Yoghurt Barn: op verschillende Hollandse locaties genieten van yoghurt

Ben jij een echte yoghurt fan? Dan is er een grote kans dat je al eens bij de yoghurt schuur bent geweest. Nog geen ervaring? Dan stellen we dit fijne concept graag even aan je voor. Een schuur, dat klinkt misschien niet zo smakelijk. Maar verwacht geen stro of koeienpoep… Maar eerder een soort ‘hemelse modder’. In de vorm van yoghurt. En je kunt nu op verschillende locaties in Nederland genieten van heerlijke yoghurt varianten en nog veel meer Loei Lekkers. Wouter en Esther Staal lanceerden het food-retail concept, Yoghurt Barn. De eerste van meerdere Barns waar je kan kiezen uit door chef-koks samengestelde Specials of een zelf bedacht recept.

Lees ook: Yoghurtontbijtje? Doe er eens Bircher muesli door!

Frozen Yoghurt: een succesformule

Eind 2011 kwamen Wouter en Esther tijdens een vakantie in Spanje in aanraking met frozen yoghurt. Heerlijke combinaties en ook nog eens gezond, maar niet geheel toepasbaar in Noord Europa vanwege het klimaat. Toch is Nederland echt een yoghurt grootverbruiker, met maar liefst 31 liter per persoon per jaar, waarmee we de rest van Europa ver achter ons laten.

“De Nederlander mag dan veel yoghurt eten, maar wij doen dit allemaal thuis als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Er is nog niemand die dit buitenshuis heeft gebracht. Dat doet Yoghurt Barn en op een dusdanig bijzondere manier, dat men bij ons wil komen genieten. In de Barn zelf, of ‘on-the-go’, aldus Wouter.

Naar de Yoghurt Barn? Neem je kids mee!

Er zijn maar weinig plekken in hartje Utrecht waar je met je kinderen even relaxed kunt zitten, terwijl zij in een afgeschermde hoek rustig kunnen spelen. Wouter en Esther hebben zelf een dochtertje van anderhalf en wisten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is een plek te vinden voor het hele gezin. Om deze reden is de Barn kindvriendelijk en dus ideaal voor ouders met kinderen.

Kinderen worden op verschillende manieren uitgedaagd in de kinderhoek en voor een klein prijsje kunnen ze genieten van kinderporties yoghurt, smoothies of verse jus. Voor de ouders liggen er vele magazines en de krant van de dag. De Barn is enerzijds een moderne, strakke milk bar zoals vroeger in Amerika. Aan de andere kant kenmerkt elke zaak zich door een Barn, ofwel schuur, waar klanten in een gezellige sfeer kunnen genieten van hun yoghurt of andere producten. Er is plaats voor zo’n 30 personen, gratis wifi en voldoende stopcontacten zodat studenten en ZZP’ers gemakkelijk kunnen studeren of werken.

Ondernemers en investeerders

Wouter, voormalig Sr. Marketing Manager bij Philips en Esther voormalig fysiotherapeut, hadden altijd al de droom om voor zichzelf te beginnen en dit was de ultieme mogelijkheid. Ze hadden een droom en een passie voor ondernemerschap, maar geen horeca ervaring en hebben dit gezocht bij hun investeerders. Na enkele pitches bij angel investors kwam al snel een dream-team naar voren. Een team wat de groeimogelijkheden zag om yoghurt buitenshuis te brengen en tegelijkertijd ervaring had opgedaan bij andere out-of-home concepten. Zo is Geert van Kuyck er vanaf het begin bij. Geert was één van de grondleggers wie Starbucks in Europa heeft grootgebracht. Hij vult aan: “We zien dat de yoghurt markt in beweging is en het concept Yoghurt Barn daar op een ideaal moment op inspeelt.”

Dick de Kock, oprichter van Coffee Company is één van de andere investeerders en geeft aan dat “Wouter en Esther vol passie hun concept op de markt brengen, klanten op nummer 1 zetten en zo bouwen aan een repliceerbaar concept voor Nederland en daarbuiten.” “In feite heeft koffie enkele jaren geleden hetzelfde meegemaakt door van de woonkamer naar het rust en geniet momentje buitenshuis te gaan. Hopelijk is dat met yoghurt binnen korte tijd ook zo”, vult Wouter Staal aan. Doel is om op korte termijn in eigen beheer enkele andere Barns te openen en vanaf tweede helft 2013 te gaan franchisen in de Randstad.

Lees ook: De lekkerste ijsjes zelf maken doe je zo

Productvarianten: de keuze is reuze

Yoghurt Barn heeft met chef-koks vier yoghurt Specials samengesteld. Klanten kunnen hierdoor kiezen uit gegarandeerd verrassende smaakcombinatie. Daarnaast kan je zelf een yoghurt combinatie samenstellen door uit één van de vele toppings te kiezen. Er zijn vier verschillende soorten yoghurt, magere, boeren en hangop, maar ook een eigen receptuur frozen yoghurt. Ideaal voor een stevig ontbijt, als tussendoortje, lunch of juist als toetje om mee te nemen.

Biologisch en duurzaam

Alle zuivel is biologisch en vegetarisch en dit wordt zo ver mogelijk doorgetrokken. Loei Lekker is de belangrijkste pijler. Maar ook duurzaamheid is een belangrijk speerpunt, hier zijn de (biologische) partners dan ook op uitgezocht. Yoghurt Barn biedt naast biologische yoghurt ook koffie, thee, frisdranken en sappen die biologisch zijn. Door het direct samenwerken met de partners wordt er een band opgebouwd die de kwaliteit ten goede komt. De honing komt bij een imker uit Vleuten vandaan en de zuivel bij een boerderij uit NP de Weerribben. Het kwaliteitsverschil zal de consument zeker proeven. Maar aan andere aspecten wordt ook gedacht, zoals het bio-afbreekbare to-go servies, toiletpapier, LED-verlichting, groene energie en CO2-neutraal gas.

Locaties van Yoghurt Barn

Je vindt de heerlijke yoghurt café’s op de volgende locaties in Nederland:

 • Neude, Utrecht
 • Utrecht Centraal Station
 • De Pijp, Amsterdam
 • Amsterdam Centraal Station
 • Foodhallen Amsterdam
 • Haarlem (Kruisstraat)
 • Den Bosch (Orthenstraat)
 • Den Haag (Plaats)
 • Nijmegen (Hezelstraat)
 • Leiden (Aalmarkt)
 • Eindhoven (Nieuwstraat)
 • Rotterdam (Oude Binnenweg)

Lees ook: Opvolgmelk voor zuigelingen is onnodig en zelfs ongeschikt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven