Zaterdagmorgen irritatie, door Ilse Annegarn

Parkeerplaatsenterreur

Het zijn altijd mannen die de parkeerplaatsen bij mijn supermarkt bezetten. En ze bezetten de parkeerplaats niet alleen met hun auto, ze blijven er ook nog in zitten! En dan kijken ze afkeurend naar iedere dikke vrouw die moeite heeft met inparkeren. Ze weigeren om vijftig cent in de parkeerautomaat te (laten) gooien en wachten liever in de auto op hun vrouw, terwijl zij de boodschappen doet. Liefst een elleboog nonchalant uit het raampje, ondertussen stevig aan een shaggie trekkend. Angstvallig houden ze al hun spiegels in de gaten. Dreigt er een parkeerwacht of agent aan te komen dan rijden ze de auto van de parkeerplaats af. Vervolgens rijden ze een paar rondjes en komen weer terug, in de hoop dat hun vrouw inmiddels niet met de boodschappen bij een andere man is ingestapt.

Wekelijkse boodschappen

Iedere keer als ik een dergelijk tafereel aanschouw, vraag ik me af: ‘wat motiveert een stel om op deze manier de wekelijkse boodschappen te doen?’ Zijn ze echt zo dom om te denken dat het goedkoper is je auto te laten draaien en extra rondjes te moeten rijden dan om wat muntjes in de automaat te gooien? Of is zo’n vrouw juist slim en voorkomt ze met dergelijk winkelgedrag dat hij nog meer geld uitgeeft, omdat hij anders toch maar in de kroeg rondhangt?

Hoe bereiden ze zoiets voor? ‘Schat, ik heb ongeveer een uurtje werk met de boodschappen doen, wil je mij vlak voor de ingang afzetten en ophalen? Kijk maar wat je zelf doet, als je maar in de auto blijft zitten want het is tegenwoordig betaald parkeren bij winkel X.’

Of biedt zo’n man het zelf aan? ‘Lieverd, ik heb zitten denken, als ik nu in de auto blijf zitten en goed kijk of er controle aankomt, besparen we weer geld. Als jij dan ook nog effe goed nakijkt of iemand per ongeluk een euro in het karretje heeft laten zitten, hebben we de boodschappen al bijna voor niets….’

Ik doe bij deze een oproep aan al die milieuverpestende mannen: ga iets zinnigs doen! Leeg je asbakken thuis, haal haren uit het doucheputje, geef je kind of kat een goede massage, maar doe iets!

Ik waarschuw jullie bij deze, als het nog langer zo doorgaat met al die parkeerhangmannen, ga ik een actiegroep oprichten die lilliputters opleidt tot parkeerwachten! Die zie je lekker niet in je spiegel en dan ineens, pats boem, een bon onder je ruitenwisser ( of onder je portier doorgeschoven als het een heel klein uitgevallen lilliputter is).

En zeg dan niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Wil je nog meer lezen van Ilse? Kijk dan hier

3 gedachten over “Zaterdagmorgen irritatie, door Ilse Annegarn”

 1. En mijn peugeot staat ernaast!
  Kan me er niets bij voorstellen, in een
  durp wonend waar mannen gewoon ín de winkel
  de boodschappen doen, althans die van mij!
  Wellicht moet je het bij de vrouwen neerleggen?
  Doe aan je denken zaterdagmorgen… =)

 2. wat ontzettend grappig, Jouce, dat je er een foto van mijn eigen Fiat Pandaatje bij hebt gezet! Hoe wist je dat???

 3. Avatar foto
  Ans van de Pas

  Wat een geweldig stuk waarheid. Het is inderdaad een ergernis van jewelste daar bij die supermarkten.Dat het zou zijn om geld uit te sparen had ik zelf nog niet bedacht.Voor mij waren het tot op heden mannen die niet tot het type “gentleman” behoren en hun vrouwen zelf laten tobben met volgestouwde boodschappenkarren.Gelukkig heb ik een man die , als hij mee gaat,een handje helpt.Ze bestaan nog;galante heren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven