Stand Out; een fashionista in huis die zelf haar kleding pimpt

Toegegeven… ik strijk nooit. Maar even geleden ontving ik een heel mooi ingepakt pakketje. Diegene die mij volgen op Instagram die hebben het misschien al voorbij zien komen. En de inhoud van dat pakketje was al net zo leuk als de buitenkant 😉 . Een doos vol met onder andere Xenos strijkapplicaties! Dochter was nogal hyper toen ze de uitgepakte spullen zag liggen, met name omdat de strijkapplicaties zelf he-le-maal van deze tijd zijn. En als 8-jarige moet je nu eenmaal fashionable voor de dag komen, niet?

xenos strijkapplicaties

Xenos Strijkapplicaties, helemaal van nu

In niets zijn de strijkapplicaties van tegenwoordig nog terug te voeren naar de tijd waarin ik zelf met deze dingen geconfronteerd werd. Werden vroeger strijkapplicaties uit pure noodzaak op je knie of je kont gebruikt, tegenwoordig is het mega hip om applicaties standaard op je kleding of accessoires te gebruiken.

Sterker nog. Je koopt je kleding eventueel al kant en klaar in de winkel. Zo heeft Lotte bijvoorbeeld ook een spijkerbroek met wat strijkapplicaties erop. Super leuk. In gepimpte kleding met dit soort applicaties van de Xenos had ik zelf vroeger ook nog wel willen lopen. Maar néé… ik had toen al ‘geluk’ als ik een appeltje had, in plaats van gewoon een vierkant vlak. Jakkie, wat baalde ik er toen altijd van.

But no more! Nu is het niet alleen tof om deze kleding zo te kopen, nee, de jonge meiden gaan nu veel verder. Het liefst willen ze hun kleding zelf ontwerpen. Die van mij wel in ieder geval. Als mini fashionblogger in spé wil Lotte dan ook graag aan de slag met de Xenos strijkapplicaties om haar eigen ontwerpen te maken. Een beetje à la 100% Coco, maar dan anders. En moet je kijken wat een keuze! Je koopt al een setje voor € 1,49.

Strijken, my worst nightmare

Ik liet het hierboven al even doorschemeren… strijken is geen hobby van me. Er zijn vrouwen die dit helemaal geen punt vinden. Die strijken in een paar uurtjes per week alles weer mooi glad.

Ik. Niet.

Ik kan het wel hoor. Vroeger heeft mijn moeder me echt wel geleerd hoe ik moet strijken. Tot en met de overhemden. Ze zag het als een onderdeel van de opvoeding denk ik. En uiteraard besef ik me -nu ik dit zo schrijf- dat ik ook hierin weer een steekje laat vallen in de opvoeding naar mijn kinderen toe. Zoals het er nu naar uitziet leren ze het strijken in ieder geval niet van mij. En ook niet van manlief ben ik bang.

De enige momenten dat ik strijk?

Die zijn op één hand te tellen, en zelfs met maar twee vingers. Bij strijkkralen en bij de Xenos strijkapplicaties. Dussss.

strijkapplicaties xenos

Eigen kledingstijl kinderen

Wat ik wél ontzettend leuk vind is dat kinderen op deze manier getriggerd worden om een eigen smaak te ontwikkelen op het gebied van bijvoorbeeld kleding. Er wordt op het schoolplein zoveel gekeken naar anderen en nageaapt, dat het risico bestaat dat kinderen hun eigen kledingstijl vergeten. Terwijl ze echt wel een eigen smaak hebben.

Door te werken met strijkapplicaties, of door bijvoorbeeld studs te kopen en die te gebruiken, kan je zoon of dochter een eigen stijl laten zien. En daarnaast ook nog eens in een uniek kledingstuk voor de dag komen. Hoe leuk is dat! Met die studs heb ik eerder ooit samen met Lotte een stel saaie sneakers helemaal opgeleukt. Met een super tof resultaat, waar ik jammer genoeg geen foto van heb. Bummer.

In ieder geval was het uitzoeken van de gewenste applicaties al een hele klus voor haar, haha. Lotte koos (natuurlijk) voor ‘cool’ en de hippie veertjes. Zelf heb ik me ook een aantal applicaties toegeëigend. Kan ik lekker het spijkerjasje wat ik bij Miss Etam online heb gehaald een zomers tintje meegeven!

kledingapplicaties strijken

Hoe werkt dat met die strijkapplicaties?

Dat is het mooie van deze producten. Het is in een wip gepiept. Het opzetten van de strijkplank kost nog het meeste tijd. Je hoeft de applicaties van de Xenos alleen maar van het kartonnetje af te halen en met de strijkbout op 200° strijk je ze dan zo op de stof. Even wachten totdat de lijm op de achterzijde van de applicaties zijn werk doet en hoppa, aantrekken die kleding! Of meenemen die tas. Of neerleggen dat kussen. Wat jij ook wilt pimpen, zolang het van stof is, dan kan het. En het kan daarna ook gewoon in de wasmachine.

Ook zin om aan de slag te gaan? Check bij de Xenos online waar de winkels zitten. Bij ons zit er helaas geen in het dorp, maar toevallig heb ik vorige week dat zwarte kussen met gouden print van de foto gekocht bij de Xenos in Enschede. Op slag verliefd was ik! Zit er geen winkel in je buurt? Dan kan je natuurlijk ook gewoon online checken.

En dan ga ik nu knoopjes aanzetten. Er zat namelijk ook nog een doosje naalden in het perspakketje. Weg excuus 😛 .

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven