Zelf bellenblaas maken zonder vlekken te krijgen!

Wil je zelf bellenblaas maken en dan het liefst met een sopje waar je geen vlekken van krijgt? Met onderstaande manier van bellenblaas sop maken gaat dat helemaal goedkomen. Dus als jij je afvraagt hoe je bellenblaas maakt, dan is onderstaande ‘recept’ wat voor jou.

Dit bellenblaas sop maak je zonder glycerine. Glycerine reageert namelijk met wasmiddel en kan rare vlekken geven op je kleding. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Deze bellenblaas sop is overigens geschikt om grote bellen mee te blazen.

Super leuk dus voor bijvoorbeeld een bruiloft of een babyshower ofzo.

bellenblaas zelf maken, sop om grote xxl bellen te blazen

Bellenblaas sop maken: met dit sopje blaas je bellen zonder vlekken in je kleding

Allereerst starten we met de ingrediënten voor het maken van bellenblaas sop om grote XXL bellen te kunnen blazen. Daarna lees je hoe je makkelijk zelf de grote bellen blaast. Dit recept komt overigens van Petra Thoen, de eigenaresse van Studio Hooi waar ik schilderlessen heb gevolgd.

ps… deze bellenblaas sop kan je natuurlijk ook gebruiken om gewoon kleine bellen te blazen of als je wilt knutselen. Zorg er dan voor dat je de ingrediënten in dezelfde verhouding gebruikt, maar minder. Bijvoorbeeld van alles de helft.

Ingrediënten bellenblaas maken: om onder andere grote XXL bellen te blazen

Onderstaande hoeveelheid is voor 1 emmer vol bellenblaas om zelf te maken:

Hoe maak je bellenblaas?

  • Meng de xanthum gum met het afwasmiddel tot het een soort slijm is
  • Meng het slijm met 1 liter heet water
  • Meng daarna de 3 liter lauw water erdoor. Zorg ervoor dat het niet teveel gaat schuimen
  • Als laatste voeg je het bakpoeder erdoor en roer je net zolang totdat de klontjes verdwenen zijn

Omdat dit mengsel dus géén glycerine bevat zal je ook geen vlekken in je kleding krijgen met deze bellenblaas. Heel fijn!

tip: mocht je overigens een bellenblaas sop maken waar wél glycerine in zit en je hebt toch vlekken in je kleding gekregen? Spoel dan eerst de kleding uit in een emmer met alleen water. Omdat de glycerine reageert met het wasmiddel en daardoor grijze vlekken ontstaan gebeurt dat ook in de wasmachine als je niet hebt uitgespoeld.

Gelukkig hoef je je om bovenstaande geen zorgen te maken met deze bellenblaas.

Hoe kan je nu grote XXL bellen blazen?

Om XXL bellen te kunnen blazen heb je meer nodig dan alleen het sop natuurlijk. Bijvoorbeeld stokjes met touw waar je de bellenblaas doorheen laat gaan. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden, lees hieronder maar!

XXL bellen blazen met stokjes en touw

Neem 2 stokjes (bijvoorbeeld eetstokjes van de sushi), een kort touwtje, een lang touwtje en een ringetje. Knoop het ringetje aan het midden van het lange touwtje, zodat je hem hiermee verzwaard.

Knoop daarna de touwtjes aan de stokjes. Het korte touwtje knoop je bovenin tussen de 2 stokjes en het langere touwtje daaronder. Zie hieronder hoe dat eruit komt te zien.

bellenblaas stokjes maken met touw

Gooi je zeepsop in een bakje en laat de touwtjes er helemaal in zakken en even het bellenblaas sop opnemen, daarna kan je XXL bellen blazen! Gewoon de stokjes met het touwtje door de lucht heen zwieren en daar zijn je grote bellen!

bellenblaas zelf maken

Bellen blazen met chenilledraad

Nog een goed idee van Petra. Je hebt namelijk helemaal geen bellenblaas uit de winkel nodig. Maak van chenilledraad zelf een bellenblaas stokje door aan een kant een lus te maken en het uiteinde om het stokje heen te draaien.

Je kan een rondje maken, maar ook een driehoek en zelfs een hartje (ook leuk voor een bruiloft).

Stop vervolgens de chenilledraad in het bellenblaas sop dat je gemaakt hebt en blazen maar!

Ideaal chenilledraad hiervoor is 50 cm lang. Een doos met 100 stuks koop je hier goedkoop.

Bellen blazen met een plastic fles, bijvoorbeeld een frisdrank fles

De derde manier waarop je bellen kan blazen met je zelfgemaakte sop is met een plastic fles.

  • Spoel de fles om en knip de onderzijde er vanaf (zo’n 5 centimer vanaf de onderkant).
  • Doe een sok over de opening, of een netje (panty) of stukje stof. Maak deze vast met een elastiekje dat je erom heen bint.
  • Sop de onderkant van de fles in je emmer met zelfgemaakte bellenblaas en blazen maar!

Grote bellen blazen is leuk voor onderstaande gelegenheden:

Kinderen vinden dit natuurlijk altijd leuk om te doen. Maar zelfs volwassenen vinden bellen blazen leuk als het om XXL bellen gaat. En dan is het natuurlijk helemaal fijn dat je deze bellenblaas kan maken en gebruiken zonder dat je vlekken in je kleding krijgt.

Erg leuk dus voor:

3 gedachten over “Zelf bellenblaas maken zonder vlekken te krijgen!”

  1. Dit recept werkt perfect in de bellenblaas machine(s) die we hebben. Als extra doen we er nog een eetlepel poedersuiker bij, kleurt mooi in de zon. Diverse recepten geprobeert waar GEEN glycerine in zit, maar geven niet het gewenste resultaat als dit recept. Bellen blijven ook lang hangen.

  2. Wat een fantastisch recept voor bellenblaas! Enorme bellen en ze leven lang. Het sop is veel beter dan de dure bellenblaas vloeistof van welk merk dan ook. En je kunt het gelijk gebruiken. Ik giet het sop in een 5 liter plastic container van bv azijn. Dan kun je makkelijk kleinere bakjes vullen. Heel erg blij mee! Voor de stokjes gebruik ik afgeknipte stengels van de grote pol bamboe in mijn tuin. Voor het touwtje haak ik ( oma) een ca 2 meter lange streng van overgebleven dikke katoen. Die neemt het meeste sop op. Heel hartelijk dank voor het plaatsen van dit geweldige recept! Hartelijke groet, Marjolijn van der Putten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven