Kledingwebshop de deur uit en zelf kleding maken

Het is wat… twee jaar geleden sloot ik definitief de deuren van mijn kledingwebshop en nu wil mijn dochter dat ik zelf kleding ga maken. Gelukkig is ze nog niet zo heel veeleisend en gaat het meer om het verfraaien van bestaande kleding dan om het helemaal zelf van scratch af aan maken ervan. Alhoewel ik dat laatste vroeger vaak genoeg gedaan heb voel ik er nu (nog) niet veel voor om een compleet kledingstuk voor haar te maken. Maar pimpen des te liever, zeker nu ik de Cricut Maker sinds kort om mijn bureau heb staan.

Zelf kleding maken met Cricut Maker

Zelf je kleding maken of verfraaien met de Cricut Maker

Die Cricut Maker jongens, wat een apparaat is dat. Ik liet het op Instagram al even voorbij komen; wat een mogelijkheden biedt deze prachtige machine en wat heb ik nog een hoop te leren, haha. Niet dat het enorm ingewikkeld is hoor, maar ik moet wel even kennis maken met het apparaat. Ik dacht dus in eerste instantie dat ik vooral gebruik zou gaan maken van het snijden van papier, maar Lotte heeft me inmiddels zover dat ze dus ook graag wil dat ik met stoffen ga werken om zelf de kleding te maken en verfraaien.

Honderden materialen te snijden

En qua materiaal maakt het voor de Cricut Maker niet uit of deze nu met papier of met stof werkt. Als je maar de juiste instellingen gebruikt, het juiste snijmes en de juiste werkmat waar je het te snijden materiaal op plakt zodat het stevig ligt. Heeft Lotte een aantal weken geleden al fanatiek een tshirt met tie die techniek geschilderd, nu wil ze dus graag dat we mooie figuren en teksten gaan ontwerpen met de cricut maker die we vervolgens zelf op kleding kunnen maken met iron-on techniek kunnen strijken, of met de Infusible Ink kunnen transferren.

Super leuk om te doen natuurlijk, maar voor mij zijn dit wel even echte vakantieprojecten. Met andere woorden… hier heb ik wel een paar daagjes voor nodig, haha. Het apparaat is behoorlijk gebruiksvriendelijk, maar ik ben gewoon een beetje ‘bang’ dat ik iets niet goed doe en daarmee iets verpest.

Niet meer te stoppen

Maar dochter van 11 is niet meer te stoppen en heeft al in haar hoofd dat we -als het gaat lukken met de shirts maken en dergelijke- ze er misschien wel een eigen kledinglijn mee kan starten 😉 . Ze zit al in een creatieve brainstorm om na te denken over een naam (heb je nog ideeën, spui ze gerust) en ze wil een eigen bedrukte wasetiket ontwerpen met logo en al. Ze had al uitgevonden dat je die waslabels ook in kleinere aantallen kan bestellen. Ik hoor ze nog zeggen ‘handig hè mam’.

Je begrijpt… ik kan haar snelheid niet altijd bijhouden. Het mag duidelijk zijn dat ik haar graag wil stimuleren in dit soort dingen. Ik hou ervan als ze lekker creatief bezig is en onlangs schreef ik nog een enthousiast stuk over jonge ondernemers dus daar zal ik haar echt niet in beperken. Maar het moet -als het even kan- ook een beetje in mijn creativiteit (en tijd) passen.

Het grote voordeel van de Cricut Maker

Het grote voordeel van de Cricut Maker is natuurlijk dat dit apparaat heel gebruiksvriendelijk is. Het snijden van materialen, dat is het probleem niet en ook de software werkt heel intuïtief. Maar hé, mijn dochter begeleiden in het opzetten van een toffe shop met allerlei tiener- en puber hebbedingen, dat is wel even andere koek. Ik wil dit wel graag van het begin af aan goed aanpakken. Vooralsnog mag ze in de tussentijd nog even lekker met haar armbandjes verder gaan en als ik dan over een aantal weken zover ben dat we wat meer met het zelf maken van haar kleding kunnen doen, dan kan ze daarna kijken wat ze daar verder mee wil doen. Kan ik in de tussentijd eerst nog even oefenen met papier snijden voor makkelijkere DIY projecten!

En wil ze uiteindelijk nog een stapje verder, dan ga ik me wel weer verder verdiepen in het laten snijden van volledige patronen met de Cricut Maker. Kan ze daarna ook nog eens een keertje leren naaien 😉 .

Afijn, ik begin dus bij het begin en hou jullie op de hoogte van alle vooruitgang! Heb je vragen over de Cricut Maker? Laat het me even weten. Ik heb er misschien niet direct een antwoord op, maar kan het wel voor je uitzoeken en dat doe ik graag want daar leer ik zelf ook weer van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven