De lekkerste pindasaus maak je zelf. Ook al kan je tegenwoordig best aardige pindasaus in de winkel halen, zelf pindasaus maken is toch echt een stuk lekkerder en het is helemaal niet zo veel werk.
Dit recept is van mijn vader, die maakte de lekkerste volgens zijn kinderen én zijn kleinkinderen. Lotte lust bijvoorbeeld alleen de pindasaus die volgens het recept van opa gemaakt is, andere hoeft ze niet. In het verleden maakte ik deze altijd in de pan net als mijn vader, tegenwoordig doe ik hem in de slowcooker. In dit recept voor de zelfgemaakte pindasaus zal ik je beide bereidingswijzes doorgeven, dan kan je kiezen.
Zelf pindasaus maken, hét recept voor de lekkerste!
Uiteindelijk bepaal je uiteraard zelf de hoeveelheid die je gaat maken. Ik maak zelf echter altijd een grote pan zodat ik ook nog wat bakjes pindasaus in kan vriezen, dat gaat namelijk prima. En zo heb je een aantal keren heerlijke zelfgemaakte pindasaus die je alleen maar hoeft te laten ontdooien en opwarmen.
Ingrediënten zelf pindasaus maken
- 2 uien
- beetje boter
- lepeltje suiker
- scheutje azijn
- beetje trassie
- 4 -6 teentjes knoflook
- theelepel sambal manis
- beetje zout
- flink wat sojasaus
- pot pindakaas
Zelf pindasaus maken in slowcooker
Wil je zelf de pindasaus maken in de slowcooker, net zoals ik dat doe, dan kan je deze bereidingswijze volgen.
- Snipper de uien en fruit ze in de pan met de geperste knoflook in een beetje boter
- Voeg de suiker en de sambal toe en roer nog even door
- kook intussen wat water
- Als de uien glazig zijn dan kan je ze in de slowcooker doen
- Voeg de azijn, trassie, zout, sojasaus en de pindakaas toe
- Verdun de saus wat totdat deze goed smeuïg is en de gewenste dikte heeft
- Zet de slowcooker 2-3 op low
- Als de pindasaus klaar is kan je hem -indien nodig- nog wat verdunnen met heet water
Eet smakelijk!
Zelf maken in de pan
- Volg 1 t/m 3
- Als de uien glazig zijn dan voeg je azijn, trassie, zout, sojasaus en pindakaas toe
- Zorg ervoor dat je steeds blijft roeren
- Voeg warm water toe zoveel als dat nodig is om de gewenste dikte te bereiken
- Klaar om te eten
Ik maak zelf het liefst de pindasaus in de slowcooker omdat de smaak dan nog beter tot zijn recht komt, maar ook uit de pan is deze zelfgemaakte pindasaus echt ontzettend lekker!
Waar serveer je dit bij?
Wij vinden dit heerlijk bij zelfgemaakte nasi, maar je kan hem ook eten bij de pindakip én wij hebben het restje van de pulled chicken de dag erop ook gegeten met wat van deze saus. Heerlijk! Ook erg lekker uiteraard bij de BBQ of om stokbrood in te dippen.
Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.
Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.
Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!
Klinkt heerlijk! Kun je een restant makkelijk bewaren?
Jazeker Carin, het kan ook prima in de vriezer
Hallo Joyce,
Ik ga dit zeker maken in de slowcoocker. Ik ga er van uit dat dit de normale inhoud is van een pot pindakaas. +/- 330 gram?
Groetjes Lucienne
Ik pak inderdaad altijd een gewone pot pindakaas, geen reuze pot 😉