Hoog op de wishlist van manlief… een boot!

Hoog op de wishlist van manlief staat een boot. Ja. Geen nieuwe tv (nou ja, zou hij vast ook wel willen), geen nieuwe jas, maar een boot 😉 . Al jaren overigens, dus voor mij is het geen verrassing. Ook niet voor onze vrienden. Misschien wel voor jullie : grin: . Maar ach, je kan maar iets te wensen hebben toch?

Enorme wishlist items

Ik hoor je denken… jemig een boot, hoe kom je daar nu bij ? Geen idee eerlijk gezegd hoe dit precies is ontstaan. Zo nu en dan in een bootje varen heeft het hem gedaan denk ik. Hij heeft er zelfs een speciale spaarrekening voor geopend! Iedere keer als er iets opgeruimd wordt op zolder, en verkocht wordt via marktplaats… dan wordt dat gestort op de botenrekening.

Gisteren kreeg ik een link door met de boot die hij nu op het oog heeft 😉 . En dit moet hem worden geloof ik.

wishlist

Je snapt het… het gaat even duren voordat hij deze boot op zijn wishlist kan aanvinken als zijnde ‘been there, done that’, 😛 .

Zo tegen het voorjaar begint het onderwerp ‘boot’ weer helemaal hot te worden. In de winter zwakt de liefde iets af, maar er wordt stug doorgespaard, dat wel. Je moet wel een volhouder zijn, niet?

Als ik kijk naar mijn eigen wishlist, dan vind ik een boot ook wel leuk, maar mijn voorkeur zou eigenlijk eerder uitgaan naar een strandhuisje. Lijkt me echt geweldig om regelmatig op het strand te kunnen bivakeren, en ook leuker voor de kinderen. Een aantal jaren geleden hebben we een keer een weekje in een strandhuisje gebivakeerd in de zomervakantie. Een fantastische week! Nu troffen we ook heel mooi weer, dus dat was erg lekker voor de kids. De eerste avond was het al gelijk tot middernacht spelen met zand en schelpjes, zo simpel kan het zijn!

Maar zon of geen zon, dat maakt aan het strand niet zoveel uit wat mij betreft. Ook met slecht weer is het heerlijk toeven in een strandhuisje. Lekker opgekruld op de bank een boek lezen, blogs schrijven, een spelletje doen met uitzicht op zee… ik krijg mijn dag zo wel gevuld.

Bij ons op de wishlist staan dus redelijk hooggegrepen wensen… hoe zit dat bij jou? Heb jij ook een enorme wishlist, of eigenlijk helemaal niet? Ik ben nieuwsgierig!

13 gedachten over “Hoog op de wishlist van manlief… een boot!”

 1. Avatar foto
  Marie de Jonge

  Een boot heeft ook altijd hoog op de wensenlijst van mijn man gestaan. We hebben dan ook een mooie boot gekocht toen we genoeg gespaard hadden. Veel mooie jaren mee gevaren, maar nemen nu ook afscheid van die van ons. Wanneer je veel tijd hebt, raad ik zeker aan om te investeren in een boot!

 2. Nou moe ! Onze Wellcraft 2800.
  Hi Joyce, en hebben jullie hem al ?
  Deze ontzettend fijne boot is jaren onze trots geweest, in 2015 hebben wij haar verkocht.
  En wat ik begreep vaart ze nu ergens in Didam en omstreken. Gr. Gert

  1. Oh, dat is ook toevallig Gert 😉 . Nee we hebben hem nog niet jammer genoeg. We zijn wel dit jaar voor het eerst op vakantie geweest met een gehuurde boot. Een week lang heerlijk door Friesland gevaren, dat was echt top! Maar deze boot is echt een knapperd ja. Snap heel goed dat je er trots op bent. Heb je nu een andere?

   1. Avatar foto
    Gert van Wijk

    Dag Joyce, houd moed eens komt het goed (met jullie boot)…
    Wij traileren sinds dien, ook wel heel leuk.
    Zin om te varen in een stad of er omheen, een groot meer een kanaal een grachtje… noem maar op. Boot achter de auto hangen en gaan.
    Gr. Gert

 3. Varen op een boot is heerlijk. Toen ik een in Thailand was heb ik een bootrit gedaan. Dat vergeet ik nooit meer.
  Maar een boot kopen dat gaat nog wel even duren 🙂

 4. Mijn bucketlist/wensenlijst/to do list bevat allemaal redelijk goed haalbare zaken, heb de laatste tijd regelmatig te horen gekregen dat ik een bescheiden lijstje heb.

  Bij mij geen boot, strandhuisje of andere ‘hooggegrepen’ wensen, meer wat ‘gewonere’ dingen waar ik echt wel blij van zou worden.

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Dat lijkt me eerlijk gezegd best een verademing Nathalie. Betekent ook dat je goed kan genieten van kleine dingen, chapeau!

 5. Mijn lief is praktisch opgegroeid op een boot en zou er graag weer een willen. Wij hebben zelf ook heerlijke weken en weekenden op de boot van zijn ouders vertoefd. Helaas moesten zij de boot verkopen en hebben wij (nog) geen botengeld. Maar kan het me wel voorstellen hoor, die liefde!

 6. Hahaha wat grappig! Mijn broertje wilde ook altijd een boot, precies zo eentje, maar nu niet meer. Ikzelf wilde altijd een zeilboot, maar tijdens mijn jaren als zeilinstructeur leerde ik dat een boot hebben helemaal niet zoveel voordelen heeft (geld, ‘moeten’ gebruiken, enz.). Dus die droom is gevaren haha. Ik heb gen whislist eigenlijk, kan het nu iig niet bedenken. Ohja wel mijn eigen domein, maar die gaat er wel komen dit jaar. En trouwen 😉

 7. Nou, ik kan me helemaal vinden in de wens om een boot te hebben hoor! De vrijheid op het water, mmmmm….. Ik kan er zo bij wegdromen. Gewoon bij elke mooie avond of dag je bootje instappen en op pad. Op het water is er geen tijd, zo heerlijk! Maar aan de andere kant weet ik: koop een boot, werk je dood. Dus……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven