Zomervakantie voor de kinderen: zo beleeft Hilde de vakantie

Nog een paar dagen… en dan is het zomervakantie voor de kinderen. Bij ons duurt die 2 maanden. Of welgeteld 9 weken oftewel 64,5 dag. Immens lang!

Nu goed, ik zal blij zijn dat ik eindelijk eens de wekker niet meer hoef te zetten, hoewel mijn eigen Meisjeswekkertje mij zelf wel op tijd en veel te vroeg zal wakker maken. Maar het idee dat alles niet meer volgens de klok en gehaast hoeft, dat scheelt een hele hoop gedoe.

Maar 2 maanden zijn echt wel heel lang om te overbruggen! Ik ben thuisblijfmama, dus in principe kunnen ze 2 maanden gezellig bij mama blijven. Maar dan zitten ze elkaar al na minder dan 2 dagen in de haren en in minder dan een week zeuren ze al “wanneer begint de school weer?” en is Mama helemaal uitgeput.

Gedurende het hele jaar verzamel ik vanalles om schoolvrije dagen mee op te vullen: spelboeken, knutselmateriaal, kruiswoordraadsels, wol om te haken, kleurprenten, papier,… allemaal gespreid vanuit winkels waar er eens één of andere actie is. Maar daar vul je geen hele zomervakantie voor de kinderen mee.

zomervakantie voor de kinderenDus… gaan de kinderen ook uit. Zoon gaat op voetbalkamp naar Nederland met zijn vriendjes, voor 5 dagen, en op circusweek in de circusschool van zijn zus. En tussendoor gaat hij een paar daagjes naar Speelplein, want daar zitten ook kindjes van zijn school van wie de ouders uit werken gaan. Dochterlief gaat naar de opvangmama, zo behoudt zij ook sociaal contact. Maar ook dat zijn maar 15 dagen ‘bezigheidstherapie’. En heel gespreid.

Het is en blijft een uitdaging

Voor mezelf, als niet-zo-gezonde-mama, is het moeilijk om de kinderen elke dag bezig te houden. En in het verleden had ik een bijzondere jongedame die mij ’s zomers kwam helpen. Halve dagjes, knutselen, schilderen, spelen, naar het strand, naar de speeltuin… een extra paar ogen is altijd handig! Maar jonge meisjes worden ook groter, en zo ging onze liefste babysit aan het werk. We zijn inmiddels al een hele tijd op zoek naar een vervanging. Maar dat vind je uiteraard niet zomaar. Iemand die aan een betaalbaar tarief op 1 bijzonder meisje, en 1 grotere broer komt letten terwijl mama even uitrust.

In de toekomst hopen we uiteraard het aangevraagde PGB te krijgen, en zo misschien gemakkelijker opvang te vinden voor de jongste, en de zomer voor haar te overbruggen, want de opvangmama zou volgend jaar met pensioen gaan. Voor de oudste vinden we altijd wel bezigheid.

Maar ja… 2 maanden zijn écht wel lang! En toch tel ik een beetje af… Naar zon, naar met-kleren-aan-in-het-zwembad, naar een tuin vol rommel, naar rust voor de kinderen, en vooral… naar mijn alarm in mijn telefoon dat niet meer moet rinkelen om niet te vergeten dat ik de kinderen moet gaan halen!

En ik weet nu al… op de eerste schooldag, zit ik hier verweesd, helemaal alleen in mijn stille huis. Te wachten op mijn kindertjes 😉

Lees ook: activiteiten tijdens de zomervakantie voor de kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven