Wol producten voor baby’s; lekker warm, zacht, natuurlijk en duurzaam

“Schaapje, schaapje heb je witte wol?” We worden er allemaal groot mee. Of het nu komt door het schaapjes tellen, of door dat gebreide mutsje van oma. En da’s maar goed ook. Wol is namelijk een heel mooi, duurzaam product dat al eeuwenlang wordt gebruikt. De schapen houden onze Hollandse graslanden kort. Leveren (heerlijke!) zuivelproducten. En als kers op de taart schenken ze ons ook nog hun wollen jasje. En dat levert dan weer prachtige wol producten voor baby’s op. In dit blog lees je meer over wol. En waarom dat een heel fijn materiaal voor jouw eigen kleine lammetje is 😉 .

Lees ook: De temperatuur in de babykamer houd je (ook zomers) ideaal met deze tips

Wol: dat wil wel

Wol is een prachtig natuurproduct. En wol producten voor baby’s zijn er in overvloed. Zoals wollen dekentjes, dekbedden, wollen rompertjes en onderkleding. Als het herfstig en kouder wordt kruip ik lekker met een boekje op de bank onder een fijn wollen dekentje. Schapenvacht is ook zo mooi en lekker zacht en warm. Bij een schapenvachtje denk je al snel aan baby’tjes die er zo heerlijk op liggen in de box of kinderwagenbak maar ook voor jezelf op de bank of in je bed is het lekker zacht en warm. Heerlijk voor je koude voeten in bed!

Wol producten voor baby’s: ideaal bij alle weertypes

Wol is zo fijn doordat het goede isolerende eigenschappen heeft waardoor het warm is bij kou en koel in de zomer. De schubben in de wol houden lucht vast waardoor het isolerend werkt. Daarnaast is wol door zijn wolvet (natuurlijke wax) ook water en vuil-afstotend. Het kan wel vocht opnemen waardoor het bij gebruik in bijvoorbeeld onderkleding of baby slaapzakje niet nat, klam of zweterig aanvoelt wat bij synthetische stoffen vaak wel gebeurt.

Wol is in principe zelfreinigend en heeft weinig onderhoud nodig. Uithangen, even uitkloppen en een eventueel vlekje weg halen met wat water is genoeg. En een schapenvachtje kan gewassen worden, maar dat is bijna niet nodig. Je kunt hem ook op een mooie winterse dag even in de sneeuw leggen.

Wol producten voor baby’s shoppen

Ben je al enthousiast over wol? Bij GreenJump, de webwinkel voor eco, bio en fair trade producten voor baby, kind en jou vind je een groot aanbod aan wol producten voor baby’s. Van wollen mutsen, rompertjes, lieve dekentjes tot matrassen met wol voor wieg, ledikant en 1 persoonsbedden.

Lees ook: De kinderkamer inrichten met een favoriet thema; kinderspel met deze tips

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven