Zoete kip cashew slowcooker; een zoetige kipmarinade met malse kip en cashewnoten

Veel beter als dit wordt het niet. De marinade die ik bij deze zoete kip cashew uit de slowcooker heb gebruikt lijkt een klein beetje op de spareribs marinade, maar hij is het niet! Wel zit er vers geraspte gember bij, chili saus en een klein rood pepertje.

Dus beter toch even het recept van deze kip met cashewnoten volgen als je net zo lekker wilt eten als wij hebben gedaan. Liever een ander recept uit de slowcooker? Geen probleem ik heb heel wat heerlijke slowcooker recepten voor je! Ik heb ze zelfs verzameld in een e-book!

Heb je nog geen slowcooker? Deze slowcookers zijn fijn.

kip cashew slowcooker

Kip Cashew; een lekker zoetige kip met cashewnoten uit de slowcooker

Voor 4 personen kan je onderstaande hoeveelheden aanhouden. Ik beloof je wel… er blijft niet zoveel tot helemaal niets over  van deze kip cashew 😉 .

Ingrediënten kip cashew

Voor de kip heb je nodig:

  • 4 kipfilets
  • wat maizena
  • gemalen peper
kip cashew marinade

Je hebt voor de zoete kip marinade het volgende nodig:

  • 2 centimeter vers geraspte gember
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 6 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels chili saus (ik heb mild gebruikt)
  • een scheut sojasaus
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • klein rood pepertje (ik had een gedroogd chilipepertje erin)
  • scheut rijstazijn (4-6 eetlepels)

Voor de garnering van de kip cashew heb je nodig:

  • 250 gram cashewnoten
slowcooker ebook

De zoete kip cashew in de slowcooker maken

Kip klaarmaken doe ik tegenwoordig het liefste in de slowcooker. Zo wordt de kip goed gaar, maar blijft ze ook heerlijk mals zonder uit te drogen. Zo maak je deze cashew kip uit de slowcooker:

  • Voor de marinade mix je alle ingrediënten voor de kip cashew in een schaaltje. Even goed doorroeren
  • Maak de kipfilet schoon en snij deze in stukken van een paar centimeter. Doe de maizen en gemalen peper door elkaar en strooi dit over de kipfiletstukjes
kip cashew bakken
  • Verwarm een beetje olie in de pan en bak de kip zachtjes aan
  • Doe de kip in de slowcookercashew kip slowcooker
  • Doe de zoete kip cashew marinade erbij en roer even door
  • het kleine pepertje erbij (voor het serveren weer verwijderen)
  • Deksel op de slowcooker en voor minstens 4 uur de slowcooker op low zetten

De kip met cashewnoten in de wok maken

Heb je geen slowcooker? Koop er een 😉 . Het is mijn beste aankoop ever in de keuken. Maar buiten dat… dat heerlijke recept kan je natuurlijk ook gewoon in de pan maken.

Ben je niet zo’n keukenprinses, maar wil je dit wel worden? Dan is deze online cursus om te koken wellicht wat voor jou. Check hier voor meer informatie.

Wel zou ik dan eerst de kip echt een uurtje laten marineren in je marinade. Daarna zachtjes laten pruttelen in de pan totdat de kip gaar is. Terwijl de boontjes en de rijst koken en klaar ben je.

Ook hier voeg je de cashewnoten pas op het laatst toe.

Serveer de zoete kip cashew uit de slowcooker met:

  • Bijvoorbeeld rijst en boontjes
  • Vergeet de cashewnoten voor het serveren niet door de kip cashew te roeren

Eet smakelijk!

kip cashew ingrediënten

Oja… pssst… zo ziet mijn aanrecht er uit als ik aan het koken ben. Kan jij daar ook wat van, of ben jij een hele cleane koker? Laat eens in een reactie weten als je wilt…

23 gedachten over “Zoete kip cashew slowcooker; een zoetige kipmarinade met malse kip en cashewnoten”

  1. ik zag op de foto ook champignons zitten, maar zie dat niet in je recepten lijst staan. Kan je de champignons al wel in de slowcooker toevoegen of pas daarna als het klaar is net als de sperziebonen?

    groetjes Nicole

    1. Hi Nicole, in dit recept zaten geten champignons (ik denk dat je de cashewnoten ziet, sommigen hebben op de foto wel wat weg van champignonsstukjes inderdaad). Maar mocht je champignons door de zoete kip cashew willen doen in de slowcooker; dat zal vast heerlijk smaken! En je mag ze er van het begin af aan bij doen.

  2. Heerlijk!! Mijn kinderen van 11 en 14 zijn niet altijd even makkelijk met nieuwe recepten, maar deze mag op herhaling. Wij aten het met witte rijs en sperziebonen met boemboe voor boontjes.

  3. Avatar foto
    Bianca van Klooster

    Klopt het dat je wel extra vocht moet toevoegen? Bij mijn eerste keer klaarmaken is alles verdampt en de kip aangebrand 😬
    Ik dacht namelijk dat je dan altijd extra vocht
    moest toedienen in een slowcooker.

    1. Je mag best wat vocht toevoegen Bianca, maar eigenlijk is het in dit recept helemaal niet nodig om vocht toe te voegen. Door de marinade heb je al het nodige aan vocht en bij ons was dat meer dan voldoende. Maar misschien verwarmt jouw slowcooker intenser? Volgende keer in dit recept dus een beetje vocht toevoegen voor jou. Maar bij recepten waar groenten in zitten zou ik toch ‘voorzichtig’ zijn met de hoeveelheid vocht. Als ik groenten bij mijn recept heb voeg ik eigenlijk nooit geen vocht toe. Daardoor wordt de saus te waterig en het vocht dat vanuit de groenten komt is al ruim voldoende.

      Maar nogmaals… er zit verschil tussen slowcookers dus als die van jou veel sneller en intenser warm wordt, dan is de kip misschien al aangebrand voordat het vocht verder vrij komt. Beetje proberen en je eigen slowcooker leren kennen 😉 .

      1. Avatar foto
        Bianca van Klooster

        Bedankt voor je antwoord!

        Inmiddels opnieuw gemaakt met iets meer vocht. Dit ging perfect!
        Eten was heerlijk.

  4. Het was echt heerlijk ! Het ging echt helemaal op ! Ik had er ook sperziebonen bij , maar dat vonden ze dat die er ook op het laatst door geschept mochten worden , zodat die ook blenden in /met de smaak !

  5. Ga dit recept lekker maken, zin in! Een vraagje: hoeveel is een scheut sojasaus? Net als een scheut rijstazijn 4-6 eetlepels? ( ik versta onder een scheut nl Max een eetlepel dus twijfel even). En t wordt niet erg zuur met zoveel rijstazijn? Ben nl alleen hoeveelheden als ‘een dopje rijstazijn’ gewend. Klinkt wel heel lekker dit recept!

    1. Hi Jolinda, De sojasaus mag best een scheut zijn, las je bang bent dat het wat zurig zou worden dan hou je voor de zekerheid 4 eetlepels rijstazijn aan en bijvoorbeeld 6 voor de sojasaus. Tussendoor een beetje proeven kan geen kwaad, dan kan je ook nog van het een of ander aanvullen. De rijstazijn heeft als grootste functie je kip wat mals te houden. Succes, en laat zeker even weten wat je ervan vond!

      1. Vandaag gemaakt, heerlijk is het! Een flinke pan vol gemaakt zodat we er een paar keer van kunnen eten. De peper klein gesneden en toegevoegd omdat we wel van pittig houden en aan het eind nog een lente-uitje toegevoegd. Lijkt me overigens met champignons erin ook lekker!

  6. Zou je de kip ook ’s avonds in de marinade kunnen doen en dan hop de volgende dag zo (zonder de kip aan te bakken) je slowcooker in kunnen doen?
    Lijkt me dat deze dan ook na 4 uur wel gaar is.

      1. Moet hem nog maken maar een vraagje vooraf. De kip moet je bestrooien met peper en maizen (klopt het dat je maizena bedoeld en dat beiden niet op de eerdere ingrediënten lijst staan?). Verder is mij niet duidelijk hoeveel eroverheen moet van beide. Praten we over een snufje peper en een snufje maizena of praten we over theelepels?

        1. Goedenavond Wilfred, bedankt voor je reactie en goed dat je het vraagt. Dit recept is al weer van even geleden en als ik hem nu zou maken zou ik het iets anders doen denk ik. Peper voeg je gewoon naar smaak toe, afhankelijk van wat je gewend bent qua pittige smaak zeg maar. Hou in je achterhoofd dat je in de slowcooker altijd wat meer kruiden mag gebruiken.
          De maizena zou ik nu niet meer over de kip strooien, maar pas later als papje toevoegen als de saus wat te dun lijkt. De hoeveelheid vocht die er vrijkomt in het gerecht is namelijk een beetje afhankelijk van de groenten die je toevoegt en kan dus wel eens een beetje variëren. Ik maak daarom tegenwoordig achteraf een maizena papje (met wat vocht uit de slowcooker en dan mengen met 1 a 2 eetlepels maizena). Even goed doorroeren en daarna doe ik dat weer in de slowcooker erbij. Meestal doe ik dit een uurtje of een halfuurtje voor het einde. Dan dikt je saus nog mooi in. Veel plezier met kokkerellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven