Zelf pesto maken; groene pesto die ook nog eens koolhydraatarm is

Zelf pesto maken is een eitje. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en je hoeft er maar heel eventjes voor in de keuken te staan. Maak niet teveel pesto zelf in één keer, je kan de zelf gemaakte pesto namelijk in een afgesloten potje ongeveer een week bewaren.

Zelf pesto maken, de groene variant

Wil je wat varieren met zelf pesto maken? Helemaal prima. Zorg er alleen voor dat je niet teveel pijnboompitten gebruikt, aangezien je dan misschien niet meer koolhydraatarm bezig bent.

zelf pesto maken

Ingrediënten voor een klein potje zelfgemaakte groene pesto:

  • 20 gram basilicumblaadjes (ongeveer 1 plantje)
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • beetje zout

Zelf pesto maken, bereidingswijze

Voor het maken van de pesto heb je een vijzel, staafmixer of keukenmachine nodig. Ik vind persoonlijk de staafmixer en/of de keukenmachine het handigste.

Rooster eerst de pijnboompitten zodat er extra smaak vrijkomt. Pers het knoflookteentje uit. Doe daarna alle ingrediënten bij elkaar in het bakje en laat de keukenmachine of de staafmixer het werk doen om zelf pesto te maken. Zorg ervoor dat het een mooie gladde massa wordt.

Waar kan je de zelfgemaakte pesto allemaal voor gebruiken?

Ik vind pesto heerlijk, dus wat mij betreft kan je de zelfgemaakte pesto al snel ergens bij gebruiken. Mijn favoriete gerechten waar deze pesto uitstekend bij past:

Courgette spaghetti

Pasta met zalm en courgette

Gebruik je liever rode saus in plaats van groene pesto? Dan wil ik je graag een keer onderstaande recept aanraden. Zo lekker!

Pasta Puttanesca met ansjovis

Foto van zelfgemaakte pesto via Africa Studio

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven