Ik mag weer opnieuw aan de slag met het inrichten van mijn woning

Stiekem denk ik wel eens dat ik er mijn werk van had moeten maken, interieurstyling. Ik kan er helemaal in op gaan! Maar ik hou ook enorm van bloggen, dus de woning inrichten is voor mij ‘bijzaak’. Maar wel een belangrijke bijzaak! Ik kan op veel gebieden consuminderen, maar als het gaat om de inrichting van mijn huis dan heb ik daar toch wel een beetje moeite mee.

Iedere woonwinkel -online of offline- struin ik het liefst van voor tot achter af. Zoeken naar leuke producten om mijn woning mee in te richten, of voor iets leuks om cadeau te doen. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn, soms ben je al voor een paar euro klaar. Dat is natuurlijk ook de uitdaging, om een mooie mix te maken van eventuele dure designproducten, met budget artikelen. Zo haalde ik onlangs bijvoorbeeld nog een paar super leuke accessoires bij de Action. Kost niets en je kan er heel leuk mee variëren.

Woning inrichten
Eigenlijk zouden deze kasten eruit gaan en vervangen worden door een nieuwe op maat gemaakte kast. Nu we groter gaan wonen kunnen deze kasten gewoon mee, plek zat! #blijmee

Woning inrichten van boven tot onder

Over een paar maanden kan ik helemaal los gaan met het inrichten van onze nieuwe woning. Van voor tot achter en van onder tot boven. Als je gaat verhuizen dan mag alles gewoon weer helemaal opnieuw ingericht en uitgedacht worden. En daar heb je helemaal niet persé nieuwe producten voor nodig. Dat kan vaak gewoon prima met wat je al in huis hebt natuurlijk. Wij hebben echter één uitdaging. We kopen niet één huis, maar twee. Het huis wat we gekocht hebben bestaat namelijk uit twee huizen die beiden ingericht mogen worden. Woopwoop!

Oude en nieuwe meubels

We hebben al heel veel mooie meubelen waar ik hartstikke happy mee ben. En die gaan lekker allemaal mee voor het inrichten van onze nieuwe woning. Maar met alles wat meegaat hou ik nog steeds meer dan voldoende ruimte over om extra spullen in kwijt te kunnen. Niet dat het tjokvol hoeft te staan, maar ik hou wel van een gezellige inrichting in mijn woning. Het is zoeken naar de balans tussen niet te vol maar toch gezellig. En daar zoek ik graag naar 😉 .

the retro family

Feitelijk gezien gaat alles van ons oude huis dus mee naar onze nieuwe woning, zo ook de tafel en platenspeler van the Retro Family. Ik hoop dat we het ook allemaal goed voor elkaar krijgen met de overdracht van het huis, want we hebben niet heel veel tijd. En daarna begint de zoektocht. Of eigenlijk is die nu al begonnen als het gaat om het inrichten van de woning.

Want ook al hoeft van mij niet alles gelijk in het begin in orde te zijn (dat gaat ook zeker niet lukken), ik vind het wel leuk om overal inspiratie op te doen. Ik ben dan ook bijna dagelijks op Pinterest te vinden. En vorige week nog waren we in Utrecht op de bouw- en verbouwbeurs ‘Eigen Huis‘. Op zoek naar allerlei leuke ideeën om ons huis gezellig in te richten én praktische tips. Een aanrader voor als je ook inspiratie wilt opdoen.

Praktische zaken en leuke zaken; onderscheid bij het inrichten van onze woning

Frank en ik sluiten gelukkig precies op elkaar aan. Hij kijkt het liefst naar alle praktische zaken van de woning inrichting. Bijvoorbeeld het hele netwerk wat ingericht moet worden, led lampen kopen om de energieuitgave te drukken, zonnepanelen aanschaffen, de alarminstallatie. En ga zo maar door.

En ik? Ik hou me het liefst bezig met de leuke aspecten van een woning inrichten. Gaan we nu een uitbouw realiseren of wachten we daar nog even mee (financieel dingetje)? Welke vloer gaan we leggen? We zoeken nog een nieuw industrieel tv meubel en waar plaatsen we nu precies de nieuwe kast die we eigenlijk hebben laten maken voor ons oude huis. En oja, we moeten ook nog nieuwe gordijnen kopen want de oude gordijnen blijven hangen in ons oude huis. Etcetera.

Je begrijpt het vast wel. Ik ben een gelukkig mens. Ik mag de hele dag door schrijven (super toffe job) en daarnaast mag ik ook zomaar opnieuw een woning inrichten. Mijn eigen woning zelfs! Wat wil een vrouw nog meer?

Ben jij ook zo’n liefhebber van ‘meukelen’ in je eigen huis en je woning inrichten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven