De leukste (woon)programma’s kijken van tv via internet

Ik ben een echte liefhebber van woonprogramma’s op tv. Het ene woonprogramma is natuurlijk leuker dan het andere, maar het liefst kijk ik ze allemaal. En ik ben niet de enige hier in huis. Lotte roept met zeer grote regelmaat dat ze zin heeft om een woonprogramma te kijken, haha. Lekker tegen elkaar aan hangen op de bank en bij anderen binnenkijken. Super tof. Maar het moment dat we kunnen kijken past niet altijd bij de momenten dat deze programma’s uitgezonden worden op tv. Gelukkig heb ik daar inmiddels wel een oplossing voor gevonden; tv kijken via het internet!

Woonprogramma’s op tv; binnenkijken bij anderen en inspiratie opdoen

Bij mij komt de liefhebberij natuurlijk vanuit de verbouwingen in ons eigen huis en het feit dat ik graag interieur inspiratie opdoe. Maar Lotte heeft het gewoon vanuit haar eigen interesse dat ze deze programma’s graag kijkt. Misschien ambieert ze stiekem wel een carrière als binnenhuisarchitect. Haar favoriete woonprogramma op tv is momenteel in ieder geval ‘De Perfecte Verbouwing’. Een fantastisch woonprogramma waarbij twee architecten ieder een eigen plan maken voor verbouwing en herinrichting van een huis, gebaseerd op de wensen van de bewoners natuurlijk.

De Perfecte Verbouwing terugkijken

Het meest bijzondere van dit woonprogramma op tv is dat de plannen gepresenteerd worden door middel van 3D met een VR bril. Zo ontzettend grappig om te zien hoe ze alles wat de architecten bedacht hebben volledig in beeld kunnen brengen. De bewoners staan gewoon in hun eigen woonkamer (virtueel) met VR bril op en zien de muren verplaatst worden, ramen ontstaan, deuren geplaatst en ga zo maar door. Compleet tot en met een volledige inrichting die ze bedacht hebben.

Op basis van de twee (vaak compleet verschillende) ontwerpen van de architecten maken de bewoners een keuze voor één van de twee plannen. Daarmee gaan ze aan de slag en na de verbouwing laten ze het resultaat nog zien op het einde van de aflevering. Daarnaast hoor je nog of ze binnen het budget voor de verbouwing zijn gebleven. De manier waarop de bewoners aan de hand worden genomen in het ontwerp en al een totaal overzicht krijgen van hoe het resultaat gaat worden is natuurlijk het sterkste punt van dit woonprogramma op tv. En voor de kijker is het smullen.

Nu wil echter het geval dat wij bijna nooit in de gelegenheid zijn om op de juiste tijdstippen te kijken. Of ik moet sporten, of Lotte gaat sporten of ze moet bijvoorbeeld nog studeren voor een toets of gewoon huiswerk maken. Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom je niet precies op het moment dat een uitzending van een programma begint voor de tv kan gaan zitten. Woonprogramma’s of niet, wij vinden het in ieder geval erg makkelijk als we gewoon terug kunnen kijken zonder problemen.

TV kijken via internet ideaal voor programma’s van onderstaande zenders

Natuurlijk kan je soms een programma opnemen als je dat wilt, maar daar moet je wel van tevoren bij stil staan. Daar komt nog eens bij dat wij heel vaak bij een opgenomen programma de reclames niet door kunnen spoelen. Erg vervelend. Veel van deze woonprogramma’s op tv zitten ook echt tjokvol reclameblokken. Ook al snap ik best dat de tv zenders daar hun geld mee verdienen, ik spoel toch liever even door. Het grote voordeel van tv kijken via internet is dat je bijvoorbeeld via NLZIET ‘De Perfecte Verbouwing’ mooi kan zien zonder reclames. Alle afleveringen zijn reclamevrij terug te kijken en daar worden dit soort woonprogramma’s alleen maar beter van 😉 .

Maar niet alleen de woonprogramma’s van tv zijn terug te kijken natuurlijk. Zo is het ook mogelijk om onderstaande zenders live te bekijken en veel andere programma’s terug te kijken:

  • NPO (NPO 1, 2 en 3)
  • Net 5
  • SBS 6

Heb je bijvoorbeeld geen tv abonnement, dan is tv kijken zonder internet sowieso ideaal. Zonder tv abonnement kan je dan toch tv kijken. En niet alleen in je eigen woonkamer, maar natuurlijk ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Via laptop, smartphone, smart tv of tablet, het maakt niet uit. Jij maakt je eigen keuze. Qua device, qua programma en qua tijdstip. Afijn, hier kwam ik dus achter toen ik woonprogramma’s op tv wilde terugkijken 😉 . Kleine tip voor jullie dus.

Samen woonprogramma’s op tv kijken

Onze favoriet van de woonprogramma’s op tv is dus met stip: ‘De Perfecte Verbouwing’, maar we kijken ook graag naar ‘Weer verliefd op je huis’ en ook wel Eigen Huis en Tuin. Alhoewel die laatste wel heel erg veranderd is en niet meer is zoals de Eigen Huis en Tuin van vroeger. Voorheen kon je in dit woonprogramma nog echt leuke ideeën opdoen, maar tegenwoordig ligt de nadruk helaas niet meer op de verbouwingen en het geven van inspiratie. Wel op alle sponsors van het programma. Jammer. Deze kijken wij dus niet terug via internet, maar kijken we alleen als we toevallig al op de bank zitten te zappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven