Zelf ijs maken; de leukste herbruikbare vormpjes én een lekker recept

Zelf ijs maken met ingrediënten die jij lekker vindt, dat kan natuurlijk met ijsvormpjes. Bedenk zelf de lekkerste combinaties van vers fruit, yoghurt, vruchtensap of misschien zelfs wel met groenten erdoor! Doe eens gek en leef je uit om op deze manier zelf met ijs aan de slag te gaan. Je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt, er zit alleen in wat jij lekker vindt dus dat moet goedkomen toch? Je mengt de ingrediënten met een blender of staafmixer, vult de ijsvormpjes en na een paar uur in de vriezer kun je heerlijk genieten van je zelfgemaakte ijs.

zelf ijs maken

Zelf ijs maken met leuke ijsvormpjes

Online hebben we veel verschillende leuke ijsvormpjes gespot zoals een mooie ster-, of raketvorm. Voor de kleintjes is er zelfs een heuse ring ijsvorm die makkelijk vast te houden is voor kleine handjes, ook handig. Ook de siliconen ijsvormpjes zonder plastic in leuke vorm zijn ideaal voor kinderen, makkelijk vast te houden en als het ijsje smelt dan heb je ook nog een anti lek randje te pakken. Heel handig en wat mij betreft onmisbaar! IJsjes zijn heerlijk maar van dat geknoei word ik persoonlijk nooit zo vrolijk, herken je dat?

Voor veel ijsvormpjes geldt overigens tegenwoordig dat ze makkelijk zijn in gebruik. Ze kunnen in de vaatwasser en zijn keer op keer opnieuw te gebruiken zodat je de hele zomer vooruit kan met zelf ijs maken! Daar is over nagedacht en daarmee stijg je uiteraard ook in achting bij je kinderen, want er zijn er maar weinig die niet het liefst de hele zomer door ijs eten. Vandaar ook dat ik het zelf wel belangrijk vind om ook zo nu en dan wat gezondere ijsvarianten te bedenken. We willen ons kroost dan wel verwennen, maar dat hoeven niet iedere keer suikerbommetjes te zijn.

Ik vind persoonlijk deze schattige visfiguurtjes ook leuk! Blije gezichten door leuke vormpjes maakt het zelf ijs maken er alleen maar leuker op 😉 . Zelfs bij de wat oudere kinderen slaan deze nog aan.

Je vindt deze leuke ijsvormpjes hier

zelf ijs maken figuurtjes

Zelf ijs maken? Hier een handig receptje

Dit ijsjesrecept delen we graag met je want deze ijsjes zitten boordevol vitaminen en zijn zonder toegevoegde suikers, hoe lekker is dat om zo zelf ijs te maken?

Bosbes-framboos-kokosijsjes

  • Weeg af: 125 gram bosbessen, 125 gram frambozen, 125 ml kokosmelk, 125 ml appelsap. Als je een zoete kauw bent kun je nog 40 ml honing erbij doen.
  • Doe alles in een blender en meng het goed door elkaar. Giet het mengsel in de ijsvormpjes.
  • Zet de vormpjes in de vriezer en na ongeveer 4 uur zijn de ijsjes klaar.

Alternatief ijs zelf maken zonder ijsvormpjes

Bij collegablogger Laura kwam ik heerlijk Nesquick ijs tegen wat ze super eenvoudig zelf gemaakt heeft! Het is weliswaar schepijs in plaats van ijslollies, maar daarom niet minder lekker natuurlijk. Wel iets minder gezond, dat wel 😉 , maar hé je mag jezelf ook wel eens verwennen toch? Je hebt er slagroom, gecondenseerde melk en Nesquick poeder voor nodig. Op haar blog lees je hoe je het maakt. Geniet ervan!

3 gedachten over “Zelf ijs maken; de leukste herbruikbare vormpjes én een lekker recept”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven