Wortel pompoensoep maken met een twist, simpel en overheerlijk!

Wortel pompoensoep maken, een heerlijke gebonden en eenvoudig te maken soepje. En uiteraard maak je die gewoon zelf, want hij is heel simpel. Daarnaast loopt het tegen Halloween, en wat past er beter in deze periode dan pompoenen? Geen zin in wortel pompoensoep? Kijk dan even bij mijn andere lekkere soep recepten.

Wortel pompoensoep maken? Ik kies de makkelijke weg

Ik geef toe, als je een hele pompoen koopt om zelf in stukjes te hakken, dan is dat misschien nog wel een heel gevecht. Niet doen dus! Ik kies in alle drukte van het gezinsleven gewoon voor de simpele oplossing… pompoenstukjes uit een zakje. Bio pompoen stukjes van Albert Heijn wel te verstaan! Je moet jezelf tenslotte ook wat gunnen 😉 .

Hiermee hou je extra tijd over voor andere dingen. Handig voor mij en uiteraard ook voor jou! We hoeven het wiel niet allemaal zelf uit te vinden, wel? Ook niet bij deze wortel pompoensoep.

wortel pompoensoep maken

Koken is leuk, maar wordt nog veel leuker als het niet veel tijd kost én toch lekker en gezond is, nietwaar? Soep is voor ons in het gezin dan ook bij uitstek de manier om een goede gezonde vullende maaltijd te eten. De kinderen zijn er bovendien gek op, dus het staat minimaal eenmaal per week op de planning.

En dit soort gevulde soepen zijn echt voldoende als avondeten. Gooi nog een lekker broodje in de oven als je denkt dat de soep niet voldoende zal zijn, maar ik garandeer je dat dat niet echt nodig is.

De wortel pompoensoep maken was wel een try out, de eerste keer met een ’tintje’. Ik heb gepoogd er een twist aan te geven door de garnering. Daar waren mijn puber en minime niet zo heel blij mee, dus de garnering heb ik maar even ‘apart’ geserveerd 😉 . Voor ons gaf het in ieder geval een extra tintje aan de soep, dus zeker het proberen waard!

Ingrediënten wortel pompoensoep voor 4 personen

  • 3 uien
  • 3 zakjes AH biopompoenstukjes (400 gr)
  • 1 zakje wortels (600 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 60 gram verse gember
  • 1 chilipeper
  • 1,5 – 2 liter water
  • 3 bouillontabletten
  • 40 gram pompoenpitten
  • geitenkaas bolletjes
wortel pompoensoep bereiden

Hoe maak je de wortel pompoensoep ?

Ik begin met het in stukken hakken van de wortels. Die doe ik samen met de pompoenstukjes in een schaal met wat olijfolie, knoflook, zout en peper en dit zet ik 30 minuten in de oven op 180°. Na 15 minuten even doorscheppen om aanbranden te voorkomen.

Je kan de pompoen en wortel ook direct (en dan wat langer) mee koken hoor, maar door ze eerst in de oven te zetten komt de smaak veel beter uit en wordt het allemaal nog wat zoeter, mmmm.

Snipper terwijl de ui, de geschilde gember en de ontpitte chilipeper en fruit deze zachtjes aan in een grote pan met wat boter of olijfolie. Dat geeft een heerlijke smaak aan je wortel pompoensoep.

Tip:Hou de peper alleen aan de buitenkant vast, dan voorkom je dat je daarna traanogen krijgt als je per ongeluk met je vinger in je oog zit 😉 .

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Nog even meekoken

Als de wortel en pompoen ongeveer 30 minuten in de oven hebben gestaan dan kan je ze toevoegen aan de pan waar het ui mengsel in zit. Schep even om, voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.

Ondertussen rooster je de pompoenpitjes in een pannetje met een beetje olijfolie (en evt een restje knoflook) en zet je de geitenkaas bolletjes even onder de gril.

Als laatste pureer je de soep met de staafmixer en voeg je nog wat peper en zout naar smaak toe. Klaar is je wortel pompoensoep!

Ben je meer van de video’s ? Check hier de bereiding in een filmpje wat ik voor je gemaakt heb:

Hoe eet je de wortel pompoensoep ?

Heb je al eens wortel pompoensoep gegeten? Zo ja, dan weet je dat deze soep vrijwel altijd een beetje ‘lobbig’ blijft. Daar is helemaal niets mis mee, maar misschien moet je er een beetje aan wennen, dat zou kunnen. Voor het opscheppen in ieder geval nog even goed doorroeren zodat ook het ‘dikkere’ van onderin mee in de soepkom komt.

Garneren

Garneren doe je op het laatst. Strooi wat geroosterde pompoenpitjes en de gegrilde geitenkaasje bolletjes door de soep. Jammie!

Eet smakelijk!

Andere lekkere soepgerechten voor dit jaargetijde vind je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven