Zandloperdieet, ik krijg de kolder in mijn kop

ZandloperdieetEen week of 5 geleden raakte ik min of meer besmet met een virus. En virussen daar val je van af, dat weet iedereen. Ook al is dat niet de eerste intentie. Toegegeven… ik kan best een paar kilootjes missen, maar dat was niet mijn eerste insteek. Nee, ik ga voor gezond. Gezond met een kleine ‘g’, want ik wil niet alles laten staan en toch nog wel een beetje van het leven genieten. En dat lukt met het zandloperdieet.

Zandloperdieet, mijn nieuwe eetstijl

Enfin… dan snuffel je een beetje rond op Facebook en ‘bots’ je ineens tegen iemand aan die enorm enthousiast is over bovenstaande levensstijl. Gezond eten, dat staat bovenaan het lijstje. Een beetje minder van het een en een beetje meer van het ander. Zo simpel staat het er, en zo simpel is het ook blijkt in de afgelopen 5 weken. Ik ben radicaal geswitcht. Van het eten van lekkere zetmelen en hongermakende suikers naar een gezonde levensstijl van groenten, fruit, noten, kaas en soyayoghurt.

Het meest ingewikkelde van de nieuwe eetstijl van het zandloperdieet is het boodschappen doen! Er moeten artikelen in mijn winkelwagentje gepropt worden waar ik nog nooit van gehoord heb. Van stevia tot lijnzaad en van amandelmeel tot diverse soyaproducten. Lachwekkend gewoon. Nam ik voorheen de scanner om lekker snel bij de kassa af te kunnen rekenen… nu neem ik gewoon de tijd om op mijn gemak inkopen te doen en te kijken op de etiketten. Daarnaast loop ik soms een bepaalde gang 3x op en neer omdat ik ervan overtuigd ben dat ik voor dat ene kleine pakje wat ik nodig heb toch vast en zeker hier ergens moet zijn. Alleen al daardoor zou je afvallen 🙂 . Ze kennen me bij de supermarkt inmiddels bij mijn voornaam, zo vaak heb ik ze al gevraagd waar ik iets kan vinden!

Maar het loont! ik voel me energieker door het zandloperdieet. En ik ben al 4,5 kilo lichter! Daarnaast vind ik het boodschappen doen weer leuker geworden en sta ik ook weer met plezier om 17.00 in de keuken om iets klaar te maken. Dat is wel eens anders geweest. Ik mag wel uitkijken… straks raak ik er zo van in de ban dat ik mijn werk vergeet, haha. Nu ben ik absoluut geen foodie en ga ik ook geen food-blog starten, maar toch wil ik jullie wel zo nu en dan verrassen met een receptje ‘anders’. Gewoon, omdat het kan. En omdat het lekker is.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je het boek van het zandloperdieet, misschien is het ook iets voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven