X-Originals webshop: het was een zware bevalling maar ze zijn open!

Trots en blij geeft Patricia te kennen dat  haar baby is geboren: de nieuwe website voor haar webshop X-Originals. Bloed, zweet, geduld, tranen, vallen en opstaan gingen eraan vooraf. Het is niet te vergelijken met een echte baby in je armen te verwelkomen, maar oh wat is ze trots! Hier lees je een interview met Patricia. Wat het inhoudt om je eigen webshop te beginnen. En natuurlijk hoe het nu met X-Originals gaat.

Je eigen webshop beginnen wordt door veel mensen onderschat. En het runnen ervan waarschijnlijk ook 😉 . Lees hieronder het verhaal van Patricia maar eens. Zij heeft met succes de stap gezet. Maar niet zonder bloed, zweet en tranen! Of zoals ze het zelf noemt: PZD.

Lees ook: Webshop te koop; zal ik maar gaan rentenieren?

Webshop beginnen? Géén ‘PZD’

“Ik denk dat iedere professionele webshop-eigenaar dit herkent: het maken van een nieuwe site/shop is niet “PZD” (poepen zonder duwen, excusez!)”, aldus Patricia. Wat een (leerzame) periode heeft ze weer achter de rug. De kringen onder haar ogen zijn nog steeds groot, zo erg dat ze nog steeds wordt aangezien voor kasteelvrouwe (die kijkt immers ook over haar eigen wallen heen). Dus de vraag blijft: is het het allemaal waard geweest voor X-Originals?

“Het begon uiteraard allemaal met brainstormen met de websitebouwer. Deze site zat helemaal in mijn hoofd, en mijn oma zaliger zei altijd al “wat bij Patricia in haar koppie zit, zit ook niet in haar kont……”, dus bij de websitebouwer werd best een eisenpakket neergelegd! Gelukkig zag hij de nieuwe site ook helemaal zitten, dus gingen we met frisse moed aan de start. Deadlines werden afgesproken en ieder ging aan de slag.

The making of webshop X-Originals

De belangrijkste taak van Patricia was het laten maken van packshotfoto’s van alle artikelen. Ze dacht dat “zo” was geregeld… Ware het niet dat ze tegen het type “charlatan” aanliep die haar 6 weken tijd, een aanbetaling èn bijna haar gezondheid heeft gekost. Enfin eerste hobbel genomen en daarna is ze gelukkig alsnog terecht gekomen bij een betrouwbare fotograaf.

In de tussentijd ging de websitebouwer gestaag verder. Ook daar kwamen de “uitdagingen” al rap… Veel van haar wensen voor X-Originals konden niet in een “standaard-shop”. Nou dat kwam goed uit, want dat ambieerde ze ook niet 😉 . Dus overleg onderling en bellen en mailen naar Argentina, want daar zitten -zoals Patricia ze noemt- de echte “hersenkwabben” , om het te fixen!

Een webshop beginnen: keihard werken

In de tussentijd zat ze dagen-en nachtenlang haar productlijst aan te passen. Nieuwe fotonummers opvoeren bij 700(!) artikelen, artikelen op-en afvoeren, zorgen dat er geen fouten insluipen, en ga zo maar door. Ook moesten er nieuw visitekaartjes, stickers, bedankkaartjes worden besteld met het nieuwe logo. Begin je die wallen al te snappen?

Woensdag 24 april zou het dan “the day” zijn: X-Originals ging online. Alle social media was al op de hoogte gesteld van de “geboorte”… Je voelt hem al aankomen, Patricia kreeg een teleurstelling te verstouwen, want ze gingen niet live: nog te veel bugs geconstateerd. Don’t cry for me Argentina! Het niet-live gaan was haar eigen keuze. Ga je een webshop beginnen, dan is voorbereid zijn heel belangrijk. Dus mocht de site van haar alleen helemaal goed de ether in, of niet! SLIK! Net een klein stampvoetend kind wat haar zin niet krijgt…

Eindelijk online

Enfin, van uitstel kwam gelukkig geen afstel; op vrijdag 27 april zag de vernieuwde site het levenslicht. Bloed, zweet, tranen, veel leermomenten en hoop centjes verder, maar oh zo gelukkig met het eindresultaat! En natuurlijk hoopt Patricia dat jullie hem ook mooi vinden 🙂 . Neem maar eens een kijkje in de webshop van X-Originals.

Wij hebben hem intussen al uitgebreid bekeken en zijn er helemaal weg van. De uitstraling van haar site, maar natuurlijk ook het totaalconcept wat zij levert voor de werkende moeder!

Bij een “geboorte” wordt getrakteerd!! Virtueel beschuit met muisjes wordt wat lastig, maar trakteren doen ze! Om deze geboorte met jullie allemaal te vieren krijgen jullie een korting van 10% op het gehele assortiment, code: MUISJES

Let op: deze kortingsactie is afgelopen.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top