Zefanja heeft haar draai gevonden in Zendee

Dol op vrouwelijke ondernemers zijn wij. Hoe doen ze het? Hoe combineren ze werk en privé en waar halen ze hun inspiratie vandaan? Dat willen wij graag weten en vandaag vertelt Zefanja haar verhaal over Zendee.

Zendee_zefanjaIk ben Zefanja Degreef. Heb 2 kinderen, een jongen en een meisje en woon in Arnhem. Ik ben van kinds af aan altijd bezig geweest met stoffen en kleding en na mijn werk als systeembeheerder heb ik me verdiept in websites bouwen. Daarnaast bleef ik altijd bezig met kleding maken voor mijn kinderen, ik vond het leuk dat ze er anders uitzagen dan anderen en nog steeds. Ik ben een bezige bij, mijn passie ligt nog steeds bij computers en kleding maken. Verder ben ik gek op water en watersport en als het even kan zit ik op het water in onze eigen boot.

 

Wat is Zendee precies en hoe ben je hierbij gekomen ?

10 jaar geleden begon ik met een vriendin voor de gein een webshop in zelfontworpen damesjurken.  Na een jaar of 7 besloot ik dat deze stijl van kleding niet helemaal bij mij pastte en dat ik meer mijn eigen richting in wilde. Toen is Zendee ontstaan en nu ontwerp ik kleding van jersey, voornamelijk jurken.

Ik wil dat jurken lekker zitten, lang goed blijven, ook na 20x wassen. Daarom ben ik me in de jerseystof gaan verdiepen.

Wat was je drijfveer om voor jezelf te beginnen? 

Ik vond dat kinderkleding er altijd leuker en stoerder uitzag dan “volwassen” kleding en heb me vaak afgevraagd waarom ik dat nooit ergens kan vinden? En ik ben toch niet de enige die dat vind? Ik houd van sportief en bij feestelijke gelegenheden kon ik nooit leuke jurken vinden die bij mijn persoon paste, dus ben ik ze zelf gaan ontwerpen. Ik word geïnspireerd door sportkleding. Zelf loop ik het liefst de hele dag in mijn housepak rond en daar wilde ik een modernere variant voor vinden. Dat is gelukt 🙂 .

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf ?

Ik word blij als ik wat heb ontworpen en het komt terug uit het naaiatelier en is zoals ik het had bedacht. Als ik mail van klanten krijg die zo blij zijn als ze een Zendee kledingstuk aan hebben en dat ze vaak complimenten krijgen van anderen, dan maakt dat mijn dag helemaal goed!

Ook als ik nieuwe stoffen ontdek en daar iets leuks mee kan bedenken, word ik zo blij als een kind. Ik vind het heerlijk om dingen uit te proberen voor Zendee. 

Heb je nog een baan naast Zendee, of heb je je handen vol aan het runnen ervan ?

Ik ben fulltime bezig met Zendee. Daar steek ik veel uren in omdat ik alles zelf doe. De website, het bedenken, de mail enz. Alleen het inpakken en versturen heb ik uitbesteed, daar heb ik echt geen tijd voor.

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?

Ik werk meestal overdag als mijn kinderen op school zitten. Zodra ze thuis zijn probeer ik te matigen, wat helaas niet altijd lukt, want ik ben een workaholic…hahaha.

Ik zorg er wel voor dat ik er ben voor mijn kinderen, en als ik overdag geen tijd heb dan werk ik ’s avonds.

Zendee

Wat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?

Ik heb een tijdje mijn kleding aan winkels verkocht om te groeien maar ik voelde me daar niet prettig bij. Het ging ten koste van mijn creativiteit omdat ik teveel bezig was met dingen die ik niet leuk vind. Bij alles wat ik doe vertrouw ik op mijn intuïtie en als dat niet goed voelt, stop ik er mee. Ik vind het leuker om kleiner en unieker te blijven met Zendee dan een groot merk op te bouwen. Ik hou van mijn vrijheid en vind het belangrijk dat mijn kledingstukken uniek blijven. Niet dat de buurvrouw in dezelfde jurk op dat feestje verschijnt. Dat vind niemand leuk toch?

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?

Gewoon beginnen naast je huidige werk. Ik zou niet teveel investeren, en goed naar je gevoel luisteren. Langzaam opbouwen en niet denken dat het je niet lukt. Tip: probeer wel iets unieks te doen, geen winkel waar je op internet al duizenden van vindt.

Wil je nog graag iets toevoegen aan bovenstaande waar wij niet aan gedacht hebben ?

Leg je merknaam vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven