk omdat het lichaam van de beweging tijdens het skiën warm wordt en als die warmte niet weg kan dan verliest het kind al snel veel vocht via zweet.

Waterdicht

Het is zeer belangrijk dat een wintersport kleding voor je kind waterdicht is. Je kind zal vast en zeker vallen en het is niet de bedoeling dat de onderkleding nat wordt. Over het algemeen wordt een kledingstuk waterdicht genoemd als het een watermassa van 1,5 liter kan dragen. Een goede winterjas kan zelfs een watermassa van meerdere liters dragen. Bij de aanschaf van de jas voor je kind kan je er op letten dat de ritsen 100% waterproof geseald zijn en dat de voering geen water absorbeert. Ook belangrijk is dat er overal waterdichte stoffen gebruikt zijn.

Wintersportkleding kind: het belang van comfort

Tijdens het skiën is je kind bijna continu in beweging. Het is daarom belangrijk dat de winterjas comfortabel zit, zodat je kind vrij kan bewegen. Skiën (of snowboarden natuurlijk) brengt nogal wat meer gevaren met zich mee dan in het normale dagelijkse leven. Daarom bestaat een goede winterjas uit een dikke voering en versterkte materialen die de winterjas beschermen tegen een eventuele valpartij op ruw terrein, waardoor de kleding kan scheuren.

Ga je ook? Dan wensen we je nu alvast veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven