Xoomy pocket: zo hou je je kids wel even zoet (ook onderweg!)

xoomy pocket
De vrolijke doos met de Xoomy Pocket

Uit eten met je kinderen, maar het hoofdgerecht laat even op zich wachten? Je kunt dan naar de i-pad of tablet grijpen, maar er is nu ook een leuk alternatief. De Xoomy® Pocket van Ravensburger. Het past in iedere tas en levert je kind veel tekenplezier. Wij testen hem en mogen er ook 1 weggeven!

De Xoomy® Pocket wordt precies op het juiste moment bezorgd, vlak voordat we een weekend weg gaan naar Groningen. Ik heb geen zin om veel speelgoed mee te nemen op zo’n korte trip, maar het is wel handig als mijn kids iets te doen hebben in de hotelkamer. De Xoomy® Pocket van Ravensburger gaat dus in mijn tas. Er zijn verschillende varianten, namelijk: dino’s, crazy animals, Manga (Japanse striptekenkunst) en Ghost. Ik kies de crazy animals.

Xoomy pocket voor onderweg

Als we hebben ingecheckt in ons hotel begint het al. “Ik heb niks te doen.” De i-pads zijn leeg na de lange autorit. “Daar weet ik wel wat op, ik heb een verrassing in mijn tas!” Mijn kinderen staan te popelen om te zien wat ik uit mijn tas tover. “Hé, dat is een kleine Xoomy!” Na enig gekibbel over wie eerst mag, test mijn zoon het apparaat. Al snel heeft hij de contouren van een grappige ezel op papier staan.

xoomy pocket
Mijn zoon legt eerst alle filmpjes op een rij om te kiezen welke hij gaat gebruiken.
xoomy pocket
Opperste concentratie om het voorbeeld mooi over te trekken

Terwijl hij zijn kunstwerkje gaat inkleuren, mag zijn kleinere zus aan de slag. Voor haar is het wel wat lastiger. Nu snap ik waarom er 7+ op de doos staat. Maar mijn 6-jarig meisje weet er toch wat leuks van te maken. Ze is zelf enorm trots op het resultaat. Mijn oudste dochter (10) heeft niet veel interesse in het apparaat. Al snel zit zij weer achter haar i-pad.

Mijn ervaring is dat het een leuk apparaat is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar met hulp van ouders en vanaf 7 jaar kunnen ze zelfstandig aan de slag. Voor tieners is het apparaat misschien niet zo interessant, hoewel de manga’s die je er mee kunt tekenen wel bedoeld zijn voor die doelgroep.

Is de Xoomy Pocket handig voor op reis?

xoomy pocket

Ik denk dat de Xoomy® Pocket zeker handig is om mee te nemen op vakantie. Onderweg in de auto lijkt het mij lastig om netjes de lijntjes over te trekken. Tenzij je een lange rit op een niet al te hobbelige weg voor de boeg hebt. In de trein kan het prima, misschien zelfs in het vliegtuig. Zelf denk ik dat wij het apparaat vooral zullen gebruiken op de plaats van bestemming. En gewoon lekker thuis!

xoomy pocket opbergen
De filmpjes berg je op onder het apparaat, handig!

Dankzij het handige kleine formaat neemt de Xoomy® Pocket echt maar weinig ruimte in je tas. Een kleine etui met stiften erbij en je bent klaar. Als het papier dat wordt bijgeleverd op is , kun je zelf op het juiste formaat papier knippen. Ik mis alleen een opberghoes, de originele doos maakt het apparaat juist weer wat minder handzaam om mee te nemen. Dus daar gaan we zelf nog even naar op zoek.

xoomy pocket
De eerste tekening van mijn zoon met de Xoomy® Pocket maakt hij voor mij. Super lief!

De Xoomy Pocket is verkrijgbaar in de speelgoedwinkel voor een prijs van ongeveer € 15,99 en uiteraard is dit speelgoed ook online verkrijgbaar.

Winactie Xoomy Pocket

Lijkt de Xoomy® Pocket jou ook zo’n ideale reisgenoot? Wij mogen er 1 weggeven! Deel dit bericht en geef in een reactie hieronder aan voor wie je dit leuke spel wilt winnen. De actie loopt tot 15 April 2016.

Let op: deze winactie is verlopen. De winnaar heeft bericht gehad.

 

xoomy pocket tekenspel

64 gedachten over “Xoomy pocket: zo hou je je kids wel even zoet (ook onderweg!)”

 1. Gaaf! Dit lijkt me superleuk voor mijn zoontje. Goed voor zijn concentratie, goed voor zijn handigheid en hij gaat zich niet vervelen onderweg. Ideaal!

 2. Super leuk voor mijn 7-jarige dochter die erg houd van creatief bezig zijn en ideaal voor onderweg en bij eten buiten de deur

 3. Jaaaa dit lijkt me zo leuk voor ons zoontje! Hij tekent super graag en dit lijkt me een prima alternatief voor de tablet die we wel eens mee nemen als we op visite gaan of uit eten…

 4. Avatar foto
  Bianca Fenna

  GAAAF!!! Hier maak ik mijn dochter van 8 heel erg blij mee. Ze verveelt zich snel als we bij vriendinnen, grootouders, ooms en tantes op bezoek zijn waar OF geen kinderen zijn OF de kinderen zijn veeeeeel te groot of veeeeel te klein. Dit gaat gemakkelijk mee en kan ze zich uren mee vermaken. TOP actie

 5. Avatar foto
  Lynn Mahieu

  Ik doe graag mee voor het zoontje van mijn beste vriendin. Hij houdt zich graag in stilte bezig en dit zou echt een heel leuk extra cadeautje zijn voor zijn communie feestje binnenkort!

 6. .. hiermee gaat Opa scoren bij kleindochter BO.. erg creatief grietje.. hoeft bijna niet te worden aangespoord om bezig te zijn.. maar dit wordt wel compleet nieuwe ervaring voor haar.. ben benieuwd

 7. Avatar foto
  Anja Laemers

  Wat een schitterend cadeau! Daar zou ik mijn lieve kleine neefje wel mee willen verrassen…. Hij is zo pienter…

 8. Wat een superleuke actie voor onze 5 jarige knutselkont Elise. Zij is zo creatief; tekent en knutselt werkelijk elke dag en dus ook het liefst onderweg, daar had ik nog geen oplossing voor dus dit zou echt ideaal zijn!

 9. Erg leuk voor mijn creatieve zoontje! Ben er zelf eigenlijk ook erg nieuwsgierig naar, dus ga het vast ook eens proberen!

 10. Wat ontzettend leuk en goed voor de motoriek, kan ons neefje nu mooi gebruik van maken nu hij naar de basisschool gaat!

 11. lijkt me super leuk voor mijn oudste zoon Bas, van 7 jaar die sinds kort heeft ontdekt hoe leuk tekenen kan zijn! Hij kleurt wat af momenteel! Ik doe graag voor hem mee 🙂

 12. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Lekker creatief en erg leuk. Lijkt mij een super apparaatje voor als wij op bezoek gaan bij mijn opa van maar liefst 100 jaar. Omdat opa niet zo veel drukte aankan nemen we nu allemaal digitale spelletjes (3DS, telefoon, tablet) mee om de kinderen bezig te houden. Dit is natuurlijk veel leuker. Lekker bezig zijn en opa kan na afloop het resultaat bewonderen en als aandenken houden.

 13. Een leuke , mooie bezigheid in plaats van de i pad, tablet enz. Een gezellige manier van bezighouden en toch een klein beetje leren. Prachtig speelgoed.

 14. Avatar foto
  Annelaure van Zomeren

  Echt een leuk apparaatje. Het lijkt me dé oplossing voor mijn zoontje voor de lange autoritten die van de zomer weer plaatsvinden!

 15. Avatar foto
  Sandy van der Kolk

  Ik wil ‘m heel graag winnen voor mijn kids omdat ik ze heel graag enthousiast wil zien worden over iets anders dan een spelletje op telefoon/tablet

 16. Avatar foto
  joyce nijssen

  Hier zou ik mijn zoon wel erg blij mee kunnen maken, vindt het erg leuk om te tekenen, maar ook erg lastig om te doen.

 17. Avatar foto
  Erika van koert

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje van 7. Die was tijdens een speeldate bij een klasgenootje helemaal weg van de grote versie. Deze zou ideaal zijn om mee te nemen naar de camping.

 18. Ik zou dit graag voor mijn oudste zoontje willen winnen. Hij is gek op dit soort dingen en doet dit heel graag met oma samen. Ideaal om mee te nemen voor een ongeduldig mannetje als hij moet wachten, maar als hij iets te doen heeft, kan hij zich er echt in vast bijten.

 19. Avatar foto
  Daniëlle Bruijnesteijn

  Zou super zijn, tevens voor mijn dochters motoriek, als voor de bezigheid! Zou weer wat anders zijn dan de pad, echt daadwerkelijk kleuren en tekenen!

 20. Avatar foto
  Greetje Heller

  Ik zou hem graag voor mijn zoon willen winnen,omdat hij erg o geduldig is en snel verveeld.We gaan in de meivakantie een lange vliegreis(6 uur) maken.zo kan hij zichzelf bezig houden in het vliegtuig.Wie weet wil zijn grote zus ook wel evenmeedoen.En trouwens Manga vind hij wel interressant.

 21. Avatar foto
  Ingrid Kleijer-Budding

  Ik doe graag mee voor mijn dochter Ilse van 3. Ze is gek op tekenen en kleuren. Als we straks 7 uur in de auto zitten naar Denemarken op vakantie zou ik haar hier wel even mee zoet kunnen houden.

 22. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Erg leuk, ik doe graag mee voor mijn zoontje Nicky :), zou hij erg leuk vinden.

  Groetjes Anneliese

 23. Avatar foto
  Linda de Bode- Meester

  Ik doe mee voor drie dochtertjes. De mandala, vrij kleuren & tekenen en de Xoomy wisselen elkaar prima af zo. Fijn dat het een handzaam doosje is.

 24. Avatar foto
  Iris vd staaij

  Leuke blog! 🙂 Dit lijkt me een ideaal ding voor tijdens de 13 uur durende vliegreis deze zomer, dus ik doe graag mee met de winactie!

 25. Wat leuk speelgoed tegenwoordig.
  Ik denk dat mijn kleindochter van 6 jaar hier heel blij mee zou zijn.
  Zij is heel leergierig , creatief en gek op tekenen en kleuren.
  Voor haar zou ik een kansje willen wagen.

 26. Mijn jongste zoon (7 jaar) heeft eindelijk de rust gevonden om te zitten tekenen. Eerder was hij met een minuut klaar met tekenen, maar nu ziet hij het als moment om zijn hoofd leeg te maken. Het werkt enorm goed en daarom zou de Xoomy Pocket ideaal zijn om mee te nemen op vakantie.

 27. Voor mijn zoon van 6, die moet oefenen met zijn oog hand coördinatie, dus dit zou super zijn. En voor mijn dochtertje van 3,5 want als ze haar grote broer bezig ziet erop wil zij het ook proberen. Kan ze ook vast oefenen voor straks op school!

 28. Ik zou heel graag willen winnen omdat me dochter van 9 goed kan kleuren en tekenen maar ze heeft geen spullen om te tekenen en te kleuren dus daarom zou ik heel graag winnen zodat me dochter plezier heeft met het xoomy.

 29. Voor mijn dochter van net 8 die tekenen leuk vind maar ook lastig en met zo’n hulpje zou ze tijd zoet zijn met mooie tekeningen maken voor haar zelf of om te laten in kleuren door haar broertje van 2,5.

 30. Avatar foto
  Cindy Haandrikman

  Dit zou een superleuke creatieve verrassing zijn voor mijn dochter die enorm van tekenen en kleuren houdt. Ook maakt ze graag tekeningen die haar zus dan weer mooi kan inkleuren. Deze supercreatieve verrasing zou dus zeer welkom zijn en met open armen worden ontvangen!!

 31. SUPERleuk voor mijn meiden van bijna 7 en 9 jaar! Nu maar heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel hard duimen en daarna hopelijk heel hard tekenen 🙂

 32. Binnenkort met de hele familie op vakantie. Dat betekent een héle lange autorit en een héle week geen wifi… Een Xoomy zou ze er wel eens doorheen kunnen slepen 😉

 33. Heel graag voor onze kanjer. Hij is gek op knutselen en tekenen en er komen de meest mooie creaties tevoorschijn! Dit zou echt IDEAAL zijn en wel precies om een aantal redenen die je hierboven al beschrijft. Echt fijn dat het nu in een pocket model bestaat, veel handiger mee nemen. Weet zeker dat wij ‘m vaak bij ons zullen hebben als we er op uit gaan. Eigenlijk ongeacht waar naartoe. Lijkt me ook super handig in de zomer op het terras, zo kunnen wij nog wat langer genieten van het zonnetje haha. Een super leuke verrassing voor hem!

 34. Wow super handig lijkt me dat voor onze twee jongsten. Als we uit eten gaan inderdaad, of met vakantie. In de meivakantie gaan we voor het eerst vliegen met het stel, dan zou ik dit zeker in de handbagage doen!

 35. Lijkt me erg leuk voor mijn zoons. Is weer eens iets anders dan de kleur- en tekenbloks die ik normaalgesproken altijd meeneem!

 36. Mijn oudste zoon is gek op tekenen, dus ik zou hem graag winnen voor hem. Ik zie ook mogelijkheden voor amusement in restaurants en dergelijke. Echt een leuk ding denk ik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven