Recept zoete aardappelsoep met basilicum en paprika

Op mijn recept van de zoete aardappels uit de slowcooker kreeg ik op Facebook een aantal hele leuke reacties. Een van die reacties was van Erna die regelmatig zoete aardappelsoep maakt volgens het recept van Linda de Vries Jansen. En dan word ik nieuwsgierig natuurlijk, dat snap je wel. Linda was bereid om haar lekkere zoete aardappelsoep recept te delen en daar maak ik jullie dan weer blij mee. Ik heb zelf de zoete aardappelsoep in de slowcooker gemaakt, maar ook de bereiding in de pan staat in dit recept.

zoete aardappelsoep

Recept Zoete aardappelsoep met basilicum en paprika

Net als al onze andere soep recepten is ook dit recept er eentje om je gezin mee te verwennen!

Benodigdheden voor een flinke pan zoete aardappelsoep:

  • 2 stuks zoete aardappel, geschild en in stukjes
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 2 stuks rode paprika in kleine stukjes
  • 1 theelepel basilicum
  • evt een rood pepertje (gebruikt Erna wel, Linda niet 😉 )

zoete aardappelsoep_recept

Bereiding zoete aardappelsoep in pan

  • Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui, de paprika en de knoflook zacht
  • Voeg daarna de zoete aardappel in stukjes toe en vervolgens de bouillon
  • Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, of tot de aardappelstukjes zacht zijn
  • Pureer de soep fijn en glad met een staafmixer
  • Voeg als laatste de basilicum toe

Bereiding zoete aardappelsoep in slowcooker

Uiteraard kan je deze zoete aardappelsoep ook lekker in de slowcooker maken. In de ochtend opzetten en je hebt er de hele dag geen omkijken naar, ideaal.

  • Fruit de ui, paprika en knoflook zacht aan in de slowcooker of een losse pan
  • Voeg het uimengsel toe aan de slowcooker
  • Bouillon en zoete aardappelstukjes toevoegen
  • Slowcooker 6-7 uur op low zetten of 4 uur op high
  • Pureren met staafmixer
  • Mocht de soep wat te dik zijn kan je met wat extra bouillon aanlengen
  • Voeg de basilicum toe
  • Eet smakelijk!

Serveertips

Eet deze heerlijke zoete aardappelsoep met een broodje en je hebt een volledige maaltijd te pakken. Of serveer hem vooraf om daarna nog een lekkere gezonde salade te eten.

RECENSIEOVERZICHT
bereiding
smaak
Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here