Yoga weekend in Zeeland; weg van mijn gezin even op adem komen

Ben je toe aan een weekend voor jezelf? Ga dan eens naar een yoga weekend in Zeeland. Hier vind je yoga, rust, ruimte en ontspanning! Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een echte yoga liefhebber. Van yoga word ik blij, gelukkig en het brengt me tot rust. Waarom? Dat lees je hieronder in mijn artikel over de redenen waarom ik aan yoga.

Daarom vertrok ik met een goede vriendin voor een yoga weekend in Zeeland. We wilden allebei even er tussenuit en tijd voor ons zelf inplannen. Even weg uit de drukte van ons werk en het gezinsleven.

Lees ook: 10x waarom yoga goed voor je is

yoga weekend in zeeland

Yoga weekend in Zeeland

We stapten vrijdagmiddag in de auto en reden vol verwachting naar het plaatsje Noordgouwe op het eiland Schouwen-Duivenland. Bij aankomst kregen we een prachtige kamer toegewezen in een oud pand dat ooit een ziekenhuis is geweest en nu dienst doet als kuuroord. Daarna konden we een lekker soepje eten en kregen we uitleg over het programma.

Onze docente startte met de eerste yogales van het weekend. De eerste les was precies wat ik op dat moment nodig had: een fijne en eenvoudige yogales, waarin ik afstand kon doen van de week en even tot rust kon komen. Het weekend kon beginnen.

Luisteren naar jouw lichaam

Voordat we vertrokken was ik heel benieuwd wat we konden verwachten. Ik was een beetje huiverig voor een zwaar inspannend weekend en vooral voor veel heftige yogaoefeningen.

Gelukkig stelde onze yoga docent ons meteen gerust. Ze vertelde dat haar lessen afwisselend zijn qua zwaarte en dat het zeker niet het doel is om dit weekend te presteren, maar om juist goed naar je eigen lichaam te luisteren en jouw eigen grenzen aan te geven.

Het yoga weekend in Zeeland stond vooral in het teken van niets moeten, maar luisteren naar jezelf. De rust nemen om eens na te denken wat jij juist graag wilt zijn en doen. Niet alleen in dit weekend maar ook in het dagelijks leven. Het weekend verliep verder afwisselend met diverse workshops op een dag. In de ochtend voor het ontbijt een rustige, eenvoudige yogales, na het ontbijt een pittige les en in de avond weer een les die vooral in het teken stond van ontspanning. Daarnaast werd er in het weekend voor heerlijke maaltijden gezorgd waar we erg van hebben genoten.

De visser en de zakenman

Wat ik persoonlijk erg mooi vond, was dat onze yoga docente enkele lessen afsloot met een mooie tekst of een verhaal. Zo las ze na afloop van een van haar lessen het verhaal voor van de zakenman en de visser. Een eenvoudig klassiek verhaal dat je aan het denken zet en je laat stil staan bij het feit dat het zo belangrijk is te genieten van kleine, dagelijkse dingen in het leven. Het verhaal gaat over het waarderen van het leven dat je al hebt, in plaats van altijd maar mee te doen aan de ratrace om meer. En dat is nou juist iets dat wij moeders wel eens vergeten in ons drukke bestaan. Genieten van de kleine dingen in het nu. Het lijkt zo simpel, maar stel jezelf maar eens de vraag hoe vaak je niet bezig bent met plannen maken voor de toekomst?

Tip: Wil je dit verhaal lezen? Je vindt het verhaal van de visser en zakenman op de site van Paul Coelho.

yoga weekend terras

Zon, zee en strand

Op het programma van het yoga weekend in Zeeland stond ook een middag ingepland voor vrije tijd. Een perfect moment waarop we tijd hadden voor een flinke strandwandeling. Gelukkig was het heerlijk weer en konden we nog nagenieten op een zonnig terras. Voor ons was dit een ideaal moment om eens ongestoord bij te praten zonder onze kinderen.  Echt heel fijn als je elkaar niet zo vaak ziet!

yoga weekend zeeland

Stiltewandeling

Verder komen er tijdens het yoga weekend in Zeeland ook een aantal workshops aan de orde. Een daarvan was een stiltewandeling. Heerlijk rustgevend. Met een groep liepen we in stilte door het mooie polderlandschap van Zeeland, luisterend naar de geluiden van de wind, vogels, dieren en wandelaars met de zon op ons gezicht. Op een mooi uitkijkpunt deden we enkele simpele yoga oefeningen. Het was genieten. Een super mooi begin van de zondagochtend!

Je grenzen verleggen

Grenzen verleggen door mee te doen aan een chakra meditatie! Tijdens een chakra meditatie ga je zeven energiepunten, of wel chakra’s genoemd, langs. Bij ieder punt sta je stil en concentreer je je daarop. Daarnaast hoort bij ieder chakra een klank die je zingt. Voor mij klonk dit erg zweverig en ik twijfelde. Maar mijn nieuwsgierigheid zorgde er voor dat ik toch mee deed.

Het was mooi weer en we zaten met een klein groepje in de tuin in een cirkel en dat maakte het voor mij een ideale eerste keer om mee te doen. Ik voelde me op mijn gemak door de rustige en fijne uitleg van onze docent en ik durfde uiteindelijk helemaal mee te doen. Het was heel bijzonder om met een groep de klanken te zingen en na afloop voelde het voor mij heel goed. Ik kon me heel goed concentreren en het zingen van de klanken voelde ik in heel mijn lichaam. Een hele fijne meditatie.

Rust en met een energieboost weer naar huis

Voor mij was dit echt een heel fijn weekend om even tot rust te komen en mijn lichaam een boost te geven.  Zeker voor herhaling vatbaar.

Tip: Zie je het zitten om ook eens naar een yoga weekend in Zeeland te gaan? Ik zou het iedereen aanraden als je van yoga houdt. Het is wel handig als je al een beetje yoga ervaring hebt. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan is het toch behoorlijk zwaar zo’n heel weekend. Je hoeft echter geen getrainde yogi te zijn om mee te kunnen doen. Er zijn op internet van allerlei sites te vinden voor yogaweekenden. Verdiep je eerst wel goed in de docent die je krijgt, want hier zit heel veel verschil in. Er zijn veel diverse soorten yoga en ook iedere docent heeft zijn of haar eigen stijl. Kijk dus goed naar wat er bij jou past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven