Zit jij knel tussen kroost & carriere?

Als je af en toe ook het gevoel hebt dat het niet meevalt om werk & gezin te combineren, dan hier een tip om eens te bekijken hoe andere ouders het doen! In het tv-programma ‘Tussen kroost & carriere, 2-verdieners in de knel’ vertellen 4 gezinnen over de combinatie werken & zorgen. Dat wordt dus kijken op donderdag 9 juni op NL3 vanaf 20.30 uur!

Nederland loopt voorop

Volgens mijn tv-gids is Nederland wereldwijd inmiddels kampioen deeltijdwerk en ook in het thuiswerken lopen we internationaal gezien voorop. Maar of dat ook betekent dat we als ouders tevreden zijn over hoe we arbeid en zorg combineren en verdelen? Dat is een ander verhaal en kunnen we dus eens lui onderuit gezakt vanaf de bank gaan bekijken. Als afsluiter van het programma praten de 4 gezinnen nog met elkaar onder leiding van Margriet van der Linden (hoofdredacteur van het blad Opzij). In diezelfde tv-gids zegt ze over dat vrouwen vaker burn-out zijn dan mannen: ‘Omdat zij in de meeste gevallen nog steeds de zorgtaken op zich nemen. Te druk op alle fronten. En dan hebben ze ook nog stress van het elkaar de maat nemen op het schoolplein’. Zij heeft ook heel erg het gevoel dat er op de een of andere manier niet benoemd mag worden dat werken en zorgen zwaar kan zijn. ‘Net als je over bevallingen niet mag zeggen dat ’t een hel kan zijn’. Haar oplossing voor het in de knel zitten tussen kroost & carriere: ‘Over het algemeen een grotere flexibiliteit op alle fronten: kinderen zouden langer op school moeten kunnen blijven, werknemers zouden hun uren beter zelf moeten kunnen indelen. Dat lijkt allemaal eenvoudig, maar dat zogenoemde ‘nieuwe werken’ is nog moeilijk genoeg. Een cassiere kan niet tegen haar chef zeggen: “Ik ben even weg, want mijn kind komt van schoolreis”. En ik las laatst dat een vrouw die een auto met chauffeur heeft zich schaamt om zo naar het schoolplein te rijden. Ben je belazerd? Doen!’.

Kijk en reageer!

Dat wordt dus kijken donderdag op NL3 van 20.30 – 21.50 uur! Ik ben benieuwd naar het programma en naar jullie reacties! Als je vast meer informatie over het tv-programma wilt bekijken, zoals een voorfilmpje e.d., klik dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven