Zandlaken: een zandvrij strandlaken, hoe fijn is dat!

Hittegolven zijn we al lang niet meer vreemd in ons ‘koude kikkerlandje’. En wat is er lekkerder dan tijdens zulke dagen afkoelen? Natuurlijk is een zwembad in eigen tuin heerlijk vertoeven, maar het állerlekkerst blijft toch een dag op het strand. Krijg je er gratis een vakantiegevoel bij! En ook – dat is dan weer wat minder- een paar kilo zand natuurlijk… Maar die ellende is voorbij met het zandlaken. Heb jij er al eens van gehoord?

Wij hebben een zandlaken uit Australië over laten komen om uit te proberen, maar je kan dit soort handdoeken volgens mij ook wel in Nederland vinden tegenwoordig. Lotte heeft -met haar eenhoorn en zwembad- inmiddels al veelvuldig getest dat het zandlaken nog andere voordelen heeft dan alleen zandvrij zijn, lees maar.

Zandlaken Tesalate

Zandvrij met je zandlaken

We lopen in Nederland dan wel de helft van het jaar te klagen dat het te koud, te nat en te winderig is… Maar de andere helft van de tijd mopperen we tegenwoordig maar al te vaak op de warmte.

Die hele opwarming van de aarde betekent voor ons extreem veel regen, extreem veel wind, en in de zomer dus extreem veel warmte en droogte. Tijd om extra zuinig met ons milieu om te gaan dus! Maar ook om het hoofd koel te houden, en af en toe het water op te zoeken. Dus vergeet je strandtafeltje niet, en natuurlijk je zandlaken, zodat je dat strand uiteindelijk níet voor de helft mee naar huis neemt.

In Nederland koop je je zandlaken hier

Geen zand meer aan je lijf tijdens het zonnen

Een zandlaken; dat klinkt toch vooral als je huidige strandlaken waarschijnlijk. Want hoe dol we ook zijn op het strand: menig zonliefhebber is dan weer géén fan van al dat zand. Na zo’n dagje strand vind je immers overal zand: in de koeltas, in je drinken, en in je zwembroek natuurlijk. Maar daar is iets op gevonden. Een zandlaken zorgt voor een ‘zandvrije zone’.

Zandvrij zonnen met dit strandlaken, uhhhh zandlaken én snel droog

Door de speciale techniek van het zandlaken blijft er -als het goed is- nagenoeg geen zand op het laken liggen. Daarnaast heeft dit zandlaken nog een ander groot voordeel. Het droogt namelijk enorm snel. Hiermee droog je jezelf snel af, maar het zandlaken zelf blijft niet lang nat. Handig voor als je in en uit de zee vliegt. Of het zwembad… zoals Lotte. Als je het zandlaken in je handen hebt kan je het je bijna niet voorstellen, het is namelijk ultradun, maar het werkt heel fijn.

Zandvrij strandlaken

Of het zandlaken ook daadwerkelijk zandvrij is, dat hebben we nog niet getest, maar fijn (en mooi) is hij zeker. De eerstvolgende keer dat we naar het strand gaan gaat hij mee. Voor nu hangt hij ook lekker decoratief te wezen, buiten onder het afdak. Zo heeft Lotte hem er zo bijgepakt als ze in het zwembad zit.

De voordelen van dit zandlaken op een rij:

  • Droogt hel snel
  • Absorbeert goed
  • Er blijft bijna geen zand op liggen
  • De restjes die erop liggen klop je heel snel en eenvoudig af
  • Opgevouwen is de handdoek maar heel klein, ideaal dus om mee te nemen (ook op vakantie)
  • Prachtige designs

Check de website van Tesalate als je meer wilt weten over dit zandlaken.

2 gedachten over “Zandlaken: een zandvrij strandlaken, hoe fijn is dat!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven