Het WOWpark Denemarken, een super leuke natuurspeeltuin!

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan het WOWpark Denemarken. Ouderwets spelen tussen de boomtoppen in een oude boerenhof, wat moet (of mag) je je daar bij voorstellen? Ik ga je vertellen wat je allemaal in het WOWpark in Denemarken kan beleven.

WOWpark Denemarken

WOWpark Denemarken

Het WOWpark ligt in Skjern, vlakbij het Ringkøbing Fjord. Een klein half uurtje rijden bij ons Landal Seawest park vandaan. Goed te doen dus, als je in het NoordWest deel van Denemarken verblijft.

Het park is een oude boerenhof waar een enorme natuurspeeltuin achter zit. De natuurspeeltuin bevindt zich voor een klein deel op een open vlakte, maar het merendeel van het WOWpark bevindt zich in het prachtige bos. Je kan hier rustig een aantal uren vertoeven (met kleinere kinderen zelfs makkelijk een hele dag) zonder je te vervelen.

Wat zo mooi is aan dit bos… of het nu heel erg warm is, of juist niet zo warm maar misschien zelfs een beetje miezerig weer… in beide gevallen heb j een uitstekende bescherming tegen de weersinvloeden. Bij enorm warm weer vind je verkoeling onder het bladerdak, maar ze houden ook de regen voor een groot gedeelte tegen.

Wij waren hier op een bewolkte dag waarbij de temperatuur uitstekend was. Toegegeven… dat is het beste weer wat je je kan wensen voor een dagje WOWpark.

wow park denemarken

Wat kan je in het WOWpark allemaal doen?

wowpark boomnetten

Speelhuizen en netten in de boomtoppen

Onze kinderen rennen als eerst richting de netten die tussen de boomtoppen hangen. De netten verbinden een aantal speelhuizen in de boomtoppen met elkaar. Je kan via deze loopbruggen van huisje naar huisje klauteren om vervolgens op een -van netten en zeil gemaakte glijbaan- naar beneden te roetsjen.

wowpark glijbanen net

wowpark in denemarken

Netten met enorme ballen erin

Verderop vind je netten tussen de bomen gespannen die dienen als een soort trampoline. Hier kunnen volwassenen en kinderen overheen lopen, springen, rennen en helemaal los gaan met alle ballen die binnen deze netten te vinden zijn. Ballen in ‘voetbal’ formaat, maar ook enorme ballen waar je tegenaan kan duwen en jezelf tegenaan kan gooien. Te leuk! En enorm vermoeiend kan ik je vertellen.

wowpark denemarken kabelbaan

Lekker slingeren met kabelbanen

Naast deze netten vind je uiteraard ook kabelbanen in het WOWpark. Lekker slingeren van de ene boom naar de andere boom, alsof je een aap bent. Of balansoefeningen doen op de band die -laag boven de grond- tussen de bomen gespannen is. Verrassend lastig om meer dan één pas over die band te lopen zonder dat je geholpen wordt.

wowpark jutland denemarken

De trollengrot

Heb je avontuurlijke kinderen? Dan is het trollenhol wat voor hen. Onder de grond door grote buizen heen in het donker om te kijken of de trollen er zijn. Dit is er wel eentje voor de daredevils hoor, die van mij krijg ik daar niet in.

wowpark hangmat

Hangmatten om even bij te komen

Moe van al dat geklauter? Dan hang je het best in een van de vele brede hangmatten om even bij te komen. Zo heb je binnen no-time weer voldoende energie om het doolhof in te schieten. Kijken of je er zelf uit weet te komen.

Familieschommel en bomenparcours

Verder vind je in het bos nog een heel parcours van bomen waar je overheen kan klimmen en wedstrijdje kan doen wie er het verste komt, zonder de grond te raken. Gelukkig gaat het daarna weer om samenwerken op de familieschommel. Allemaal dezelfde beweging maken -tegelijk- om zo hard mogelijk heen en weer te gaan.

Een boomtoppenwandeling bij de Baumzipfelweg

Dierenparkje en watermatras

Naast dat er dus heel veel klim- en klauterplezier is, is er ook een dierenparkje waar je lieve geitjes kan aaien en vlak bij dat dierenparkje vind je ook een watermatras waar op gesprongen kan worden.

wowpark voetbalbiljart

Voetbal biljart spelen

Dit vonden onze kinderen ook fantastisch om te doen. De ballen voor het voetbalbiljart haal je binnen en krijg je mee in ruil voor wat borg. Staat garant voor zeker een half uur plezier maken.

wowpark denemarken voetbalbiljart

Eten en drinken in het WOWpark Denemarken

Je kan en mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen als je wilt. Maar er is ook gelegenheid om daar wat te halen zoals bijvoorbeeld een klein stukje pizza, ecologische drankjes, lekkere cappuccino en water.

De eetgelegenheid vind je binnen, maar je kan je eten en drinken ook mee naar buiten nemen. Op het open gedeelte van het WOWpark Denemarken staan veel grote (houten) tafels en banken om lekker te picknicken.

Wat nóg leuker is, is dat er kampvuren zijn waar je worsten kan bakken en popcorn kan poffen. Een tof einde van je dag als je dat wilt. Overigens moet je dan niet de pech hebben dat je net zo’n zomer achter de rug hebt als dit jaar, want open vuren zijn momenteel verboden… de worstjes en de popcorn kan je wel binnen krijgen nu.

wow park in denemarken

Overige informatie over het WOWpark

Voor wie is het WOWpark Denemarken geschikt?

Het park is geschikt voor jong en oud (vanaf 2 jaar), alhoewel de grens wel ongeveer ligt bij 13-14 jaar, als het gaat om actief deelnemen aan de activiteiten die je kan doen. Als ouder loop je in eerste instantie waarschijnlijk even met je kinderen mee om vervolgens jezelf lekker met een boek ergens te installeren terwijl je kinderen zich vermaken.

Adres WOWpark Denemarken

WOW Park, Løvstrupvej 1, 6900 Skjern

Openingstijden WOWpark

Het park is normaal gesproken dagelijks geopend van 10.00-17.00

Tickets

  • Voor 2-4 jaar: ongeveer € 13,00
  • Voor 5-65 jaar: ongeveer € 19,00

Echt goedkoop vind ik het niet, maar het is wel zo dat je hiervoor een hele dag onder de pannen bent. Daarnaast is het slim om de tickets online te bestellen, zo krijg je nog 10% korting op de entreeprijs met een kortingscode die gedurende de zomer geldig is. Meer informatie over dit speelpark vind je hier.

Ons bezoek aan het WOWpark maakt onderdeel uit van onze persreis naar Denemarken die we met Landal Seawest hebben gemaakt.

1 gedachte over “Het WOWpark Denemarken, een super leuke natuurspeeltuin!”

  1. Het park is super leuk, maar inmiddels wel duurder!
    Afgelopen week daar geweest en online tickets gekocht; 700 Deense kronen voor 4 personen! Dat is dus ongeveer €25 pp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven