Zo moeder zo dochter ?

Dat is wat ze altijd roepen toch? ‘Zo moeder zo dochter’… of ‘zo vader zo zoon’. In ons geval weet ik niet goed wat we ervan moeten denken, ik gok eerder op een ‘zo oma, zo kleindochter’, maar ook dat is oké.

Onze stoere meid (dat heeft ze dan weer van mama) heeft namelijk ook met regelmaat haar meisje-meisje momenten. Ze kan zich tijdens het spelen heerlijk vies maken en daar ‘geen snars’ om geven, maar als ik kijk hoe ze zich behangt om vervolgens bepakt en bezakt naar het kinderdagverblijf te gaan, dan is dat toch echt wel meisje-meisje gedrag.

Een aantal ochtenden per week heeft ze zo haar standaard rituelen. Voordat ze de deur uitgaat om zich op het kinderdagverblijf lekker uit te leven staat ze allereerst zelluf haar kleding bij elkaar te zoeken. Bij de eerste zonnestraaltjes worden bijvoorbeeld de zomerjurkjes alweer uit de kast getrokken. Daarna moet ze zelluf haar haren kammen en zelluf uitzoeken wat ze om haar armen en om haar nek gaat hangen.

Want ja, zeg nou zelf… hoe meer hoe beter is dat nog op de leeftijd. Het hele ‘less is more’ principe is aan die lieverds van 3 jaar oud nog niet besteed. Kijk alleen al naar de manier waarop madam haar nageltjes wil lakken (ok, ik geef toe… dat heeft ze wél van mama). Iedere nagel krijgt zorgvuldig een eigen kleurtje. Groen, oranje, roze, blauw en rood wisselen elkaar vrolijk af,  alsof dat ze nooit anders gewend zijn.

Maar om even terug te komen op alles wat ze ‘omhangt’ voordat ze de deur uitgaat… het varieert van eenvoudige, basic elastiekjes om de pols die eigenlijk voor het haar bedoeld zijn, tot kleurrijke Dora kettingen die in een creatieve bui zelf gemaakt zijn. En ook mama’s glitter en glamour moet er met regelmaat aan geloven. En tot op zekere hoogte mag dat. Dat dan weer wel.

Alleen in de avond is het een heel gedoe om alles weer netjes op de plek te krijgen waar het hoort. Want gedurende de dag gaat er een armband af omdat ze het gewoon even beu is, of heeft ze inmiddels alweer een ruil uitgevoerd met een ander sieraad wat op haar pad is gekomen. Alle zakken worden geleegd als mevrouw in bad stapt. De kettingen worden bij elkaar geschraapt vanuit het hele huis en ook de armbandjes zorgen weer voor ‘zoek- en struinpartijen’.

En dan verdient dat allemaal een mooi plekje voor de nacht. Tot op heden verdween het in een doorsnee rieten mandje, niets bijzonders, maar wat is dochterlief blij met haar laatste verrassing. Een prachtig juwelenkistje van Dushi.nl, om verliefd op te worden. Na wat rondstruinen op internet was de keus niet zo moeilijk. Roze met rood, met bloempjes en een franje rand met bolletjes. Een ‘eigen’ spiegel, aan de binnenzijde van de deksel maakt het natuurlijk helemaal af.

Dit juwelenkistje maakt deel uit van de mama-en-kind lijn van Dushi. Een vrolijke oplossing voor grijpgrage kinderhandjes. De juwelen zijn namelijk zacht en verantwoord, geven geen risico op losse kraaltjes en zorgen voor prima vermaak tijdens bv een bezoekje aan de kinderarts of een lange autorit. En het opruimen ervan wordt nog leuk ook in dit mooie kistje.

Het hele zelluf doen heeft nu een extra dimensie gekregen… het is voortaan namelijk ook zelluf opruimen, en daar is mama dan weer echt blij mee.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven