We gaan dit jaar voor een wintersport zonder ongelukken

Misschien is het de goden verzoeken, om dit nu op voorhand al uit te spreken, maar we doen het toch maar. Lotte loopt namelijk al weken na te denken over de wintersport. Zou dit nu dan eindelijk haar eerste wintersport zonder ongelukken worden? Een wintersport waarbij er niets gebeurd waardoor onze wintersport in duigen valt?

skivakantie boeken voorjaar

Een wintersport zonder ongelukken, gaat dat lukken?

Al jaren op een rij gaat onze jongste mee skiën, en ze kan er echt wel wat van moet ik zeggen. Alleen in de jaren dat ze inmiddels meegaat op skivakantie heeft ze nog geen enkele keer een wintersport zonder ongelukken of andere vervelende situaties gehad. Het is bizar, maar wij hebben de afgelopen jaren ieder jaar aanspraak mogen maken op onze reisverzekering. Toch hebben we ook dit voorjaar een skivakantie geboekt. Gelukkig zijn het niet allemaal situaties die haar aangaan, maar ze zit er wel mee in haar maag. Vandaar ook dat ze pas nog vroeg of dat het er dit jaar in zou zitten… een wintersport zonder ongelukken.

Afijn, onze wintersportjassen, skibroeken en ski jassen voor de kinderen liggen er al klaar voor, we gaan ons geluk toch nog een keer beproeven. Alhoewel ik net zo lief een zonvakantie in maart zou willen gaan beleven in plaats van een wintersport. Hieronder lees je waarom.

wintersport zonder ongelukken

Lotte haar eerste wintersport en ongeluk

Het is inmiddels al weer een paar jaar geleden, maar de eerste keer dat ze echt mee zou gaan skiën was gelijk geen wintersport zonder ongelukken. Sterker nog, het was een drama. Niet vanwege het skiën want die kans heeft ze amper gehad. Op de dag dat we aankwamen heeft ze een babyheuveltje op de skies gestaan en toen sloten de pistes al. Alle ouders gingen even gezellig wat drinken en de kids nog even sleeën.

Na twee afdalingen op de slee met haar grote broer ging mijn meisje alleen op de slee. Wij zaten binnen, maar ‘iets’ in mij zei me dat ik even moest gaan kijken. Ik had mijn skijas al uit, en met een drankje in mijn handen stond ik in de deuropening van de après skitent naar het heuveltje te kijken waar lekker gesleed werd.

Ik zag de botsing, hoorde de dreun en daarna een hoop gegil. Luc kwam helemaal over zijn toeren de berg afgerend en ik rende hem al tegemoet. Op mijn skischoenen, zonder skijas en heuvel op…. maar man wat kan je dan toch veel hebben.

Nog voordat ik bij Lotte was kwam er een bewoonster uit haar huis gerend op al het gegil en gejammer af. Ze tilde Lotte op vlak voordat ik er was en ik nam haar gauw over. Ze was in shock. Haar hele gezicht stond scheef en ze had een enorme wond op haar voorhoofd, vlak boven haar oog. Een gapend ‘gat’. Maar het jammeren was vanwege een zeer been. Gebroken bleek later in het ziekenhuis.

Ik zal je alle details verder besparen… maar dat was haar eerste wintersport waarbij ze gelijk vanaf de eerste dag voor 4 dagen in het ziekenhuis belandde en ze uiteindelijk met de ambulance van Oostenrijk naar Nederland is gebracht.

Het tweede jaar van de wintersport werd Frank ziek

Het tweede jaar was een wintersport zonder ongelukken, maar zijn we toch eerder naar huis zijn gegaan. Dit keer was het Frank die ziek werd. Dusdanig ziek dat hij van ellende midden in de nacht in bad ging liggen om de kou en de pijn te verdrijven. Wat natuurlijk niet lukte. Een hele plotselinge zware griep denk ik. Dusdanig heftig dat ik besloten heb dat we de vakantie maar moesten afsluiten. Op naar huis om daar verder uit te zieken.

Gelukkig hebben we deze wintersport nog wel wat skidagen gehad, maar het was toch een vakantie in de sneeuw met een bijsmaakje.

kruisband gescheurd skien

Ook het laatste jaar geen wintersport zonder ongelukken; ik was de pineut

Het afgelopen jaar viel onze gezinsvakantie ook behoorlijk in duigen omdat ik helemaal niet mee kon skiën. Tijdens een eerdere vakantie met vriendinnen -een paar weken voor de wintersport met het gezin heb ik mijn kruisbanden gescheurd met skiën. Je snapt hem al… ik heb maanden met mijn been in een brace gelopen en met de wintersport skiën met het gezin zat er dus niet in. Ik ben wel meegeweest maar heb mijn tijd gesleten in het hotel achter mijn laptop terwijl zij op de piste stonden.

Dit jaar een wintersport zonder ongelukken?

De vraag is dus nu of we dit jaar een wintersport zonder ongelukken gaan beleven. Als ik heel eerlijk ben vind ik het eigenlijk enorm spannend en zie ik er gewoon simpelweg tegenop.

Mijn knie is grotendeels ‘hersteld’. Dat wil zeggen… ik kan een hoop dingen weer doen. Behalve op mijn knieën zitten, dat gaat niet meer. Mijn voorste kruisband is weg, de binnenste kruisband is hersteld, maar er zit nog steeds een scheurtje in mijn meniscus. Dat betekent dus heel rustig aan skiën. En dan heb ik het nog niet over mijn angsten gehad. Ging ik voorheen van de zwarte piste… dit jaar zal je me waarschijnlijk alleen op de blauwe aantreffen. Brrrr.

 

2 gedachten over “We gaan dit jaar voor een wintersport zonder ongelukken”

  1. Brrr, ik krijg er de koude rillingen van. Een dochter van vrienden had ook al een naar ongeluk (compleet met helikopter en al) gehad, dus daar schrik je dan wel van.
    Ik vond skiën altijd heerlijk en deed het met de vader van mijn kinderen nog vaak (eerst vaak fanatiek tochten samen, en later om beurten skiën toen de oudste nog een baby was en de jongste nét in mijn buik zat), maar de laatste paar jaar niet meer, op een persreis na.
    Met de kinderen gaan wordt te duur en als ik nu nog een aanbod voor m’n blog krijg moet ik er echt wel even over nadenken. Als single mom kan ik het me niet permitteren dat ik mijn been breek, dan loopt alles in de soep hier. Maar ja, meestal gaat alles goed.
    Ik hoop voor je dat je een heerlijke vakantie hebt. Vast wel! Doe voorzichtig.

    1. Hoi Denise, dankjewel voor je reactie. En ik beloof dat ik héél voorzichtig zal zijn 😉 . Ik kan me helemaal voorstellen dat jij er nu nog beter over nadenkt. Als single mom liggen de prioriteiten wel even anders natuurlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven