Veel beter als dit wordt het niet. De marinade die ik bij deze kip cashew uit de slowcooker heb gebruikt lijkt een klein beetje op de spareribs marinade, maar hij is het niet! Dus beter toch even het recept van deze kip met cashewnoten volgen als je net zo lekker wilt eten als wij hebben gedaan. Liever een ander recept uit de slowcooker? Geen probleem ik heb heel wat heerlijke slowcooker recepten voor je!
Heb je nog geen slowcooker? Deze slowcookers zijn fijn.
Kip Cashew; een lekker zoetige kip met cashewnoten uit de slowcooker
Voor 4 personen kan je onderstaande hoeveelheden aanhouden. Ik beloof je wel… er blijft niet zoveel tot helemaal niets over van deze kip cashew 😉 .
Ingrediënten kip cashew
Voor de kip heb je nodig:
- 4 kipfilets
- wat maizena
- gemalen peper
Voor de zoete kip marinade heb je hetvolgende nodig:
- 2 centimeter vers geraspte gember
- 4 teentjes knoflook fijn gesneden
- 6 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels chili saus (ik heb mild gebruikt)
- een scheut sojasaus
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- klein rood pepertje (ik had een gedroogd chilipepertje erin)
- scheut rijstazijn (4-6 eetlepels)
Voor de garnering van de kip cashew heb je nodig:
- 250 gram cashewnoten
De zoete kip cashew in de slowcooker maken
Kip klaarmaken doe ik tegenwoordig het liefste in de slowcooker. Zo wordt de kip goed gaar, maar blijft ze ook heerlijk mals zonder uit te drogen. Zo maak je deze cashew kip uit de slowcooker:
- Voor de marinade mix je alle ingrediënten voor de kip cashew in een schaaltje. Even goed doorroeren
- Maak de kipfilet schoon en snij deze in stukken van een paar centimeter. Doe de maizen en gemalen peper door elkaar en strooi dit over de kipfiletstukjes
- Verwarm een beetje olie in de pan en bak de kip zachtjes aan
- Doe de kip in de slowcooker
- Doe de zoete kip cashew marinade erbij en roer even door
- het kleine pepertje erbij (voor het serveren weer verwijderen)
- Deksel op de slowcooker en voor minstens 4 uur de slowcooker op low zetten
De kip met cashewnoten in de wok maken
Heb je geen slowcooker? Koop er een 😉 . Het is mijn beste aankoop ever in de keuken. Maar buiten dat… dat heerlijke recept kan je natuurlijk ook gewoon in de pan maken. Wel zou ik dan eerst de kip echt een uurtje laten marineren in je marinade. Daarna zachtjes laten pruttelen in de pan totdat de kip gaar is. Terwijl de boontjes en de rijst koken en klaar ben je.
Ook hier voeg je de cashewnoten pas op het laatst toe.
Serveer de zoete kip cashew uit de slowcooker met:
- Bijvoorbeeld rijst en boontjes
- Vergeet de cashewnoten voor het serveren niet door de kip cashew te roeren
Eet smakelijk!
Oja… pssst… zo ziet mijn aanrecht er uit als ik aan het koken ben. Kan jij daar ook wat van, of ben jij een hele cleane koker?
Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.
Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.
Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!
Klopt het dat je wel extra vocht moet toevoegen? Bij mijn eerste keer klaarmaken is alles verdampt en de kip aangebrand 😬
Ik dacht namelijk dat je dan altijd extra vocht
moest toedienen in een slowcooker.
Je mag best wat vocht toevoegen Bianca, maar eigenlijk is het in dit recept helemaal niet nodig om vocht toe te voegen. Door de marinade heb je al het nodige aan vocht en bij ons was dat meer dan voldoende. Maar misschien verwarmt jouw slowcooker intenser? Volgende keer in dit recept dus een beetje vocht toevoegen voor jou. Maar bij recepten waar groenten in zitten zou ik toch ‘voorzichtig’ zijn met de hoeveelheid vocht. Als ik groenten bij mijn recept heb voeg ik eigenlijk nooit geen vocht toe. Daardoor wordt de saus te waterig en het vocht dat vanuit de groenten komt is al ruim voldoende.
Maar nogmaals… er zit verschil tussen slowcookers dus als die van jou veel sneller en intenser warm wordt, dan is de kip misschien al aangebrand voordat het vocht verder vrij komt. Beetje proberen en je eigen slowcooker leren kennen 😉 .
Bedankt voor je antwoord!
Inmiddels opnieuw gemaakt met iets meer vocht. Dit ging perfect!
Eten was heerlijk.
Het was echt heerlijk ! Het ging echt helemaal op ! Ik had er ook sperziebonen bij , maar dat vonden ze dat die er ook op het laatst door geschept mochten worden , zodat die ook blenden in /met de smaak !
Recept ziet er heerlijk uit, ga ik zeker uitproberen. Kan ik het ook ergens uitprinten?
Wanneer doe ik de cashewnoten erbij?
Gelijk met de kip in de slowcooker?
Het beste doe je die er vlak voor het serveren doorheen Sjors, dan blijven ze het lekkerst.
Ga dit recept lekker maken, zin in! Een vraagje: hoeveel is een scheut sojasaus? Net als een scheut rijstazijn 4-6 eetlepels? ( ik versta onder een scheut nl Max een eetlepel dus twijfel even). En t wordt niet erg zuur met zoveel rijstazijn? Ben nl alleen hoeveelheden als ‘een dopje rijstazijn’ gewend. Klinkt wel heel lekker dit recept!
Hi Jolinda, De sojasaus mag best een scheut zijn, las je bang bent dat het wat zurig zou worden dan hou je voor de zekerheid 4 eetlepels rijstazijn aan en bijvoorbeeld 6 voor de sojasaus. Tussendoor een beetje proeven kan geen kwaad, dan kan je ook nog van het een of ander aanvullen. De rijstazijn heeft als grootste functie je kip wat mals te houden. Succes, en laat zeker even weten wat je ervan vond!
Vandaag gemaakt, heerlijk is het! Een flinke pan vol gemaakt zodat we er een paar keer van kunnen eten. De peper klein gesneden en toegevoegd omdat we wel van pittig houden en aan het eind nog een lente-uitje toegevoegd. Lijkt me overigens met champignons erin ook lekker!
Zou je de kip ook ’s avonds in de marinade kunnen doen en dan hop de volgende dag zo (zonder de kip aan te bakken) je slowcooker in kunnen doen?
Lijkt me dat deze dan ook na 4 uur wel gaar is.
Ja hoor Margot dat kan makkelijk en 4 uur in de slowcooker is inderdaad prima!
Moet dit zoete of zoute sojasaus zijn?
Hoi Celia, sorry, ik had je reactie niet eerder gezien. De soja saus die ik meestal gebruik is Kikkoman, maar ik doe inderdaad ook in dit recept wel zoetigere soja
Is dit dezelfde saus als van de ribben?
Ik heb toevallig deze week de slow cooker weer uit de kast gehaald, ga dit recept zeker proberen!
Is echt een aanrader, wij hebben ervan genoten. En die slowcooker niet te lang meer in de kast laten staan hoor, zonde ?