Zedar steelstofzuiger S600 review voordelen en nadelen

De Zedar steelstofzuiger is niet de eerste steelstofzuiger die ik review, we hebben er namelijk al meerdere in huis. Voor jou een voordeel natuurlijk, want ik weet inmiddels wel waar ik op moet letten bij het beoordelen van de steelstofzuiger van Zedar. Wat de voordelen en de nadelen zijn van deze stofzuiger? Ik vertel je hieronder alles.

Review Zedar steelstofzuiger; alles wat je wilt weten over de Zedar stofzuiger

Laten we beginnen bij het begin. Het in elkaar zetten van de steelstofzuiger van Zedar. Hij komt namelijk ‘in stukken’ in een doos.

Zedar steelstofzuiger S600 review

De steelstofzuiger klaar maken voor gebruik

Van mannen is algemeen bekend dat zij -alles dat ze in elkaar moeten zetten of moeten installeren- doen zonder handleiding.

Van vrouwen is daarentegen bekend dat zij altijd netjes de handleiding erbij pakken. Ik wilde dat bijna gaan doen om de Zedar steelstofzuiger in elkaar te gaan zetten, maar na het openen van de doos blijkt dat écht niet nodig.

De inhoud van de doos is zo overzichtelijk en de stofzuiger blijkt zó ontzettend makkelijk in elkaar te zetten dat ik de handleiding niet nodig heb. Met een paar klikken ben ik al zover dat ik mijn nieuwe stofzuiger in handen heb.

Toch blader ik na het in elkaar zetten de handleiding nog even door, want wie weet mis ik nog een praktische tip. En warempel; in de handleiding staat aangegeven dat je de steelstofzuiger eenmaal volledig moet opladen voor het in gebruik nemen.

En ook al doet de steelstofzuiger van Zedar het al, ik leg hem toch nog aan de meegeleverde oplader. Just to be sure.

Zedar steelstofzuiger review

Waarom kiezen voor een steelstofzuiger?

Ik kan me voorstellen dat je -als je toe bent aan een nieuwe stofzuiger- probeert af te wegen of je nu een steelstofzuiger (van Zedar of een ander merk) aan zal schaffen of een gewone stofzuiger. Daar wil ik toch eerst even op ingaan voordat ik verder ga met de review van deze Zedar steelstofzuiger.

Heb je geen gewone stofzuiger in huis, en ook geen robotstofzuiger? Dan zou ik tóch eerst gaan voor een stofzuiger met snoer gaan voordat ik zou kiezen voor een steelstofzuiger.

Direct de steelstofzuiger kopen? Dat kan bijvoorbeeld bij Bol.com.

Zedar steelstofzuiger vs gewone stofzuiger

Er zitten uiteraard voordelen aan een steelstofzuiger ten opzichte van een gewone stofzuiger. En als ik op kamers zou wonen en maar een heel kleine ruimte schoon zou hoeven te maken dan zou alleen een steelstofzuiger van Zedar juist een héél goed idee zijn.

Maar voor een gewoon huishouden, met bijvoorbeeld kinderen en/of huisdieren vind ik een steelstofzuiger niet voldoende om het hele huis te stofzuigen. In dat geval is een gewone stofzuiger óf een robotstofzuiger je basis. Maar een steelstofzuiger erbij is juist wel een heel goed idee!

En dat komt door de vele voordelen van zo’n steelstofzuiger (dit geldt in principe voor alle merken en niet alleen voor Zedar), voor je schoonmaakschema.

Wat zijn de voordelen van een steelstofzuiger

 • Je pakt een steelstofzuiger er heel makkelijk bij voor korte snelle klusjes.
 • De Zedar steelstofzuiger kan zonder kabels gebruikt worden.
 • Dit soort stofzuigers zijn heel flexibel en toch krachtig (voor een beperkte tijd).
 • De Zedar steelstofzuiger is een stofzuiger én kruimeldief ineen.
Zedar steelstofzuiger

Waar gebruiken wij de Zedar steelstofzuiger vooral voor?

Voor ons is deze steelstofzuiger van Zedar een aanvulling op de gewone stofzuiger die we hebben. Waarom? Nou, heel simpel.

We hebben een nogal groot huis (vloeroppervlak begane grond van 180 m² en dan nog eens de verdieping erboven met alle slaapkamers). Dat is heel veel om te stofzuigen. Nu is een steelstofzuiger dus ideaal om er even snel bij te pakken, maar het hele huis in een keer stofzuigen gaat hij bij ons niet redden.

Zeker niet met de 3 poezen en 2 honden die we hier hebben rond lopen. Vandaar dat de steelstofzuiger bij ons voor de kleinere klussen gebruikt wordt:

 1. de slaapkamers
 2. even snel onder de eettafel en de bank
 3. de auto
 4. voor alle rommeltjes die onze pup maakt (aarde uit planten en dergelijke)

Voor de slaapkamers is het dus ideaal omdat ik nu geen zware stofzuiger naar boven hoef te sjouwen. Met de steelstofzuiger kom ik een stuk makkelijker de trap op. Sterker nog: ik overweeg om de Zedar steelstofzuiger boven neer te hangen zodat ik niet eens een stofzuiger mee hoef te nemen naar boven. Ideaal.

Ik stofzuig ons huis iedere dag, ook al ben ik geen echte poets. Doe ik dit niet, dan liggen er overal plukken haar van de honden en dat vind ik niet heel tof. Maar door de Zedar steelstofzuiger kan ik er wel voor kiezen om dit even snel tussendoor te doen.

De ene dag doe ik het heel uitgebreid met de gewone stofzuiger en de volgende dag even snel met de steelstofzuiger van Zedar. Ideaal omdat ik dan geen zware stofzuiger uit de cv kast hoef te plukken.

En moet de auto schoongemaakt worden? Dan is dat binnen no-time gebeurd door een van de opzetstukken op de accu van de Zedar te zetten en zo de steelstofzuiger om te toveren tot kruimeldief.

Hieronder lees je mijn review van deze steelstofzuiger. En ook al ben ik altijd eerlijk in mijn reviews, ik kan me voorstellen dat je ook graag wilt weten wat anderen er van vinden.

Uit bijna 300 reviews krijgt deze steelstofzuiger van Zedar een 4.3 van de 5 sterren! Hier lees je ze.

Review van de Zedar steelstofzuiger

Inmiddels heb ik al wat m² schoongemaakt en kan ik je ook meer vertellen over de stofzuiger zelf. Los van het feit dat hij zo makkelijk in elkaar te zetten is.

De Zedar steelstofzuiger doet wat hij moet doen. Eigenlijk zoals ook de andere type steelstofzuigers die ik tot nu toe gebruikt heb. Het grote verschil met onze vorige exemplaren is de betaalbaarheid van deze. Hij is helemaal niet zo gek duur.

Je hebt deze steelstofzuiger al vanaf € 149,00

De ZDR-S600 steelstofzuiger van Zedar is een krachtige stofzuiger (200 Watt) die voldoende zuigkracht heeft om onze bovenverdieping probleemloos schoon te zuigen. Laminaat? Geen probleem! Een PVC vloer? Ook geen probleem. Vloerbedekking? Ook dat gaat goed!

Moeilijk bereikbare plekken zijn eenvoudig schoon te maken met de verschillende bijgeleverde opzetstukken. Dat is een voordeel, maar tegelijk ook een nadeel. Je moet de opzetstukken echt gebruiken op sommige plekken omdat de standaard kop van de steelstofzuiger van Zedar zelf nogal dik is. Overigens niet dikker dan andere steelstofzuigers hoor.

Die gaat bijvoorbeeld niet makkelijk onder de bank, of onder je bed. Hierin is Zedar dus geen uitzondering, hier hebben alle steelstofzuigers last van.

Zedar steelstofzuiger is ergonomisch ontwikkelt en lichtgewicht

Het grootste voordeel is natuurlijk dat de stofzuiger snoerloos is. Ik ga dan ook met gemak van de ene slaapkamer naar de andere, zonder dat ik aan het snoer van mijn stofzuiger hoef te trekken omdat die ergens achter haakt (zo irritant, vind je niet?) .

Daarnaast is de steelstofzuiger een lichtgewicht, hij weegt namelijk nog geen 2 kilo. Heel handzaam dus.

Krachtige motor en toch redelijk stil (78dB)

Ik noemde hierboven al even de krachtige motor van de Zedar steelstofzuiger. Met een sterke 200Watt motor doet deze zeker niet onder voor andere steelstofzuigers. Sterker nog, het is een baas.

Verder kan je kiezen uit twee verschillende standen waardoor je de accu kan sparen als je de minimale stand gebruikt. Alleen voor veel vuil en bijvoorbeeld veel haar van huisdieren gebruik ik de krachtige stand. Die werkt op zich perfect. Wel is mijn ervaring dat -heel veel- hondenhaar van onze honden soms teveel is voor de borstel.

Aangezien wij een Kooikerhondje en een Aussie hebben slingert er soms redelijk wat langer haar in ons huis rond. Als ze in de rui zijn. Dat lange haar kan zich ophopen in de borstel en om de borstel heen wikkelen op den duur. Regelmatig schoonmaken van de borstelkop is dan ook aan te bevelen.

Schoonmaken in het donker met de Zedar steelstofzuiger

Dit vind ik zelf ideaal. Als je aan het stofzuigen bent onder je bank of bed, dan heb je door het ingebouwde LED licht goed zicht op de vuiligheid die er ligt.

Zonder deze LED verlichting zou je even snel onder de bank of je bed zuigen zonder dat je ziet wat en waar precies. De Zedar steelstofzuiger zorgt er nu gelukkig voor dat dat verleden tijd is. Je ziet alle stof liggen en zo zie je ook precies waar je al geweest bent en waar nog niet.

Heel handig, zeker voor de puber die met deze Zedar mooi zijn eigen slaapkamer mag stofzuigen. Kan hij niet zeggen dat hij het stof niet heeft gezien 😉 . En kinderen mogen ook best een hun huishoudelijke taken in huis hebben, nietwaar?

Het schoonmaken van de steelstofzuiger

Hier haal je het grootste voordeel uit. Door de steelstofzuiger goed schoon te maken als dat nodig is zorg je voor een langere levensduur van het apparaat.

Het stofreservoir kan je eenvoudig legen na ieder gebruik. Je drukt op de knop en leegt het grote reservoir (inhoud van 1 liter!) met één handeling.

Verder kan je -indien nodig- het HEPA filter verwijderen en onder de kraan schoonmaken. Ook dat is heel praktisch. Wat wel belangrijk is, is dat je hem goed laat drogen voordat je deze weer in je steelstofzuiger stopt.

Als laatste kan je eenvoudig de borstel verwijderen om hier de haren uit te halen bijvoorbeeld. Heb je dezelfde soort honden als wij hebben? Dan is het echt aan te raden dit regelmatig te doen, anders wikkelen de haren zich eromheen vast en kan je ze alleen nog maar los knippen.

Aanwezige hulpstukken voor de steelstofzuiger

Er zijn twee hulpstukken aanwezig, een kleiner hulpstuk met inklapbare borstel die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor de bank of als kruimeldief. En een plintenzuiger.

Verder is het natuurlijk heel handig dat je de steelstofzuiger aan de muur kan hangen. Je klikt hem in de houder en hij laadt automatisch op. Op deze manier opbergen zorgt er dus voor dat je altijd een opgeladen steelstofzuiger van Zedar bij de hand hebt!

Zo, jij hebt mijn hele review gelezen! Goed gedaan, nu weet je in ieder geval hoe deze steelstofzuiger ons bevalt.

Wil je nog meer lezen en ook de precieze specificaties weten? Check dan hier.

3 gedachten over “Zedar steelstofzuiger S600 review voordelen en nadelen”

 1. Avatar foto
  Adriana Verbiest

  Beste mevrouw,

  Hebben jullie toevallig ook de, iets duurdere versie getest, t.t.z.:
  de ZEDAR ZDR-S600+-003B ?
  Ik ben al op leeftijd (+70) en kan eigenlijk elders in familie- en/of kennissenkring raad vragen.

  Alvast bedankt voor uw mogelijke tips & tricks over de ZEDAR ZDR-S600+-003B, dat het zwaardere type is en zelfs geleverd wordt met 2 reserve-accu´s van elk 30 min., dacht ik toch gelezen te hebben op BOL.COM.
  Tot later misschien?
  Vriendelijke groetjes vanwege
  Adriana Verbiest

  1. Hello Landauro, the ZEPA filter is not made of paper but made of Polypropyleen (PP) and Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). You can change the filter for example 2 times a year when the vacumer when there is less suction. But they are also washable.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven