Heerlijke zalm in de airfryer; simpel en snel klaar

Hier in huis hebben we niet zoveel zalm liefhebbers. Luc eet er wel van mee, maar Lotte en Frank hebben er niets mee. Dat betekent dan ook dat ik eigenlijk veel minder zalm klaar maak als ik zou willen. Jammer, want ik vind zalm dus echt heerlijk. Gelukkig heb ik nu ondervonden dat zalm in de airfryer écht heel simpel is.

Het is daarnaast snel klaar en je kan dus heel eenvoudig voor één of twee personen zalm klaarmaken in de airfryer, maar ook voor vier als je wilt. Ideaal dus als niet het hele gezin zalm eet, maar je zelf toch zo nu een lekker visje wilt eten.

In dit geval heb ik dus voor de helft van het gezin in de airfryer de zalm klaargemaakt en de andere helft heeft een lekkere vegetarische burger gegeten. Het grote voordeel van klaarmaken in de airfryer is natuurlijk dat je er niet bij hoeft te blijven. Hierdoor kan je met gemak bij je pannen op het fornuis blijven.

zalm klaarmaken in de airfryer

Dit heb je nodig voor zalm in de airfryer

Qua ingrediënten vraagt dit zalm recept in de airfryer ook niet heel veel extra’s:

  • Verse zalm (ik had in dit geval voor twee personen, maar je kan ook makkelijk vier stuks zalm kwijt in de airfryer)
  • Peper en zout
  • Citroen
  • Eventueel wat dille of peterselie

Omdat zalm al een heel sterke smaak van zichzelf heeft hoef je deze vis eigenlijk helemaal niet heel sterk te kruiden, maar bovenstaande is wel erg lekker.

Heb je de tijd? Pekel dan je zalm al een dag van te voren in, dan wordt hij nog lekkerder. Laat het zout met de suiker er lekker intrekken en spoel de zalm dan af voordat je hem in de airfryer doet. Wil je pekelen, dan gebruik je een mengsel van zout en suiker in de verhouding 3 delen zout en 1 deel suiker.

Ik heb dat nu overigens niet gedaan hoor, dit is gewoon een snel zalm recept in de airfryer dat je kan maken terwijl je de rest van je eten bereidt.

zalm in de airfryer
zalm airfryer

Zalm in de airfryer maken

Bestrooi de zalm met peper en zout. Verwarm de airfryer nog even voor als dat met jouw airfryer nodig is. Ik heb een hele fijne Philips Airfryer XXL die door de Rapid Air technologie niet hoeft voor te verwarmen. Ideaal dus!

Je koopt de Philips Airfryer XXL bijvoorbeeld bij Bol online of bij Coolblue (aanbieding).

Een ander groot voordeel van deze airfryer is dat je er een grillplaat bij kan krijgen en juist die is heel geschikt om de zalm op klaar te maken. In het gewone mandje blijft hij misschien sneller plakken, maar op deze grillplaat die ik gebruik werkt het ideaal.

Ik heb deze licht ingesmeerd met wat olie, maar de volgende keer probeer ik het gewoon zonder. Ik denk dat dat ook goed gaat.

Gebruik gewoon verse zalm of zorg ervoor dat de zalm ontdooit is voordat hij in de airfryer gaat. De zalm mag 7 minuten in de airfryer op 190° en dan is hij klaar. Voor het serveren even wat citroensap er overheen druppelen en eventueel wat dille of peterselie gebruiken. En klaar ben je!

vegetarische burger meatless farm
Meatless Farm, vegetarische brugers

Wat eet je bij de zalm?

Daar kan je natuurlijk van alles bij bedenken. Maar voor ons was het een snelle-kook-dag deze keer dus heb ik de zalm gecombineerd met aardappelpuree en spinazie à la crème uit de diepvries. Deze spinazie eten we overigens altijd met gekookt ei (verkruimeld) erdoor en een klein beetje strooiaromat en kruidenpaneermeel erdoor. De kinderen smullen er altijd van en je hebt er weinig werk aan.

De zalm in de airfryer is dus ook binnen 7 minuten gaar en de vegetarische burgers van Meatless Farm hebben ook ongeveer zolang nodig in de pan. Je hebt op deze manier in een kwartiertje het eten op tafel staan als het nodig is. En ook al koken wij graag en vinden we het ook leuk, zo nu en dan is het heel fijn als het eten zo snel op tafel staat!

Wil je trouwens eens iets anders met zalm proberen? Check dan deze aardappelsalade met zalm!

lekkere vegetarische burger van Meatless farm

Ook graag leren koken in de airfryer, maar heb je nog geen airfryer? Ik heb er meerdere geprobeerd en kan je de Philips Airfryer XXL echt aanbevelen.

Je koopt de ze bij Philips zelf of bijvoorbeeld bij Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven