Zelf lollies maken met Lékué vormpjes: ga je voor waterijs of chocolade?

Als kind kon ik er uren mee doen… En nu kan ik af en toe nog helemaal voor een lollie gaan! Heerlijk, en wat helemaal leuk is is dat je de lekkerste en vrolijkste lollies voortaan helemaal zelf maakt met de nieuwe 3D siliconen vormen van het Spaanse merk Lékué die Koken & Tafelen in hun assortiment heeft. Zelf lollies maken is niet alleen gezellig… Er zitten nog meer voordelen aan!

Je hoeft er heus geen keukenprinses voor te zijn. Zelf lollies maken is helemaal niet zo ingewikkeld. Als je maar het juiste ‘gereedschap’ in huis hebt 😉 . En daar lees je in dit blog meer over.

Lees ook: Smaakt snoep nog lekker zonder al die suiker?

Zelf lollies maken

Op een makkelijke en vooral leuke manier tover je lollypops uit chocolade, caramel, (water)ijs of smeltsnoep tevoorschijn!

Makkelijk en verantwoord

Zelf lollies maken kan een stuk gezonder zijn. Omdat je zelf de ingrediënten kiest, kun je de lollies zo gezond of verantwoord maken als je zelf wilt. Door bijvoorbeeld biologische of suikerarme producten te nemen, zonder geur-, kleur- en smaakstoffen.

En om deze lollies te maken hoef je echt geen topkok te zijn. Je steekt de lolliestokjes in de vormen en vult deze op met vloeibare chocolade, gesmolten smeltsnoep, vloeibare caramel, (water-)ijs of een ander ingrediënt naar wens, en laat dit vervolgens hard worden (bijv. in de koelkast of in de vriezer).

Leuke gebruiksvriendelijke vormpjes

De Lékué 3D Vorm is  gemaakt uit 100% silicone, dat over de ideale materiaaleigenschappen beschikt voor dergelijke producten. Zo is silicone bestand tegen extreme temperaturen en kan je het zowel in de oven als in de diepvriezer gebruiken. Silicone is daarnaast een flexibel en gebruiksvriendelijk materiaal dus haal je de figuurtjes gemakkelijk heelhuids uit de vorm tevoorschijn en het materiaal is vaatwasmachine bestendig. De vormpjes zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals hartjes, lolliepops, paaseieren, paashazen en kerstbomen. Maar je kan ook voor de cijfervormpjes kiezen waarmee je de leukste verjaardagslollies maakt en welk kind wil er nou niet met cijferlollies leren tellen?

De Lékué 3D vorm kost € 15,95 (inclusief btw). Koken & Tafelen levert dit inclusief een set lolliestokjes en een gebruikshandleiding in een full-colour cadeauverpakking.  Als je de vormpjes combineert met de Lekue Decomax of Decopen, een doosje a Table smeltchocolade of een pot a Table smeltsnoep dan heb je helemaal een leuk compleet cadeau voor jezelf of voor wie dan ook want van zo’n cadeautje wordt iedereen wel blij!

Lees ook:Minder suiker eten of helemaal suikervrij gaan: het proberen waard

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven