Een zitzak of een stoel in de woonkamer; wat doet dat met de ruimte?

Ik hou van ruimte om me heen. Wat dat betreft zitten wij natuurlijk goed hier in ons nieuwe huis met een begane grond oppervlakte van 180 m² op een stuk grond van bijna 3000 m². Ik klaag dan ook absoluut niet 😉 . Maar los daarvan ben ik toch in huis steeds op zoek naar ruimtelijke oplossingen. Ook bij het zoeken naar een extra zitplek in de woonkamer was dat een uitdaging. Ga ik voor een stoel of een zitzak? Of een zitzak stoel? Of alleen voor een poef? Keuzes, keuzes, keuzes.

Gelukkig hou ik ervan om te veranderen en te kiezen, dus no problem. Ik neem jullie even mee in mijn keuzeproces en de veranderingen in onze woonkamer.

Zitzak, stoel of poef extra in de woonkamer erbij?

Los van de verbouwing waar we binnenkort aan gaan beginnen heb ik sowieso al een aantal dingen omgegooid in de woonkamer om meer ruimte te creëren. Als je vanuit onze hal binnenkomt staat er direct links een muur met ensuite deuren. Die muur gaat er straks met de verbouwing uit. Achter die muur staat aan de ene kant een industriële kast en aan de andere kant de piano.

Als straks de muur weg is dan kijk je dus bij binnenkomst direct de kamer in. Leek me niet zo handig (ruimtelijk gezien) dat je dan tegen een hogere industriële kast aan kijkt, dus met dat in mijn achterhoofd zijn we twee weken terug al aan het veranderen geslagen. Piano, maan schilderij en kast omdraaien. Ik kan je wel zeggen… dat is geen kattepis… met een piano sjouwen. Maar het is gelukt!

zitzak in de woonkamr met ruimtelijk zicht
industriële kast in woonkamer met olievat

Dit deel is dus al ruimtelijker. Nu kijk je over de piano heen naar de zithoek in de woonkamer. Ik hou ervan, want het geeft meer gevoel van ruimte én meer licht. Bij de piano wilde ik echter nog wel een zitplek omdat aan de andere kant ervan de kachel staat. Heerlijk om daar te zitten in een stoel of zitzak als de kachel brand, toch?

Hoeveel zitplekken heb je nodig bij je zithoek?

Het aantal zitplekken is natuurlijk helemaal afhankelijk van de grootte van je gezin. In ons geval zijn we met vieren en is het dus wel fijn als we vier comfortabele plekken hebben. Bank, zitzak, stoel of poef; zolang het maar lekker zit. Het zitgedeelte van onze woonkamer is alleen niet heel makkelijk in te delen. Dit deel van ons huis is wat langwerpig namelijk. En met de kachel en tv op een vaste plek en twee ramen (voorkant en zijkant) hebben we niet veel mogelijkheden voor de indeling. De bank moet onder het raam aan de zijkant komen, er is geen andere plek. Een eventuele extra zitplek kan dan ook alleen maar direct bij de piano. En dan kom ik weer op het ruimtelijke gevoel wat ik wil behouden.

leatherlook zitzak

zitzak stoel in de woonkamer pak je er makkelijk bij en zit comfortabel

Zitzak past beter dan stoel

Op deze plek had ik al eerder een stoel staan. Op zich kan dat prima, maar je kijkt hier minder makkelijk overheen. Daarnaast moet de stoel -als je met elkaar tv wilt kijken- iedere keer verplaatst worden. Kan, maar is niet handig. Alleen normaal gesproken vind ik een zitzak is niet altijd even stijlvol. Sommige overigens wel hoor, maar dan ga je meer richting de zitzak stoel in plaats van een gewone zitzak.

Dacht ik. Totdat ik stuitte op deze B-Bag. Hoe tof is die? En hoe leuk staat hij bij mijn chunky knit poef? Het is een zitzak die niet alleen heel comfortabel is, maar er ook nog eens gaaf uitziet. In de cognac kleur die ik gekozen heb -waarbij de stof overigens een Old Aged Leather look heeft- vind ik hem echt heel mooi en stijlvol staan in onze kamer. Toegegeven, het is nu nog een mix van teveel kleuren, maar daar wordt aan gewerkt. Na de verbouwing, als het plafond eruit is en de nieuwe vloer ligt dan komt deze zitzak stoel nog beter tot zijn recht.

Checken of zo’n zitzak ook iets voor jullie is? Met code mamsatwork ontvang je 10% korting tot en met 14 februari op de website van Ikwilzitzakken.

zitzak b-bag
zitzak stoel leatherlook

Zo creëer ik niet alleen rust qua kleuren en stijl, maar ook nog eens ruimte doordat de doorkijk vanuit de eetkamer naar de woonkamer optimaal blijft. Een ander groot voordeel is trouwens dat ik deze zitzak aan zijn ‘hengsel’ heel eenvoudig verplaats. Zo heb ik hem er zo bijgetrokken als we met elkaar tv willen kijken. Er is overigens ook een groot nadeel… de zitzak is ook favoriet bij onze katten 😉 , ik moet hem dus delen.

kat op zitzak
kat zitzak
Bij avondlicht worden de foto’s niet zo fantastisch, maar je begrijpt wat ik bedoel 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven