Yolanda Zandstra, working mam van week 14

Tja daar zit je dan als ZZPer, moeder, homemanager, taxichauffeur, opvoedkundige en al wat niet meer zij, achter de PC te bedenken waar te beginnen met mijn verhaal. Oke bij het begin dan maar.

Ik ben een zevenenveertig jarige jonge moeder met een mooie dochter van negentien en ben in februari 2010 gestart met mijn bedrijfje Regalo waarin ik professionele cadeau-inpaktrainingen / workshops verzorg voor detaillisten en particulieren. Dit naast mijn full-time baan en het afronden van twee opleidingen, omdat ik nu wel er aan toe was om aan mijn droom te beginnen. De droom van een eigen bedrijf en de dingen doen die ik leuk vindt zoals het inpakken van cadeautjes met liefde, aandacht en zorg.

Helaas moest ik begin april 2010 een flinke stap terug doen, omdat ik uitvalsverschijnselen kreeg en mij door de huisarts werd verteld dat ik een burn-out had.
Tja, en dan heb je ineens heel veel tijd om na te denken! En die tijd heb ik ook dankbaar gebruikt om te bekijken hoe ga ik nu verder, wat wil ik nog?
Ik ben tenslotte geen achttien meer.

Ondertussen mocht ik op een laag pitje wel verder werken aan de opbouw van mijn bedrijf, omdat dat voor mij pure ontspanning was en omdat ik er heel veel voldoening en energie uithaalde.
Inmiddels begonnen de workshops te lopen en had ik twee vaste opdrachtgevers. Ook kwamen de eerste bestellingen via de webshop www.regalozwolle.nl binnen. Het ging langzaam, maar dat was goed voor dat moment.

Eind 2010 heb ik mijn vaste baan aan de wilgen gehangen en ben voor honderd procent in mijn eigen bedrijf gestapt. Doodeng, ik ben namelijk kostwinnaar, spannend en op zijn tijd slapeloze nachten, regelmatig je afvragen heb ik hier goed aangedaan en hoe verder?
Ik kan volmondig roepen “ de beste keuze ooit”.Ik ga het je niet mooier voorspiegelen dan het is.
Natuurlijk loopt het niet altijd op rolletjes, loop ik een kans mis, plaatsen ze toch die order niet, kom ik tijd te kort, maar ik ben wel een gelukkiger mens. Het positieve is dat ik meer tijd heb voor mijn dochter, mijn sociale leven, genieten kan van de kleinste dingen en onze dieren. Dus zit ik lekker in mijn vel en doe dat wat ik het liefste doe. Mensen iets leren, trainen, zorgen dat ze blij naar huis
gaan en laten we wel zijn inpakken van cadeautjes is toch gewoon een feestje?

In 2011 had ik echt het gevoel in een achtbaan te zitten en dit bedoel ik op een positieve manier. Er gebeurde zoveel. Nieuwe leveranciers, ideeën te over, weer twee nieuwe vaste opdrachtgevers, nieuwe samenwerkingen, beurzen en fairs. Doordat alles ben ik 2012 met een heel goed gevoel ingegaan en heb er enorm veel zin in om dit jaar tot een prachtig jaar te maken.
Nu weet ik het zeker dit was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb!

Iets voor jou om ook eens in de spotlights te staan? Kijk dan even hier, en geef jezelf op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top