Zelf wraps maken: een gezond én lekker hapje (ook voor kids!)

Na de ratrace door de week om dochterlief op tijd op school te krijgen, te werken, het huishouden draaiende te houden en ook nog dagelijks te koken, vind ik het heerlijk om in het weekend alles een beetje los te laten. En zeker als het goed weer is, vind ik niks gezelliger dan lekker buiten te eten. Dat kan natuurlijk netjes aan tafel, maar dochterlief vindt het geweldig om lekker te picknicken. En dat kan al in de tuin! Een kleed of strandlaken op het gras en we kunnen beginnen. Ons favo hapje? Wraps! Zelf wraps maken is reuze simpel en we likken onze vingers er bij af. Omdat je er eigenlijk alles op kan doen wat je wilt, geldt dat vast ook voor jouw kids…

Lees ook: De lekkerste recepten voor een picknick met de family

We love picknicken!

Zodra het zonnetje er een béétje doorkomt begint het ‘gezeur’ hier weer. “Maaam, wanneer gaan we weer eens picknicken?” Hier in huis (of eigenlijk daarbuiten) is het traditie. Maar wat is nou lekker bij zo’n picknick? Veel mensen zijn geneigd om allerlei kleine hapjes te eten bij een picknick, zoals stokbrood en stukjes kaas of worst. Maar daardoor krijg je vaak veel meer calorieën binnen, dan wanneer je een gewone maaltijd eet. Hoe kun je dit nou voorkomen en toch een lekkere, speciale picknick hebben?

wraps-gevuld-en-in-stukjesMijn favoriete gerecht zijn wraps! Die kun je vooraf bereiden en opgerold, gewikkeld in aluminiumfolie in de koelkast bewaren. En je kunt er van alles op doen. Zelf wraps maken is helemaal niet zo moeilijk. En mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, dan zit je hier goed 😉 .

Zelf wraps maken

Zelf wraps maken is makkelijk, leuk én lekker. Want je kan het eigenlijk zien als een lekker grote boterham. Beleg hem gewoon met wat jij wilt! Ga je zelf wraps maken, dan is het ook leuk om voor een buffet te gaan. Waarbij iedereen zijn wrap belegt met favoriete ingrediënten. Maar ga je picknicken, dan is het voordeel van zelf wraps maken juist dat je ze van tevoren klaar kan maken. Ook ideaal als partysnack!

De lekkerste wraps maak je zelf

Wat denk je van een wrap met roomkaas, gerookte zalm en komkommer? Of ijsbergsla met kipfilet en augurk? Bouw een wrap als volgt op: smeer een (dun) laagje saus of zo op de bodem. Dit kan natuurlijk een magere variant zijn. Lees voor ideeën voor de basis nog eens het artikel over de barbecue 😉 . Je kan je sausje zelf maken, maar voor het gemak kan je natuurlijk ook wat uit de supermarkt gebruiken. Roomkaas, chilisaus, aioli of pesto: het zijn stuk voor stuk aanraders.

Vervolgens leg je een plak hartig er op. Dus iets van zalm, een plak kaas, een plak ham, kipfilet of zo. Daarop kun je nog wat rauwkost leggen, zoals sla, paprika, augurk…. net wat je lekker vindt. Een tip hierbij: gebruik een komkommerschaaf om dunne plakjes komkommer of augurk te maken. Dan kun je de wrap makkelijker oprollen. Vervolgens rol de de wrap op en wikkel je er strak aluminiumfolie omheen. Hup in de koelkast, totdat je alles voor de picknick inpakt. En bij de picknick kun je er voor kiezen, of je een hele wrap op je bord legt, of dat je de wrap in dunnen plakjes snijdt met prikkertjes. Dan heb je toch het hapjesidee!

Veel plezier!

Ben jij ook fan van zelf wraps maken, en wil je jouw recept delen? Doe dat dan in een reactie hieronder! Wij wraps-fans zijn je dankbaar 😉 Ook erg lekker: zelf taco’s maken!

Lees ook: Vis maken op de BBQ? Dat doe je op hout!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven