Zandloperdieet: zelf bananenbrood bakken volgens een heerlijk recept

Naar wat ik hier en daar zo beluister is het een hype… dat bananenbrood. Dus tja, dat wil ik wel eens proberen. Daarbij komt dat ik al vijf weken geen brood meer heb gegeten en wel benieuwd ben of er alternatieven zijn die ik lekker vind. Op zich valt het me alles mee hoor, geen brood eten. Ik start met soyayoghurt met havermout en tussen de middag lunch ik met een gebakken ei, of een salade, of wat kaas en noten, of fruit… net waar ik zin in heb.bananenbrood, zandloperdieet

Waarom ik vooral getriggerd word om eens verder te proberen is dat ik zo graag de kinderen ‘mee wil nemen’ in deze eetstijl, maar ik weet nog niet goed hoe. Het avondeten is geen probleem, daar doen ze gewoon hetzelfde als dat wij doen met zo nu en dan eens een frietdagje of iets anders lekkers tussendoor. Het is vooral de lunch die ik bij hen wat lastiger vind. Ze zijn zo gewend aan brood (nu speltbrood) dat ik ze daar maar moeizaam vanaf krijg. Ja, in ruil voor een cracker willen ze wel, maar daar schieten we dan niet veel mee op.

Bananenbrood it is

Dus het wordt bananenbrood. Het boodschappenlijstje is weer aangevuld en we hebben weer een nieuw product te zoeken in de schappen 😉 . Ik heb al gelezen dat het eerder op cake lijkt dan echt op brood, dus als dat zo is dan kan het nog wel eens meevallen om de kids zover te krijgen.

Wat heb je nodig voor bananenbrood:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 100 gram amandelmeel
  • eventueel 50 gram havermout
  • 3 eieren
  • 1,5 theelepel bakmeel
  • handje noten (pecan, walnoot, hazelnoot)
  • snufje zout

Bereiding bananenbrood volgens zandloperdieet

Ik verwarm de oven voor op 175 ° en laat daarna de blender uit mijn klauwen vallen… Jammer dan, dat wordt dus met de staafmixer werken vanavond en op zoek naar een nieuwe. Duur bananenbrood, hihi.

Ik vervolg mijn kookdrang door de 3 rijpe bananen te mixen met de dadels. In een kommetje verpulver ik met de staafmixer ook de havermout tot meel.  In weer een andere kom klop ik de eieren luchtig op en voeg een snufje zout toe. Vervolgens meng ik dat met de bananenpuree. Ik voeg het amandelmeel, de havermout toe en het bakmeel toe en roer tot een glad beslag. Dat is zo gebeurd. De noten snij ik intussen in stukjes (je kan je ook uitleven met een hamer en theedoek natuurlijk, net hoe je humeur is), en ook die voeg ik toe.

Het beslag is klaar. Ik vet een cakevorm in, giet het beslag erin en doe dit 45 minuten in de over. Even tussentijds checken met een sateprikker of hij gaar is en voilá… een overheerlijk bananenbrood is het resultaat. Het kan zijn dat je de bovenkant te snel bruin ziet worden. Dek dan de cakevorm even af met aluminiumfolie voor de resterende tijd!

Ik ben er he-le-maal blij mee dat dit zo’n hype is en hier in huis is het zeker een hit! Bij ons dan, bij de kinderen wat minder 🙁 . Makkelijk om te maken en heerlijk om op te eten…

tip: Ter afwisseling doe ik tegenwoordig ook wel eens 50-60 gram kokos erdoor… errug lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven