Op wintersport met de trein naar Oostenrijk, of met de auto?

Al jaren gaan wij met ons gezin en een aantal vrienden op wintersport. Dit jaar overweeg ik een wintersport met de trein naar Oostenrijk in plaats van met de auto. Met een vriend weliswaar, zodat we wat later kunnen aansluiten bij de rest van onze vriendengroep.

Het is overigens nog niet zeker, maar ik ben mijn opties aan het verkennen. Dus heb jij ervaring met treinen naar een wintersportgebied? Dan hoor ik graag van je hoe het jou bevallen is.

de voordelen van wintersport met de trein naar Oostenrijk

Waarom met de trein op wintersport naar Oostenrijk?

Het is eigenlijk heel simpel.

Sinds vorig jaar ski ik niet meer. Ik heb een aantal jaren geleden namelijk een ski ongeluk gehad en mijn kruisbanden gescheurd met skiën. Hierdoor is mijn rechterknie een stuk instabieler dan ik zou willen.

In het normale leven kan die knie nog prima dienst doen gelukkig, maar ik ben er toch een stukje angstiger door geworden. Vorig jaar deed ook mijn linkerknie raar waardoor ik niet heb geskied, en dat is me eigenlijk wel goed bevallen. Dat was dus het einde van mijn ski carrière.

Maar ik vind het nog steeds leuk om mee op wintersport te gaan en lekker door de bergen van Oostenrijk te wandelen. No worries, ik vermaak me uitstekend als de rest aan het skiën is.

Waarom dan met de trein op wintersport naar Oostenrijk? Omdat een vriend van ons nog graag carnaval wil vieren en zijn vrouw en kinderen al wel met de auto naar Oostenrijk rijden.

Dat betekent dat hij een aantal dagen later naar Oostenrijk wil komen en dan zou ik eventueel met hem mee kunnen reizen met de trein.

Of toch mee met de auto?

Ik ben nog een beetje in twijfel hoor, want met Frank en de kids meerijden naar Oostenrijk vind ik ook helemaal prima. Zeker omdat we sinds een paar jaar op zondag rijden in plaats van op zaterdag of in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Die laatste twee opties vind ik een enorme heisa en geen fijne start van mijn skivakantie. Je komt gebroken aan door files of doordat je veel s’nachts hebt gereden. Maar op zondag rijden gaat al een heel stuk beter.

Het enige nadeel daarvan is weer dat je ook op zondag weer thuis komt en dus op maandag de kids weer naar school moeten en wij weer aan het werk. Soi. Dat overleven we wel.

De voordelen van treinen naar Oostenrijk voor de wintersport

Ik zie een aantal voordelen aan met de trein op wintersport gaan naar Oostenrijk:

  • Je kan overdag reizen of ’s nachts, dat kies je zelf
  • Er zijn geen files onderweg naar je skivakantie Oostenrijk
  • Je komt uitgerust op de plek van bestemming aan
  • Het is goed betaalbaar
  • Ik hoef niet persé de hele week mee te gaan
  • Het is milieuvriendelijker dan al die auto’s op de weg
  • Voor kinderen is een treinreis vaak een stuk prettiger (minder misselijk, ze kunnen wat op en neer lopen, je kan een spelletje met ze doen)

En als je met al je vrienden met de trein op wintersport naar Oostenrijk gaat kan het ook nog eens een stuk gezelliger zijn zo. Je kan een hele treincoupé ‘bezetten’ met zijn allen, super leuk toch?

Afijn, de rest van onze vrienden gaat nog steeds met de auto, dus dat laatste gaat voor ons nu niet op. En scheelt overigens wel weer qua inpaklijst voor de wintersport. Want die moet je natuurlijk een beetje aanpassen als je met de trein gaat.

Maar voor mij is het wel handig als ik bijvoorbeeld met de trein naar Zell am See kan reizen en me daar met de auto door Frank op kan laten halen.

In 40 minuten ben ik dan met de auto in Fieberbrunn waar we dit jaar naartoe gaan met onze wintersport vakantie.

Extra voordeel door op deze manier te reizen

Er is voor mij nóg een groot voordeel dat wellicht niet voor iedereen geldt, dus dat benoem ik hier even apart.

Ik hoef de honden niet de hele week te missen!

In de zomervakantie heb ik daar natuurlijk ook last van, maar dan ben ik de vakantie met mijn gezin actief bezig. Op de wintersport zijn zij de hele dag skiën en werk ik in principe gewoon door. Op een wandeling door de bergen en wat zwemmen in het hotel na.

Natuurlijk zijn de avonden dan hartstikke gezellig met elkaar, dus ik vind het heel leuk om mee te gaan, maar ik vind dan een week zonder honden best lang.

Voor mij is het dus best slim om wat later met de trein op wintersport te gaan naar Oostenrijk. Dan hoef ik wat minder lang oppas in huis te regelen en kan ik toch even mee met mijn gezin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven