De lekkerste pindasaus maak je zelf. Met een pot pindakaas, uien, flink wat sojasaus, sambal manis, knoflook en nog een aantal ingrediënten heb je hem in de pan binnen no time klaar en in de slowcooker binnen 2-3 uur. Met die laatste heb je er ook geen omkijken naar.
Ook al kan je tegenwoordig best aardige pindasaus in de winkel halen, zelf pindasaus maken is toch echt een stuk lekkerder en het is helemaal niet zo veel werk.
Dit recept is van mijn vader, die maakte de lekkerste volgens zijn kinderen én zijn kleinkinderen. Lotte lust bijvoorbeeld alleen de pindasaus die volgens het recept van opa gemaakt is, andere hoeft ze niet.
In het verleden maakte ik deze altijd in de pan net als mijn vader, tegenwoordig doe ik hem in de slowcooker. In dit recept voor de zelfgemaakte pindasaus zal ik je beide bereidingswijzen doorgeven, dan kan je kiezen.
Zelf pindasaus maken, hét recept voor de lekkerste!
Uiteindelijk bepaal je uiteraard zelf de hoeveelheid die je gaat maken. Ik maak zelf echter altijd een grote pan zodat ik ook nog wat bakjes pindasaus in kan vriezen, dat gaat namelijk prima. En zo heb je een aantal keren heerlijke zelfgemaakte pindasaus die je alleen maar hoeft te laten ontdooien en opwarmen.
Meer lekkere slowcooker recepten vind je ook hier en als je graag een ebook wilt dan kan ik je mijn slowcooker e-book aanraden met 60 heerlijke én makkelijke recepten, je bestelt hem hieronder.
Ingrediënten zelf pindasaus maken
- 2 uien
- beetje boter
- lepeltje suiker
- scheutje azijn
- beetje trassie
- 4 -6 teentjes knoflook
- theelepel sambal manis
- beetje zout
- flink wat sojasaus
- pot pindakaas
Zelf pindasaus maken in slowcooker
Wil je zelf de pindasaus maken in de slowcooker, net zoals ik dat doe, dan kan je deze bereidingswijze volgen.
- Snipper de uien en fruit ze in de pan met de geperste knoflook in een beetje boter
- Voeg de suiker en de sambal toe en roer nog even door
- kook intussen wat water
- Als de uien glazig zijn dan kan je ze in de slowcooker doen
- Voeg de azijn, trassie, zout, sojasaus en de pindakaas toe
- Verdun de saus wat totdat deze goed smeuïg is en de gewenste dikte heeft
- Zet de slowcooker 2-3 op low
- Als de pindasaus klaar is kan je hem -indien nodig- nog wat verdunnen met heet water
Eet smakelijk!
Zelf maken in de pan
- Volg 1 t/m 3
- Als de uien glazig zijn dan voeg je azijn, trassie, zout, sojasaus en pindakaas toe
- Zorg ervoor dat je steeds blijft roeren
- Voeg warm water toe zoveel als dat nodig is om de gewenste dikte te bereiken
- Klaar om te eten
Ik maak zelf het liefst de pindasaus in de slowcooker omdat de smaak dan nog beter tot zijn recht komt, maar ook uit de pan is deze zelfgemaakte pindasaus echt ontzettend lekker!
Breng jouw kookvaardigheden naar een hoger niveau met deze kookcursus van Kookuniversiteit. Alle ins en outs vind je hier!
Waar serveer je dit bij?
Wij vinden dit heerlijk bij zelfgemaakte nasi, maar je kan hem ook eten bij de pindakip én wij hebben het restje van de pulled chicken de dag erop ook gegeten met wat van deze saus. Heerlijk! Ook erg lekker uiteraard bij de BBQ of om stokbrood in te dippen.
Ben jij ook zo gek op pindasaus en ga je een van deze varianten proberen? Laat dan weten wat je ervan vond!
Hallo Joyce ,
kun je aangeven hoeveel eetlepels of theelepels het moeten zijn?
Ik weet dr verhouding niet.
Super bedankt
Groetjes.
Palmyre
Klinkt heerlijk! Kun je een restant makkelijk bewaren?
Jazeker Carin, het kan ook prima in de vriezer
Hallo Joyce,
Ik ga dit zeker maken in de slowcoocker. Ik ga er van uit dat dit de normale inhoud is van een pot pindakaas. +/- 330 gram?
Groetjes Lucienne
Ik pak inderdaad altijd een gewone pot pindakaas, geen reuze pot 😉