Je huis van een nieuwe look voorzien in de kerstvakantie

Ben jij ook een klusser of zijn jullie klaar in huis en ben je er klaar mee? Wij zijn de komende jaren nog wel bezig en iedere keer pakken we weer een project aan. Momenteel zijn we nog bezig met het pimpen van de keuken zoals ik pas al liet zien. Maar ook onze woonkamer moet er aan geloven en ik hoop daar in de kerstvakantie alvast een start mee te kunnen maken. Ik wil graag de woonkamer in twee kleuren schilderen en ben vast op zoek gegaan naar inspiratie. Want ik wil eigenlijk geen twee kleuren gebruiken door ‘gewoon’ de ene wand in één kleur te doen en de andere wand in een andere kleur.

woonkamer schilderen in twee kleuren
Stockfoto van woonkamer met twee verschillende kleuren geschilderd door Photographee.eu

Klussen met kerst: woonkamer schilderen in twee kleuren… een nieuw look!

Ik ben dus op zoek naar wat andere ideeën voor de woonkamer. De wand waar de televisie hangt die zou ik in ieder geval graag in een donkere tint willen (misschien wel zwart) om zo de tv weg te laten vallen in dit vlak. Ik kan natuurlijk ook zo’n Samsung tv onder de kerstboom leggen die we als schilderij kunnen gebruiken als de tv niet in gebruik is. Maar onze tv is nog helemaal prima, dus die laten we nog maar even lekker hangen. Nu heb ik zitten denken aan Marrakech Walls in het zwart of in ieder geval donker, maar ik twijfel ook weer een beetje doordat ik nogal veel waarde hecht aan licht in mijn huis. Dit ei is dus nog niet gelegd.

Voordeel is wel dat er nu nog een donker schrootjesplafond in zit (bruin) wat we gaan vervangen door een gewoon mooi wit gestuct en geschilderd plafond. Dat is voor mij overigens geen vraag, dat plafond dat blijft wit. En dat schilder ik met dezelfde verf die ik in ons kantoor ook gebruikt heb. Zo’n fijne muurverf die ontzettend goed dekt en waarbij je ook nog eens geen aanzet ziet. Een top-tip mag ik wel zeggen.

Goed, al ‘dromende’ over de manier waarop ik met twee keuren wil gaan schilderen in de woonkamer heb ik natuurlijk ook Pinterest even geraadpleegd. Lambrisering is weer helemaal in op het moment. Je kan een lambrisering maken van bijvoorbeeld hout, maar ook door het onderste deel van de muur in een andere kleur te schilderen dan het bovenste deel. Zoiets als hieronder zie je veel terug:

Lambrisering in twee kleuren groen
Bron: Pinterest
Lambrisering schilderen in woonkamer met grijs groen
Bron: Pinterest
lambrisering schilderen in de woonkamer achter de tv
Bron: Pinterest

Maar een lambrisering is niet echt waar ik naar op zoek ben. In ieder geval niet op de hoogte waar je normaal een lambrisering verwacht zeg maar 😉 .

Twee kleuren verf gebruiken in je woonkamer

Wat ik wel heel mooi vind is de muur in vlakken te verdelen die niet op lambriseringshoogte zijn, maar gewoon door twee kleuren in de woonkamer te gebruiken met schilderen op een andere hoogte. Huizedop heeft het bijvoorbeeld op de linkerafbeelding hieronder mooi gedaan vind ik. Misschien zou het zwarte deel zelfs nog net wat hoger mogen. De manier waarop het schilderij dan over beide kleuren heen valt vind ik in ieder geval wel heel mooi.

Sevencouches heeft de lambrisering ook weer anders doorgevoerd dan standaard door echt een baan over de muur te trekken. Ook mooi vind ik! Maar wat ik echt leuk vind is de vlakken die op een deel van de muur geschilderd worden zoals bij Stijlinge hierboven het geval is. Zo kan je ook met twee kleuren schilderen in de woonkamer. Zelf wil ik wel met andere kleuren gaan werken, maar gewoon een stuk van de muur schilderen vind ik wel mooi.

Hoe kunnen wij twee kleuren gaan toepassen met schilderen in de woonkamer

Zoals gezegd ben ik hier nog niet helemaal uit. Zoals je op onderstaande foto’s ziet hebben we nog het nodige te klussen in dit deel van het huis. Het schrootjesplafond gaat er dus binnenkort uit. Verder slopen we de schouw er helemaal uit, maar de houtkachel zelf blijft wel staan. De tegels achter de schouw gaan ook weg.

Op de muur hieronder zitten dus 2 vaste onderdelen, de zwarte televisie en de zwarte houtkachel.

woonkamer aanpassen, schrootjesplafond eruit, schouw slopen en muur schilderen

Het lijk mij dan mooi om met twee kleuren te werken door bijvoorbeeld a la Huizedop het wit van het plafond ook nog door te laten lopen op de bovenste band van de muur en dan zwart of grijs achter de televisie en de kachel te gebruiken. Deze kleur wil ik dan ook doortrekken het hoekje om waar je nu rechts de kast nog ziet staan. Hier komen dan losse eiken planken in de nis te hangen in plaats van die kast.

Aan de linkerkant de hoek om wil ik dan de kleur ook doortrekken. Nu komt alleen de uitdaging. De muur waar hieronder de kast tegenaan staat (met de groene pijl) is dus de wand waar de kleur om doorgetrokken moet gaan worden.

muur slopen, schouw slopen en plafond eruit in woonkamer

De muur met de rode pijl die gaat er nog uit binnenkort. Daar achter zit de deur naar de hal. Nu nog een oude eiken deur, maar er komt een staal look deur in. Zwart dus. Nu lijkt dat zwart van de deur op een zwarte muur me weer minder mooi. Dus misschien moet ik dan toch maar voor een grijs vlak gaan. Welke kleur op de muur denk jij dat het mooiste is?

De rest van de deuren in de gepimpte keuken blijven nog een tijd aanwezig en heb ik ook zwart geschilderd met Sigma verf om er zo voor te zorgen dat ze een beetje in de industriële stijl mee kunnen.

Het idee is dus om onderstaande stijl te creeëren met de twee kleuren in de woonkamer geschilderd waarmee een van de kleuren de hoek omloopt. Dat vind ik gaaf. Ik kan natuurlijk ook gewoon met dat vlak stoppen voordat de deur begint, dat zou ook nog een optie kunnen zijn natuurlijk. De kast wordt overigens nog verplaatst, op die plek komt de piano te staan.

Vlak op muur schilderen achter de bank
Bron: Pinterest en Studiozodiac, kleur op de muur: Jute van Rustoleum

Nog meer inspiratie over vlakken op muren schilderen

Muur in twee delen schilderen
Bron: Pinterest
Twee vlakken op de muur in blauw voor je woondecoratie
Bron: Pinterest
mooie groene muur
Bron: Pinterest

Duidelijk mag zijn dat je met het schilderen in je woonkamer in twee of meer kleuren een heel ander gevoel van inrichting kan creëren. Ik kan dan ook niet wachten tot ik het eindresultaat met jullie kan delen!

Bewaar deze inspiratie op Pinterest door onderstaande afbeelding te pinnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven