Zelf een lamp maken; inspiratie voor de leukste lampen!

Ik loop er al tijden mee in mijn hoofd dat ik zelf een leuke lamp wil maken en met het nieuwe huis in zicht komt die wens weer omhoog. Bovenop alles wat daar natuurlijk nog meer moet gebeuren, dus de timing is niet echt slim van mezelf.

Maar ik liep tegen een aantal lampen aan die ik zo leuk vond dat ik dacht dat die eventueel wel tof zijn om zelf te maken. Ik heb mijn inspiratie direct maar opgeschreven voor een later moment. En voor jullie natuurlijk!

Natuurlijk zijn er ook genoeg leuke lampen te bestellen, maar ik vind DIY ook altijd heel tof. Zeker als de projecten dan ook nog eens goed lukken natuurlijk. Ook leuk: zelf lampen pimpen.

Maar ik heb nu een aantal wensen voor lampen die ik graag wil maken, zoals bijvoorbeeld hanglampen boven de eettafel. Ik wil hier graag een grote lamp zodat er voldoende verlichting boven de tafel is. Een moderne lamp, of een industriële look, ik ben er nog niet helemaal over uit.

De eerste lamp die ik je in mijn inspiratie hieronder laat zien komt bij Lampen24 vandaan. Zij hebben een enorm groot assortiment in verlichting, zeker een kijkje waard. Mocht je toch geen zin hebben om hem zelf te maken, dan kan je die hanglamp daar kopen.

Verder wil ik graag een leuke hanglamp ergens voor in een hoekje bij de kachel in de buurt. En nog een leuke staande lamp, vooral omdat ik daar zulke gave voorbeelden van gezien heb. Check hieronder maar.

zelf lamp maken, inspiratie

Zelf lamp maken; inspiratie om zelf aan de bak te gaan

Afijn, ik zal even beginnen bij de hanglamp voor boven de eettafel. Eigenlijk zijn het meerdere lampen over de gehele breedte die verbonden zijn tot één lamp door steigerbuis. En jullie weten het… ik hou van steigerbuizen, zoals ik al liet zien in mijn artikel over industriële keukens waar we zelf ook steigerbuizen accessoires voor hebben gemaakt.

zelf lamp maken

Hanglamp boven de eettafel maken van steigerbuizen

Bovenstaande lamp vind ik echt mega tof en is volgens mij niet zo heel moeilijk om zelf te maken. Steigerbuizen heb je tegenwoordig in meerdere diktes wat wel handig is voor deze lamp.

Verder is het helemaal hip om de draden er gewoon omheen te wikkelen en zo kan je ook zelf heel makkelijk de hoogtes bepalen van deze lamp. Of je nu een lamp zelf maakt met 4 spots er aan, of 7, dat is helemaal aan jou (of aan mij 😉 ).

Gebruik je steigerbuizen dan kan je ook bijvoorbeeld voor de kleur zwart kiezen als je dat wilt.

Bron: Pinterest

Lamp gemaakt van een whiskey fles

Hoe gaaf is deze lamp dan? Eerst een avondje gezellig doorzakken met vrienden en de dag erna zelf een lamp maken van de lege fles. Ik vind hem persoonlijk fan-tas-tisch!

En heel ingewikkeld ziet hij er niet uit. Het enige lastige lijkt me om een gaatje in het glas te boren. Maar met een goede glasboor en de tips van deze site moet ook dat lukken.

Bron: Etsy.com

Waterkraan muurlamp zelf maken

Prachtige eenvoudige lamp die je zelf kan maken met materialen die zo in de bouwmarkt te verkrijgen zijn. Door de eenvoud krijgt deze industriële muurlamp een hele basic uitstraling terwijl hij toch echt heel bijzonder is.

Bron: Pinterest

Basic muurlamp maken met hout

Een andere mooie manier om een basic muurlamp te maken is bijvoorbeeld met bovenstaande oplossing. Je kan hier zomaar een bestaande plankendrager voor gebruiken, maar je kan het uiteraard ook zelf maken.

Wil je liever iets hebben aan de muur waar e ook nog wat op kan leggen of zetten, dan is juist de onderstaande manier heel erg leuk. Super simpel, maar met een prachtig mooi resultaat.

Hanglamp maken in de vorm van een bloem

Bovenstaande hanglamp vond ik op de website van Sevencouches. Op haar site vind je het stappenplan om deze prachtige bloemen lamp te maken.

Bron: Pinterest

Vorige week liet ik je een idee zien om je kleine keuken in te richten. Eenzelfde soort idee kan je gebruiken om er een mooie lamp van te maken.

Potten gebruiken als lamp

In dit geval gebruik je de potten in zijn geheel als lampenkap en maak je in de deksel een opening waardoor de fitting van de lamp past. Deze lamp is echt zo zelf gemaakt en kan je maken van gewone voorraadpotten tot aan bijvoorbeeld die potten waar je tegenwoordig allemaal drinkbekers van ziet.

Mooie staande lamp zelf maken

Bovenstaande lamp kan je zo kopen, maar deze is ook eenvoudig zelf te maken met een klein beetje creativiteit. Heb je een mooie boomstronk gevonden, dan kan je er zelf zo’n voetplaat onder maken en het snoer wikkel je zo om de tak heen.

Wil je liever meer contract, dan kies je voor een snoer in een andere kleur. Lampje eraan en klaar ben je!

Snoeren van je zelfgemaakte lamp in zicht

Het feit dat de snoeren van je zelfgemaakte lamp in beeld komen is tegenwoordig trouwens helemaal geen probleem. Lekker nonchalant laten hangen zorgt voor een gezellige look. Zo heb je met bovenstaande ring en losse lampen heel snel een leuke lamp zelf in elkaar geflanst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven