Wat voor telefoonabbonnement kies je als ondernemer?

Het aanbod van mobiele abonnementen is ongelooflijk groot. Er is heel veel mogelijk. Misschien nog wel meer als je op zoek bent naar een mobiel zakelijk telefoonabonnement. Veel ondernemers weten echter niets over de talloze mogelijkheden.

Wist je bijvoorbeeld dat zakelijk sim only ook tot de opties behoort? Nee? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Dit biedt namelijk tal van voordelen. Niet alleen voor particulieren, maar ook als je het abonnement op naam van de zaak laat zetten. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten. 

zakelijk telefoonabonnement voor ondernemers

Waarom is een zakelijk telefoonabonnement handig voor ondernemers?

In het kort gezegd kan je denken aan voordelen als betere service en aftrekposten voor de belastingdienst als je kiest voor een zakelijk telefoonabonnement. We gaan daar hieronder nog even verder op in. In ieder geval maakt het geen verschil of je op kantoor werkt of als ondernemer van huis uit werkt.

Wat is zakelijk sim only? 

Want wat wordt er eigenlijk bedoeld met zakelijk sim only? Als je al eens eerder voor een sim only abonnement hebt gekozen, dan weet je ongeveer wat dit te betekenen heeft.

In de basis is dit immers precies hetzelfde als bij een particulier abonnement. Kies je voor sim only, dan kies je enkel voor een abonnement en je koopt er dus geen toestel bij. Je zorgt zelf voor een (ouder) mobieltje en krijgt enkel een simkaart met een passende bundel opgestuurd. 

Bij een zakelijk sim only abonnement kies je dus een bundel die bij jouw wensen aansluit. Bedenk daarom van tevoren hoeveel belminuten, sms’jes en internet je nodig hebt.

Vergeet niet dat buiten je bundel om bellen vaak veel duurder is dan het verhogen van je bundel. Rond daarom je verbruik liever wat hoger af, zodat je zeker weet dat je binnen het abonnement blijft. 

Wat is het verschil tussen een zakelijk en privé abonnement? 

Maar wat is dan precies het verschil tussen een sim only abonnement voor particulieren en ondernemers? In de basis is er geen verschil. Het abonnement heeft dezelfde uitwerking. Je betaalt enkel voor de simkaart en de bijbehorende bundel. 

Maar waarom zou je dan voor een zakelijk sim only abonnement kiezen? Dit verschil zit hem in de talloze voordelen voor ondernemers.

Zo zien we bijvoorbeeld regelmatig dat er mooiere aanbiedingen zijn voor zakelijke klanten. Toch zijn zakelijke abonnementen meestal iets duurder dan particuliere abonnementen. Dit verschil zit hem in de extra diensten die je als ondernemer krijgt aangeboden.

Er is bijvoorbeeld bij zakelijke abonnementen altijd een klantenservice die 24/7 beschikbaar is. Dat is ook noodzakelijk, want goede bereikbaarheid is als ondernemer natuurlijk van essentieel belang. Storingen kunnen grote problemen veroorzaken.

Met behulp van deze extra service hopen providers het ongemak bij ondernemers zoveel mogelijk te beperken. 

Geen administratieve rompslomp  bij een zakelijk telefoonabonnement

Een van de belangrijkste redenen om voor een zakelijk sim only abonnement te kiezen, is omdat je zo heel veel administratieve rompslomp kunt vermijden.

Wees je ervan bewust dat je bij een privé abonnement altijd eerst duidelijk moet krijgen welke kosten privé en welke kosten zakelijk zijn gemaakt.

Dit kost niet alleen heel veel werk, maar het maakt het ook heel lastig om uit te vogelen welke kosten aftrekbaar zijn bij de Belastingdienst. Als je kiest voor een zakelijk abonnement, dan zijn alle kosten aftrekbaar.

Bovendien ontvang je een overzichtelijk factuur, waardoor je zelf geen enkele berekening meer hoeft te doen. Wel zo makkelijk!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven