Zwemmen met een zeemeerminnenstaart, dochter wil niet meer zonder

Ik was 9 jaar toen de roodharige zeemeermin Ariël op een rots zong: “Dat is mijn wens, net als een mens, bij hen te zijn!” Ik zong het mee, dromend van een zeemeerminnenstaart en bijpassende schelpen als bovenstukje 😉 . In mijn fantasie zwom ik samen met het kleine visje Botje in de zee, op weg naar avontuur. Helaas is het voor mij bij fantaseren gebleven, maar Dochter kreeg een complete zeemeerminnenoutfit met staart en monovin van DutchTails opgestuurd om zich als Ariël in het water voort te bewegen. En blij dat ze is! En mama is best een beetje jaloers…

⇒ De mooiste zeemeerminnenstaarten vind je hier

zeemeerminnenstaart

Zwemmen met een zeemeerminnenstaart

En wat blijkt? Na wat onderzoek op internet blijkt het een trend te zijn onder jonge meisjes (en een paar jongens). Het Jeugdjournaal heeft er aandacht aan besteed en meerdere kranten hebben erover geschreven. Tjonge. Dat het aantrekkingskracht heeft zo’n staart van een zeemeermin dat blijkt ook uit de reacties van de meisjes die Dochter met de staart zien. “Wow, dat wil ik ook!”, hoor ik menig meisje zeggen.

jonge meisjes wel of niet in bikini?

De glitterstaart van mijn zeemeermin met monovin

De basis van een zeemeerminnenstaart is een monovin. In deze grote zwemvlies stop je twee voeten, zodat je benen niet meer los van elkaar te bewegen zijn. Lopen zal dus niet meer gaan. Dit betekent ook dat je de monovin aan de rand van het zwembad aantrekt, om vervolgens het water in te glijden.

staan met zeemeerminnenstaart

Wij kregen een Finis Atlantis/Mermaid monovin opgestuurd. Een prachtige paars met roze variant, te gebruiken vanaf schoenmaat 31 t/m 39. Van de kleur zie je overigens niks meer als je de zilveren glitterstaart eroverheen trekt. De set wordt compleet met bijpassend zilverglitter bovenstukje geleverd. Ja, ze ziet eruit als een prachtige zeemeermin! De stof schittert zo, dat het lijkt alsof de staart schubben heeft. Net echt!

zeemeerminnenstaart monovin

Dochter zit met haar monovin (zonder staart dus, zoals op de foto te zien is) aan de waterkant en weer hoorde ik een meisje roepen: “mam, zo’n ding wil ik, maar dan wel met een staart eraan!” Bam, weer punten gescoord 😉 .

Zwemmen als een zeemeermin: niet zo makkelijk als het lijkt

Zwemmen met een zeemeerminnenstaart bleek voor Dochter even flink oefenen. Ze wordt in november 8 jaar en heeft haar A- en B-diploma, maar dit was toch even andere koek. Overigens bestaan er in Nederland speciale zwemlessen voor zeemeerminnen, wist je dat? Hier kunnen kinderen van 7-13 jaar les krijgen in het zwemmen met een staart. Door de grote vraag naar deze lessen kom je wel op een wachtlijst.

Advies Blijf als volwassene altijd in de buurt van je kind als ze zwemt met een zeemeerminnenstaart. Omdat de zwemtechniek anders is dan we standaard leren, en je ook met beide benen ‘vast’ zit blijft het opletten geblazen!

De sluiting van de monovin wordt met een bandje achter de hielen vastgemaakt. Dit neopreen bandje is gemakkelijk te stellen, maar soms zakt het bandje af waardoor Dochter de monovin verliest. Dat mag de pret niet drukken, even vastmaken en weer door.

zwemmen met zeemeerminnenstaart

Mag de staart mee naar het zwembad?

“Mam, mag ik de zeemeerminnenstaart meenemen?”, roept Dochter elke keer als we gaan zwemmen. Of het nu in een bad in de tuin is of naar het recreatieterrein hier in de buurt, de staart moest mee. Dus blijkbaar was het niet zo erg dat hij afzakte. “Nee mam, ik ga gewoon oefenen, het gaat steeds beter!” zei Dochterlief.

En mama? Ik vind het ontzettend schattig staan, die zeemeerminnenstaart van Dutchtails. Dochter heeft er veel plezier van en stiekem zou ik ook wel eens een keer als een zeemeermin door het water willen glijden. De staarten bestaan ook voor volwassenen. Misschien moet ik mij er ook een keer aan wagen 😉 .

Zeemeerminnenstaart kopen

Waar kan je zo’n Zeemeerminnenstaart nog meer kopen? Op aardig wat plekken inmiddels! De kosten van een zeemeerminnenstaart lopen uiteen van ongeveer € 50,00 tot € 80,00.

Bij Bol.com kan je bijvoorbeeld goed terecht, maar ook op Aliexpress hebben ze mooie varianten (voor zo’n € 25,00 ongeveer, je moet alleen iets meer geduld hebben voor je ze in huis hebt)

Heb jij al eens iemand zien zwemmen met zo’n zeemeerminnenstaart? Of heb je zelf (ahum je dochter) interesse?

5 gedachten over “Zwemmen met een zeemeerminnenstaart, dochter wil niet meer zonder”

  1. En, heb je het zelf al geprobeerd? Ik (42 jaar!) vandaag voor het eerst, aangemoedigd door mijn dochter (6). Geweldig was het! Als ze haar zwemdiploma heeft, gaan we samen. Veel plezier, gewoon doen hoor!

  2. Wat leuk! Ik ben benieuwd hoe het je dochter inmiddels afgaat met het zwemmen met de staart?
    Mijn dochter wil dolgraag een zeemeerminnenstaart voor haar verjaardag. Ik zie liever dat ze eerst wat lessen volgt om te kijken hoe het haar bevalt. Die staarten zijn namelijk best prijzig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven