Yummly: online recepten voor keukenprins(ess)en zonder inspiratie

Koken, dól ben ik er op. Misschien wel bijna net zo dol als op opeten 😉 . Eigenlijk  heb ik er maar één probleem mee. De inspiratie is soms ver te zoeken. Iedere dag maar weer moeten bedenken wat er op tafel moet komen… Daar heb je je buik soms behoorlijk vol van. Maar gelukkig leven we in een moderne tijd 😉 . En als oma’s kookboek niet toereikend is, is er altijd nog online receptenboek Yummly.

Lees ook: De keuken opruimen met 6 tips om die enorme uitdaging aan te gaan

Met je neus in de boter

Wat een gezellige vrije woensdagmiddag wel niet op kan leveren. Het begon allemaal met het idee muffins te gaan bakken met de meiden. The easy way, want hoe graag ik het ook zou willen, ik ben geen Nigella Lawson. Bij de muffinmix die ik vond hoefde alleen nog wat water, eieren en boter. Dat was acceptabel. Ik koos voor vrije uitloop eieren (meer voor het idee denk ik weleens) en bij de boterkeus viel me ineens een nieuwkomer op. De Blue Band Cake & Koekjes. Een verleidelijk leuk pakje boter dat een heerlijk eindresultaat met roombotersmaak zou moeten geven.Blue Band

Dus ik dacht: Yummie! Dat is ook zo ongeveer wat ik in de kleine lettertjes op de verpakking zag.. Op de zijkant stond niet alleen het recept voor muffins (te laat!), er stond ook een verwijzing naar Yummly. Een site boordevol recepten uit de hele wereld. Overzichtelijk en de mogelijkheid een profiel aan te maken waarmee je je voorkeuren in kunt stellen. Met de filter kun je bijvoorbeeld aangeven welke smaak de overhand mag hebben, of juist niet. Of het vetvrij of caloriearm moet zijn en zelfs of het geen gluten, pinda’s of vis- en schaaldieren mag bevatten. Zelfs aan bepaalde diëten is gedacht. Uiteraard kun je ook zoeken op ingrediënt, naam en onderwerp (Sinterklaas/Kerst/Halloween).

Yummly

Yummly: je eigen digitale receptenboek

Fijn recept gevonden op Yummly? Dan wil je die vast nog eens maken! Je kan de gevonden recepten dan onder enkele noemers verzamelen zodat je een goed overzicht hebt van jouw favoriete recepten. Zeker wanneer je rekening moet houden met bepaalde allergieën is het erg handig lekkere recepten uit de hele digitale wereld, uit elke keuken, te zoeken en bewaren. Zo creëer je je eigen online receptenboek!

Tip: Gebruik je muffinblik ook eens voor mini-quiches. Eenvoudig te maken en makkelijk te variëren. Het is hier altijd een gegarandeerd succes (het maken én het eten)! O ja, de muffins waren ook een groot succes!

Lees ook: Heb jij al gekookt met een boodschappenpakket? Gemak dient de mama!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven