Woonkamer kleuren voor het najaar

Heb jij dat ook, dat je in het najaar (lees herfst én winter) behoefte hebt aan andere kleuren in je woonkamer? Ik ben in de zomermaanden echt van de frisse kleuren, maar vind het in het najaar juist heerlijk om met herfstige kleuren te werken om een gezellige woonkamer te maken. Gelukkig kan dat heel makkelijk met de nodige accessoires.

Het handige van accessoires is dat je ze -net als je kledingkast- kan afstemmen op de seizoenen. Zo kan je heel eenvoudig de kleuren in je woonkamer aanpassen en daarmee een heel andere sfeer creëren. Denk daarbij overigens niet alleen in accessoires die een kleur hebben, maar ook in houten accessoires en rieten of rotan accessoires waarmee je de sfeer kan bepalen.

Welke kleuren gebruik je in de woonkamer in het najaar

De meeste mensen hebben in het najaar ‘behoefte’ aan een warme sfeer. En dan bedoel ik uiteraard niet alleen letterlijk warm (ook lekker met verwarming of een hardvuur) maar aan warme kleuren in de woonkamer in het najaar. Dat straalt gezelligheid uit. De kleuren die hiervoor in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld bruin, groen, oranje, geel, rood. Dat zijn natuurlijk de basiskleuren die iedereen kent. Deze kleuren kennen echter tientallen varianties en ieder najaar zijn er weer nieuwe kleuren die trendy zijn.

Brave ground kleur in de woonkamer
Bron: Pinterest

Kleur Brave Ground in de woonkamer

Zo heeft Flexa bijvoorbeeld in dit najaar de kleur Brave Ground uitgeroepen tot meest trendy kleur. Brave Ground is een redelijk neutrale ‘bruine’ kleur die echt een basis vormt. Het verhaal erachter is dat we op dit moment massaal beoordelen wat nu eigenlijk belangrijk is in het leven. We proberen een nieuwe balans te vinden in deze tijd en daar past deze aarde tint uitstekend bij. Klinkt mooi hè? Wat mij betreft niets nieuws. Het is een warme kleur en die past inderdaad heel goed in je woonkamer in het najaar. Daarnaast laat hij zich relatief makkelijk combineren, dat is ook een voordeel.

je woonkamer kleuren met verschillende tinten en warme accessoires van riet of rotan
Bron: Pinterest

Warmte in huis halen met rotan

Voor diegene die de kwast niet in de hand willen nemen dit najaar om de nieuwste trendy kleuren in de woonkamer door te voeren… ik snap je! En dat is ook helemaal niet nodig. Tuurlijk is het soms leuk om een ander kleurtje op je muren te gooien, maar om nu ieder seizoen je huis aan te passen aan de laatste trends door de muren te verven dat gaat een tikkie ver.

Gelukkig kan je, zoals ik hierboven al aangaf, met accessoires ook veel doen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar bovenstaande foto en denk daarbij de linker muur even weg. Je houdt dan een grijze muur over aan de achterzijde. Kijkend naar de rotan meubelen die hier op de voorgrond staan en de rotan verlichting die er hangt breng je toch heel warme kleuren in de eetkeuken of woonkamer. Een beetje groen erbij met planten en je hebt een heerlijk warme sfeer in huis.

Zo kan je met een grijze achtergrond, of een gewoon witte muur, toch een hele mooie uitstraling creëren. Kijk bijvoorbeeld ook eens in mijn blog over onze witte slaapkamer met hout. Hieruit blijkt dat je wit heel mooi kan ‘kleuren’ met hout en ook rotan of riet. Het geeft per direct een levendige sfeer.

Velvet stof en kleuren gebruiken voor sfeer in huis

Ook bepaalde stoffen dragen heel goed bij aan warmte in je huis. Denk daarbij aan mooie zware gordijnen voor de ramen bijvoorbeeld. Die geven toch een heel andere sfeer dan de plissegordijnen die wij voor de ramen hebben hangen. Ik vind ze nog steeds mooi hoor, maar echt sfeervol voor het najaar zijn ze niet. Eigenlijk wil je in deze periode een soort van cocoonen en daar kunnen warme kleuren en stoffen goed bij helpen.

Zo ook de velvet stof. Velvet geeft bij uitstek een warm en chique gevoel, ongeacht welke kleuren je hebt. Wij hebben bijvoorbeeld donkergroene velvet stoelen op kantoor staan. Dat is dubbelop warm, qua stof én qua kleur. En op bovenstaande foto zie je ook goed wat kleur en stof kan doen. Om te beginnen de groene kleuren in de woonkamer, maar ook de velvet stof in het kussen en de messingkleurige bijzettafel geven een warme sfeer. Dit straalt op en top najaarsgevoel uit.

kleuren matchen voor een mooie balans in je woonkamer
Bron: Pinterest

Wissel kleuren in de woonkamer af

Gewoon wit kan prachtig zijn, maar is voor de winter bij de meeste mensen geen favoriet. Daarnaast is gewoon wit soms ook een beetje saai, toch? Met kleuren kan je ontzettend veel doen. Zoals ik hierboven aangaf is het spelen met accessoires hierin een slimme truc, maar wil je toch een kleurtje aanbrengen in je woonkamer? Dan is het goed om na te denken over de combinaties van kleuren. Zo kan de kleur geel hierboven in de winter héél goed, maar ook in de zomer. Geel is immers een frisse zomerse tint. Het zorgt in bovenstaande foto voor een optimale balans. Zet er een mooi bloemetje bij en klaar ben je!

Kleuren woonkamer ophalen met rotan mand

De foto hierboven is ook een mooi voorbeeld van hoe hout en rotan een witte kamer qua kleur kunnen ophalen. Zo heb je in no-time met een mooie rieten opbergmand of een rieten bloemenmand een prachtige basis voor het najaar.

Hoe breng jij een beetje kleur in je woonkamer in het najaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven